Her er den originale opskrift på Sidecar cocktail. En populær og klassisk cocktail, der laves med cognac, Cointreau og citronsaft.
Sidecar er en klassisk cocktail, der laves med cognac, Cointreau og friskpresset citronsaft.
Cocktailen stammer formentlig fra Frankrig, nærmere bestemt Hotel Ritz i Paris, men der er også kilder der mener den blev opfundet i London.
Den kom frem i slutningen af Første Verdenskrig, altså omkring 1917 og 1918, og navnet Sidecar henviser til sidevognen på en motorcykel.
Og for at det ikke skal være løgn, så findes der forskellige udgaver af cocktailen. Denne er den franske, hvor man anvender lige dele af henholdsvis cognac, Cointreau og citronsaft.
Den engelske er lidt anderledes med 2 dele cognac, 1 del Cointreau og 1 del citronsaft. Se også hvad forskellen er på cocktails og drinks.
Opskrift på Sidecar cocktail
Sidecar cocktail opskrift
Ingredienser
- 4 isterninger
- 3 cl cognac
- 3 cl Cointreau
- 3 cl citronsaft - friskpresset
Fremgangsmåde
- Til Sidecar cocktail starter du med at kommer 4 isterninger i en shaker.
- Tilsæt derefter 3 cl cognac, 3 cl Cointreau og 3 cl citronsaft.
- Ryst det godt.
- Si det over i et passende glas, og pynt eventuelt med citronskal.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige Sidecar cocktail serveres straks.
Ønskes en mere sød udgave, kan der tilsættes 2 centiliter sukkersirup.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Henriette
Jeg elsker Sidecar, der er en fantastisk lækker cocktail, man desværre ikke får så ofte.