• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Gammeldags sirupskage med eller uden smørcreme

Gammeldags sirupskage med eller uden smørcreme

billede med sirupskage
Lækker og nem sirupskage med eller uden smørcreme. Sirupskagen er krydret med kanel og nelliker, og smager helt vidunderligt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. december 2022 - Udgivet:  2. juli 2016

Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på gammeldags sirupskage
  2. Gammeldags sirupskage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Sirupskage med smørcreme
Gå til opskrift

Her er en god opskrift på en nem sirupskage, der bages i en lille bradepande. Den krydrede kage med sirup kan laves med eller uden smørcreme.

Sirupskage krydres med stødt kanel og nelliker, og denne kage er bagt med mørk sirup, som jeg synes jeg giver den bedste kage.

Sirupskagen er ret simpel at bage, og den blev bagt i stor stil helt tilbage i mormors tid. Her er min opskrift på en nem sirupskage, som du meget hurtigt kan smække sammen.

Du kan vælge at bage kagen med enten lys eller mørk sirup, og her har jeg bagt sirupskagen med den mørke version.

Opskrift på gammeldags sirupskage

billede med sirupskage

Gammeldags sirupskage

Her er en god opskrift på en nem sirupskage, der bages i en lille bradepande. Den krydrede kage med sirup kan laves med eller uden smørcreme.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g mørk sirup
  • 125 g sukker
  • 50 g smør
  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødte nelliker - lille teske
  • 1 tsk kanel
  • 250 g kærnemælk
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 170 °C over- og undervarme.
  • Vej mørk sirup af i en lille gryde sammen med sukker og smør. Smelt det under omrøring, og stil det side, så det kan køle en smule af.
  • I en anden skål blandes hvedemel sammen med natron, stødt ingefær, stødte nelliker og kanel.
  • Tilsæt kærnemælk til melblandingen sammen med sirupblandingen, og rør dejen til din sirupskage godt sammen.
  • Beklæd en bradepande på ca. 18 gange 23 centimeter med bagepapir.
  • Fordel dejen jævnt i bradepanden.
  • Bag din sirupskage midt i ovnen ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 35 minutter. Måske nogle minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Stik evt. i kagen for at tjekke, at den er gennembagt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
345
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
250
mg
11
%
Kalium
 
103
mg
3
%
Kulhydrater
 
68
g
23
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
37
g
41
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
209
IU
4
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
51
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Lad den færdigbagte sirupskage køle helt af, hvorefter den kan overtrækkes med en klassisk glasur.

Sirupskage med smørcreme

Du kan også lave en lækker sirupskage med smørcreme, hvor kagen flækkes på midten, så du har en over- og underdel.

Smørcreme laver du af 150 gram blødt smør, der piskes sammen med 150 flormelis og et par teskefulde vaniljesukker. Start med at piske smørret luftigt, hvorefter flormelis og vaniljesukker piskes i.

Smør 3 spiseskefulde abrikosmarmelade på underdelen, og derefter fordeles smørcreme, og til sidst lægges overdelen af sirupskagen forsigtigt på.

Kan overtrækkes med en lækker chokoladeglasur, som du laver af 100 gram piskefløde, der varmes op til kogepunktet. Hældes derefter over 100 gram grofthakket chokolade, der røres helt ud.

Rør også 40 gram smør i sammen med en en spiseskefuld glukosesirup.

Se mine opskrifter

  • billede med chokoladekage
    Chokoladekage - alletiders mumse nemme opskrift
  • honningakge
    Honningkage med smørcreme - opskrift på kage med honning
  • billederesultat for honningkagehjerter
    Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Ove

    august 31, 2024 at 1:52 pm

    Skøn sirupskage med kærnemælk. Ikke æg i; godt da jeg ikke havde æg i køleskabet 😬
    Nem og hurtig at lave 👍👍👍 gæster sagde hver og een hmmmums. Jeg bager snart den all year round sirupskage igen 🥮 kan laves flere dage i forvejen
    31. august 2024
    Anette Ove
    Mårslet

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required