Shakshuka er den lækreste mellemøstlige ret med æg i en krydret tomatsovs. Server den som morgenmad eller som en del af mezze.
Shakshuka stammer fra Tunesien, og indeholder både rød peber, tomater og masser af frisk persille. Det er en lækker ret, som er nem at lave. Derfor spises retten oftest som en morgenmad i for eksempel Israel.
Traditionelt set laves shakshuka også en smule stærk med chili, det synes jeg, er super lækkert, men hvis den skal gøres mere børnevenlig, kan man sagens undlade det.
Du kan også vælge at drysse med lidt ost før servering. Oste så som halloumi eller feta passer godt til. Her er den lavet med pocheret æg.
Retten kan spises med pitabrød, eller bare som den er.
Opskrift på shakshuka
Shakshuka
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 1 stk rød peberfrugt
- 200 g tomater
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 tsk chili - stødt
- 1 tsk paprika - stødt
- 4 stk æg
- 0,5 dl persille
- friskkværnet peber
- salt
Fremgangsmåde
- Start med at hakke løg og hvidløg fint. Hak derefter den røde peberfrugt i mundrette stykker og hak også tomaterne fint.
- Tag nu en pande og kom olivenolie i den. Tilføj derefter løg og hvidløg og steg dem sammen i to minutter. Tilføj derefter rød peberfrugt og steg det sammen i to minutter.
- Tilføj de hakkede tomater til panden sammen med alle krydderierne. Rør det godt sammen og put låg på panden. Lad det nu stege sammen i fem minutter.
- Lav fire huller i sovsen og slå æggene ud i hullerne. Put låg på igen og lad æggene pochere i cirka fem minutter.
- Hak den friske persille og drys det udover retten. Smag til med salt og peber, og så er din Shakshuka klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan godt bruge hakkede, flåede tomater fra dåse i stedet for friske tomater, hvis du mangler tomater.
Begge dele smager dejligt i en shakshuka. Velbekomme.
Se også andre opskrifter fra Mellemøsten:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: