En skøn opskrift på skinke med flødekartofler. Her langtidssteges kød og kartofler i Römertopf stegeso eller lignende i tre timer.
Skinke med flødekartofler er en populær familieret, der er meget nem at lave.
Her er det en langtidsstegt version, hvor skinke og de flødestuvede kartofler skal have tre timer i ovnen.
Du kan lave retten i en Römertopf eller et ildfast fad med låg - begge dele er fint, men det er vigtigt at det er låg på under tilberedningen.
Om Römertopf
Anvender du en Römertopf, må du ikke stille den i en varm ovn.
Først lægges både fad og låg i blød i koldt vand i 20 minutter, og når både skinke og flødekartofler er på plads i fadet, stilles din Römertopf i en kold ovn.
Stiller du en Römertopf i en varm ovn, risikerer du at leret flækker, og så er den ødelagt.
Opskriften er beregnet til 6 personer som en hovedret, og det er både god aftensmad til hverdag - men så sandelig også som gæstemad.
Opskrift på skinke med flødekartofler
Skinke med flødekartofler
Ingredienser
- 1,2 kg kartofler - i tynde skiver
- 2 rødløg - halveret og i tynde skiver
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver
- 1 bundt forårsløg - i mindre stykker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl mælk
- 1 tsk Herbamare - eller 1 bouillonterning
- salt og friskkværnet peber
- 1,2 kg skinke
Fremgangsmåde
- Klargør kartofler og de øvrige ingredienser. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, men det kan du også gøre. Det er frivilligt. Den bedste måde at anvende et mandolinjern til at skive kartoflerne, så de bliver ens i tykkelsen.
- Fordel kartofler i en klargjort Römertopf eller lignende ovnfast fad med låg, og kom fløde ved sammen med mælk.
- Tilsæt også rødløg, hvidløg, forårsløg og lidt Herbamare eller en bouillonterning. Vendes sammen.
- Krydr med friskkværnet peber og en lille smule salt. Pas på med saltet, da både Herbamare/bouillon og skinke og er saltet.
- Pil nettet af skinken, og læg den midt i fadet. Pres den eventuelt lidt ned så låget kan lægges på.
- Nu skal skinke med flødekartofler have cirka tre timer ved 150 grader varmluft. Bruger du Römertopf stilles retten i en kold ovn, som derefter tændes - og anvender du et andet fad, der kan tåle varmen fra starten, kan du stille skinke og flødekartofler i en forvarmet ovn.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Skinke med flødekartofler kan serveres med en lækker salat til. Gerne en broccolisalat eller spidskålssalat med æbler.
Skinken tages op og skæres i passende skiver.
Relateret indhold
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: