Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skindstegt makrelfilet

Skindstegt makrelfilet

skindstegt makrelfilet
4.4 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Skindstegt makrelfilet med knuste hvidløg samt en lun pastasalat er sund og lækker aftensmad til hele familien. Her er opskriften.

Skindstegt makrelfilet får et sprødt skind og lækkert kød, og for mange vil det være en ny, lækker måde at spise makrel.

Her serveres makrelfilterne sammen med en lun pastasalat, som spiller godt op til fisken.

Køb gerne fileter af bundgarnsmakrel, da de er de bedste makreller. Få eventuelt fiskehandleren til at fjerne rækken af ben i ryggen på fileterne, eller gør det selv med en skarp kniv.

Se også de populære opskrifter på:

  • Grillet makrel
  • Fiskehandlerens fiskefrikadeller
  • Hjemmelavet makrel i tomat
  • Paneret fiskefilet

Opskrift på skindstegt makrelfilet

Skindstegt makrelfilet og lun pastasalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.4 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Skindstegt makrelfilet med knuste hvidløg samt en lun pastasalat er sund og lækker aftensmad til hele familien. Her er opskriften.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 makrelfilet (af bundgarnsmakrel)
  • 4 fed hvidløg
  • smør (til stegning)
  • olivenolie (til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
Lun pastasalat
  • 400 g pasta (store pastaskruer)
  • 1 broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 majskolber
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Lav et lille snit med en skarp kniv på begge sider af benene, men ikke ned i skindet.
  2. Vend makrelfileten om, og lav tre skrå snit i skindet, så fisken ikke krymper sammen under turen på panden.
  3. Kom en god klat smør og olivenolie på panden, og varm op til en god varme.
  4. Pil hvidløgsfed og knus/mas dem med hånden eller den flade side på kniven, og læg dem på panden.
  5. Lad fedtstoffet bruse af, og læg så makrelfileterne på panden med skindet nedad. Steg makrelfileterne ad to omgange.
  6. Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg dem i tre minutter.
  7. Vend dem så om, og steg nu på kødsiden i 10 sekunder. Ikke længere. Tag dem af, og steg det andet hold makrelfileter på samme måde.
Lun pastasalat
  1. Kog pastaen al dente (med lidt bid) i letsaltet vand, tag gryden af og kom koldt vand i kogningen stoppes straks. Lad pastaen blive i kogevandet.
  2. Del broccoli i mindre buketter, rød peberfrugt i mundrette terne, og majskorn skæres fra kolberne.
  3. Kom lidt olie på en varm pande ved middel varme, og læg så broccolibuketterne på panden. Lad dem svitse med i tre minutter uden de tager farve.
  4. Snit hvidløgsfed groft, og kom dem i panden sammen med peberfrugt og majs, og vend det forsigtigt rundt.
  5. Vend også pastaskruerne i, og smag til med salt og sort peber.
  6. Anret på lune tallerkner med pastasalat og skindstegt makrelfilet ovenpå.

Næringsindhold

Kalorier622kcalKulhydrater77gProtein43gFedt17gMættet fedt4gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.003gKolesterol132mgNatrium1355mgKalium1372mgKostfibre6gSukker7gVitamin A2088IUVitamin C181mgCalcium128mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Skindstegt makrelfilet anrettes og serveres straks sammen med den lune pastasalat.

Hvis du vil have flere grøntsager i salaten, kan du sagtens gøre det, hus, blot, at de skal kunne tåle at blive varmet på panden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required