• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skinke med flødekartofler - langtidsstegt i ovn

Skinke med flødekartofler - langtidsstegt i ovn

billederesultat for skinke med flødekartofler
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
124
SHARES
FacebookMessenger124PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. januar 2024 - Udgivet:  26. marts 2021

En skøn opskrift på skinke med flødekartofler. Her langtidssteges kød og kartofler i Römertopf stegeso eller lignende i tre timer.

Skinke med flødekartofler er en populær familieret, der er meget nem at lave.

Her er det en langtidsstegt version, hvor skinke og de flødestuvede kartofler skal have tre timer i ovnen.

Du kan lave retten i en Römertopf eller et ildfast fad med låg - begge dele er fint, men det er vigtigt at det er låg på under tilberedningen.

Om Römertopf

Anvender du en Römertopf, må du ikke stille den i en varm ovn.

Først lægges både fad og låg i blød i koldt vand i 20 minutter, og når både skinke og flødekartofler er på plads i fadet, stilles din Römertopf i en kold ovn.

Stiller du en Römertopf i en varm ovn, risikerer du at leret flækker, og så er den ødelagt.

Opskriften er beregnet til 6 personer som en hovedret, og det er både god aftensmad til hverdag - men så sandelig også som gæstemad.

Opskrift på skinke med flødekartofler

billederesultat for skinke med flødekartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skinke med flødekartofler

4.75 fra 12 stemmer
En skøn opskrift på skinke med flødekartofler. Her langtidssteges kød og kartofler i Römertopf stegeso eller lignende i tre timer.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 955
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg kartofler - i tynde skiver
  • 2 rødløg - halveret og i tynde skiver
  • 4 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 1 bundt forårsløg - i mindre stykker
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk Herbamare - eller 1 bouillonterning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1,2 kg skinke

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør kartofler og de øvrige ingredienser. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, men det kan du også gøre. Det er frivilligt. Den bedste måde at anvende et mandolinjern til at skive kartoflerne, så de bliver ens i tykkelsen.
  2. Fordel kartofler i en klargjort Römertopf eller lignende ovnfast fad med låg, og kom fløde ved sammen med mælk.
  3. Tilsæt også rødløg, hvidløg, forårsløg og lidt Herbamare eller en bouillonterning. Vendes sammen.
  4. Krydr med friskkværnet peber og en lille smule salt. Pas på med saltet, da både Herbamare/bouillon og skinke og er saltet.
  5. Pil nettet af skinken, og læg den midt i fadet. Pres den eventuelt lidt ned så låget kan lægges på.
  6. Nu skal skinke med flødekartofler have cirka tre timer ved 150 grader varmluft. Bruger du Römertopf stilles retten i en kold ovn, som derefter tændes - og anvender du et andet fad, der kan tåle varmen fra starten, kan du stille skinke og flødekartofler i en forvarmet ovn.

Næringsindhold

Kalorier: 955kcalKulhydrater: 43gProtein: 51gFedt: 64gMættet fedt: 32gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 23gKolesterol: 220mgNatrium: 2806mgKalium: 1614mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 1382IUVitamin C: 46mgCalcium: 135mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Skinke med flødekartofler kan serveres med en lækker salat til. Gerne en broccolisalat eller spidskålssalat med æbler.

Skinken tages op og skæres i passende skiver.

Relateret indhold

Flødekartofler med medister i svøb

4.8 fra 25 stemmer
Her får du en lækker opskrift på flødekartofler med medister i svøb. En virkelig skøn ret til aftensmad, som ikke er så svær at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for flødekartofler med medister i svøb

Flødekartofler

4.7 fra 180 stemmer
Forkæl dine smagsløg med denne nemme opskrift på flødekartofler. Skab den perfekte balance mellem kartofler, fløde og løg.
Gå til opskrift
billede med flødekartofler

Bearnaisekartofler

4.9 fra 16 stemmer
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Gå til opskrift
billederesultat for bearnaisekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required