• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Sichuanpeber - krydderiet til asiatisk mad

Sichuanpeber - krydderiet til asiatisk mad

Sichuanpeber skaller uden før
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. august 2024 - Udgivet:  25. september 2021

Sichuanpeber bruges især i kinesisk mad. Her kan du læse om det aromatiske krydderi, som sætter prikken over I'et i mange kinesiske retter.

Sichuanpeber eller Szechuanpeber, som det også hedder, er et helt særligt krydderi fra Szechuanprovinsen i Kina.

Udover en karakteristisk smag giver peberet en meget speciel følelse i munden, når vi spiser det. Ligesom småbitte stød eller lidt prikken på tungen.  

Og så er krydderiet faktisk ikke en peber botanisk set. Peberkornene er nemlig tørrede frugter fra træet Zanthoxylum Piperitum.

Oprindeligt er krydderiet blevet brugt som erstatning for peber, som var dyrt i Kina. I dag er det et vigtigt element i mange retter.

Hvordan smager Sichuanpeber 

Sichuanpeber har en skrap smag, men er ikke så stærk som sort peber. I stedet går smagen mere i retning af mild chili og citron. Måske lidt gransmag også henad rosmarinen.

Det er et fantastisk, aromatisk krydderi, som særligt bruges i japanske og kinesiske retter.

Køber du Sichuanpeber, er der visse tips til at få den ultimative smag: Først skal du smuldre skallen af og smide de små frø ud.

Herefter rister du skallerne hurtigt på en varm pande, til de begynder at dufte, og så støder du dem i en morter. De skal ikke i peberkværnen, da det giver dem en flaget, sandet konsistens.

Anvendelse og smagssammensætning

Sichuanpeber bruges til alle mulige japanske og kinesiske retter, det er særligt godt til retter med kål, kylling og kød.

Chutneys har også godt af et drys peber, det samme gælder syltede grøntsager. Og et lille drys i chokolademoussen er også superlækkert.

Det er en del af den kendte, kinesiske krydderiblanding '5 spice', femkrydderi, som typisk består af sichuanpeber, stjerneanis, kanel, fennikel og nelliker.

Smagsmæssigt passer peberet særlig godt til følgende krydderier: ingefær, koriander, chili, anis, kanel, nelliker og fennikelfrø. Sichuanpeber går også godt i spænd med persille.

Se nogle af vores opskrifter på lækre retter:

  • Dampede bao-boller med and
  • Kinesisk citronkylling - wokret
  • Japanske dumplings med svinekød - opskrift på gyoza
  • Sådan laver du kinesiske forårsruller

Kilder: Santa Maria World, Thespruceeats.com m.fl.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit Tamberg Andersen

    august 10, 2024 at 6:19 pm

    Jeg er logget ind, men får en masse reklamer, hborfor det?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her