Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Shakshuka

Shakshuka (med tomat og pocherede æg)

Shakshuka israelsk morgenmad
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Indhold
  • Shakshuka
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på shakshuka
  • Tips
  • Kommentarer

Shakshuka

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Shakshuka er den lækreste mellemøstlige ret med æg i en krydret tomatsovs. Server den som morgenmad eller som en del af mezze.
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 200 g tomater
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 1 tsk chili stødt
  • 1 tsk paprika stødt
  • 4 stk æg
  • 0,5 dl persille
  • friskkværnet peber
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Hak derefter den røde peberfrugt i mundrette stykker og hak også tomaterne fint.
  2. Tag nu en pande og kom olivenolie i den. Tilføj derefter løg og hvidløg og steg dem sammen i to minutter. Tilføj derefter rød peberfrugt og steg det sammen i to minutter.
  3. Tilføj de hakkede tomater til panden sammen med alle krydderierne. Rør det godt sammen og put låg på panden. Lad det nu stege sammen i fem minutter.
  4. Lav fire huller i sovsen og slå æggene ud i hullerne. Put låg på igen og lad æggene pochere i cirka fem minutter.
  5. Hak den friske persille og drys det udover retten. Smag til med salt og peber, og så er din Shakshuka klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier54kcalKulhydrater7gProtein2gFedt3gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gKolesterol7mgNatrium24mgKalium411mgKostfibre2gSukker3gVitamin A3018IUVitamin C52mgCalcium57mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på shakshuka

Shakshuka stammer fra Tunesien, og indeholder både rød peber, tomater og masser af frisk persille. Det er en lækker ret, som er nem at lave. Derfor spises retten oftest som en morgenmad i for eksempel Israel.

Traditionelt set laves shakshuka også en smule stærk med chili, det synes jeg, er super lækkert, men hvis den skal gøres mere børnevenlig, kan man sagens undlade det.

Du kan også vælge at drysse med lidt ost før servering. Oste så som halloumi eller feta passer godt til. Her er den lavet med pocheret æg.

Retten kan spises med pitabrød, eller bare som den er.

Tips

Du kan godt bruge hakkede, flåede tomater fra dåse i stedet for friske tomater, hvis du mangler tomater.

Begge dele smager dejligt i en shakshuka. Velbekomme.

Se også andre opskrifter fra Mellemøsten:

  • Fladbrød med za'atar
  • Tabbouleh - salat med bulgur og persille
  • Vegetariske kåldolmere med fyld af linser
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required