• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Sigøjnerschnitzel

billederesultat for sigøjnerschnitzel
En klassisk sigøjnerschnitzel med den lækre sigøjnersovs, der laves af peberfrugt og løg. Dertil tynde pommes frites og kogte ærter, og det er nærmest en nationalret i Tyskland og Østrig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. oktober 2023 - Udgivet:  13. november 2022

Del gerne:
524
SHARES
FacebookMessenger524PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
  2. Opskrift på sigøjnerschnitzel
  3. Sigøjnerschnitzel
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift

Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.

Sigøjnerschnitzel er nærmest en nationalret i Tyskland og Østrig, hvor den kan laves på forskellige måder.

Men her får du en god grundopskrift på den klassiske Zigeunerschnitzel mit Pommes und alles. Det er super godt.

Retten laves af store skinkeschnitzler, der bankes en smule og derefter paneres i paprikarasp.

Dertil naturligvis sprøde pommes frites og den særlige sigøjnersovs, der især er lavet af løg, peberfrugter og paprika. Og sovsen er sådan lidt sur-sød på den gode måde.

Sigøjnerschnitzel med tilbehør er en populær ret hos både børn og voksne, så den kan sagtens blive en ny og måske uventet livret hjemme hos her.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Skinkeschnitzel
  • Østrigsk wienerschnitzel
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Jægerschnitzel

Opskrift på sigøjnerschnitzel

billederesultat for sigøjnerschnitzel

Sigøjnerschnitzel

Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
Bedømmelse
4.5 fra 9 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Schnitzler

  • 4 skinkeschnitzel
  • hvedemel
  • 2 æg
  • panko rasp - eller alm. rasp
  • 3 tsk paprika

Sigøjnersovs

  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 tsk paprika
  • 2,5 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk sherryeddike - eller anden eddike
  • 2 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Pommes frites

  • 800 g pommes frites
  • paprika
  • salt
  • 400 g ærter

Fremgangsmåde

  • Forvarm oven til 220 grader varmluft.
  • Start med skinkeschnitzlerne, som duppes tørre med et stykke køkkenrulle, og derefter bankes let flade med håndroden.
  • Find tre dybe tallerkner frem, hvor du kommer en god portion hvedemel i den første, to æg i den anden (pisk dem sammen med en gaffel) og pankorasp (eller almindelig rasp) og tre teskefulde paprika i den tredie.
  • Vend så hver skinkeschnitzel i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i raspen. Læg til side på et fad.
  • Løg pilles, halveres og skæres i tynde skiver. Peberfrugterne snittes ligeledes i tynde skiver.
  • Skinkeschnitzlerne brunes i en blanding af smør og olie på en pande ved høj varme, og spar ikke på fedtstoffet. Brun cirka et minut på hver side, hvorefter dine sigøjnerschnitzler lægges på en bageplade med bagepapir. Brun to ad gangen, så de får en god stegeskorpe. Krydres med salt og peber.
  • Fordel de frosne pommes frites på en anden bageplade med bagepapir. Krydr dem med lidt paprika, og bag som anvist på posen . Typisk omkring 20 minutter, hvor de vendes og krydres igen med paprika halvvejs.
  • Varm en gryde op ved middel varme og sauter løgene i en god sjat olie i et par minutter.
  • Tilsæt derefter peberfrugt og sauter videre i et par minutter. Tilsæt om nødvendigt en smule mere olie.
  • Drys med en spiseskefuld hvedemel, vend det rundt. og kom paprika ved sammen med bouillon, hakkede tomater, ketchup, eddike og sukker. Lad det simre ca. 10 minutter.
  • Fem minutter før dine pommes frites er færdige stilles pladen med sigøjnerschnitzlerne ind i ovnen, hvor de netop skal have fem minutter.
  • Ærterne koges i letsaltet vand - se her hvordan du koger ærter, så de ikke rynker.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
988
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
62
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
6
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
2116
mg
92
%
Kalium
 
1646
mg
47
%
Kulhydrater
 
105
g
35
%
Kostfibre
 
19
g
79
%
Sukker
 
21
g
23
%
Protein
 
59
g
118
%
Vitamin A
 
2415
IU
48
%
Vitamin C
 
194
mg
235
%
Calcium
 
124
mg
12
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så skal der anrettes sigøjnerschnitzler, og retten fylder en hel tallerken.

Sigøjnersovsen smages til med salt, peber og paprika - eventuelt også med lidt mere sukker eller eddike.

Anret en sigøjnerschnitzel på hver tallerken, og fyld på med de sprøde pommes frites, ærter og den lækre sovs. Resten af sovsen serveres i en skål ved siden af.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. anne grethe poulsen

    januar 05, 2020 at 2:11 pm

    Altid dejlige opskrifter som er lige til at gå til

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required