Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skinke med flødekartofler - langtidsstegt i ovn

Skinke med flødekartofler - langtidsstegt i ovn

billederesultat for skinke med flødekartofler
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
132
SHARES
FacebookMessenger132PinterestEmailSMS

En skøn opskrift på skinke med flødekartofler. Her langtidssteges kød og kartofler i Römertopf stegeso eller lignende i tre timer.

Skinke med flødekartofler er en populær familieret, der er meget nem at lave.

Her er det en langtidsstegt version, hvor skinke og de flødestuvede kartofler skal have tre timer i ovnen.

Du kan lave retten i en Römertopf eller et ildfast fad med låg - begge dele er fint, men det er vigtigt at det er låg på under tilberedningen.

Om Römertopf

Anvender du en Römertopf, må du ikke stille den i en varm ovn.

Først lægges både fad og låg i blød i koldt vand i 20 minutter, og når både skinke og flødekartofler er på plads i fadet, stilles din Römertopf i en kold ovn.

Stiller du en Römertopf i en varm ovn, risikerer du at leret flækker, og så er den ødelagt.

Opskriften er beregnet til 6 personer som en hovedret, og det er både god aftensmad til hverdag - men så sandelig også som gæstemad.

Opskrift på skinke med flødekartofler

Skinke med flødekartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
En skøn opskrift på skinke med flødekartofler. Her langtidssteges kød og kartofler i Römertopf stegeso eller lignende i tre timer.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler (i tynde skiver)
  • 2 rødløg (halveret og i tynde skiver)
  • 4 fed hvidløg (i tynde skiver)
  • 1 bundt forårsløg (i mindre stykker)
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk Herbamare (eller 1 bouillonterning)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1,2 kg skinke

Fremgangsmåde

  1. Klargør kartofler og de øvrige ingredienser. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, men det kan du også gøre. Det er frivilligt. Den bedste måde at anvende et mandolinjern til at skive kartoflerne, så de bliver ens i tykkelsen.
  2. Fordel kartofler i en klargjort Römertopf eller lignende ovnfast fad med låg, og kom fløde ved sammen med mælk.
  3. Tilsæt også rødløg, hvidløg, forårsløg og lidt Herbamare eller en bouillonterning. Vendes sammen.
  4. Krydr med friskkværnet peber og en lille smule salt. Pas på med saltet, da både Herbamare/bouillon og skinke og er saltet.
  5. Pil nettet af skinken, og læg den midt i fadet. Pres den eventuelt lidt ned så låget kan lægges på.
  6. Nu skal skinke med flødekartofler have cirka tre timer ved 150 grader varmluft. Bruger du Römertopf stilles retten i en kold ovn, som derefter tændes - og anvender du et andet fad, der kan tåle varmen fra starten, kan du stille skinke og flødekartofler i en forvarmet ovn.

Næringsindhold

Kalorier955kcalKulhydrater43gProtein51gFedt64gMættet fedt32gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt23gKolesterol220mgNatrium2806mgKalium1614mgKostfibre5gSukker7gVitamin A1382IUVitamin C46mgCalcium135mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Skinke med flødekartofler kan serveres med en lækker salat til. Gerne en broccolisalat eller spidskålssalat med æbler.

Skinken tages op og skæres i passende skiver.

Relateret indhold

Flødekartofler med medister i svøb
Her får du en lækker opskrift på flødekartofler med medister i svøb. En virkelig skøn ret til aftensmad, som ikke er så svær at lave.
Se opskriften her
billederesultat for flødekartofler med medister i svøb
Flødekartofler
Sådan laver du flødekartofler. Min bedste opskrift på cremede flødekartofler i ovn, og de laves med kartofler, løg og fløde. Nemt og godt.
Se opskriften her
Billede af flødekartofler.
Bearnaisekartofler
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Se opskriften her
billederesultat for bearnaisekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required