• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Sennepsmørbrad

billederesultat for sennepsmørbrad
Sennepsmørbrad er en virkelig lækker opskrift på svinemørbrad i sennepssovs. Mørbradbøfferne brunes først på panden, hvorefter de steges færdige i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  4. juni 2022

Del gerne:
5.1k
SHARES
FacebookMessenger5.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.
  2. Opskrift på nem sennepsmørbrad
  3. Sennepsmørbrad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.

Sennepsmørbrad er en både lækker og hurtig måde at lave svinemørbrad på.

Her har jeg delt mørbraden i bøffer, der først brunes af på panden i lidt smør, inden de steges færdige i et fad i ovnen.

Det lækre ved denne opskrift på sennepsmørbrad er selvfølgelig sovsen. Den laver du nemt af blandt andet et løg, kalvefond og madlavningsfløde. Plus selvfølgelig lidt timian.

Madlavningsfløden kan udskiftes med almindelig fløde, men så stiger kalorieindtaget naturligvis en del.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvortil der serveres tilbehør. Se forslag nederst.

Se også de populære opskrifter på:

  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Mørbrad med honning og sennep

Opskrift på nem sennepsmørbrad

billederesultat for sennepsmørbrad

Sennepsmørbrad

Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.
Bedømmelse
4.7 fra 38 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 rødløg
  • 1 dl kalvefond - eller bouillon
  • 3 tsk sennep
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk timian - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader almindelig over- og undervarme).
  • Afpuds svinemørbraden ved at skære sølvsenen og eventuelle fedtstykker væk. Del derefter mørbraden i otte nogenlunde lige store bøffer.
  • Tryk dem ganske let flade og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Varm en pande op ved høj varme og kom en stor klat smør på. Brun mørbradbøfferne grundigt på begge sider, ca. et minut på hver side.
  • Læg mørbradbøfferne i et ildfast fad.
  • Hak løget fint og svits det kort i lidt mere smør på panden.
  • Tilsæt kalvefond (eller bouillon), tre teskefulde sennep og madlavningsfløde. Kom også lidt engelsk sauce ved sammen med finthakket frisk timian. Kog sovsen op, smag til med salt og peber og hæld den over mørbradbøfferne i fadet. Du kan jo tilsætte mere eller mindre sennep som du lyster.
  • Stil dit fad med sennepsmørbrad ind i ovnen, hvor det skal have cirka 10 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
245
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
107
mg
36
%
Natrium
 
790
mg
34
%
Kalium
 
804
mg
23
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
297
IU
6
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
129
mg
13
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sennepsmørbrad serveres selvfølgelig den lækre sennepssovs til, og her er der flere muligheder for tilbehør.

Prøv mine lækre bådkartofler, maste kartofler eller for den sags skyld med ris. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steen R

    februar 09, 2025 at 3:06 pm

    Den var faktisk ret nem at lave og dejlig velsmagende, der kunne dog godt være noget tilbehør ved siden af; så som noget grønt; Vi fik parboiled ris til.

    Svar
  2. Steen R.

    februar 07, 2025 at 7:25 am

    Hvad er tilbehøret til denne ret?

    Svar
  3. Mona

    februar 02, 2024 at 9:37 am

    Hvad er det for en sennep i bruger. Hilsen Mona

    Svar
  4. Allan Skov

    september 25, 2022 at 3:03 pm

    Hej Holger! Jeg er vokset op med en mormor der levede under 2.verdenskrig og én mor der blev uddannet i Delikatessen, så hjerte i flødesovs, nyreragout og stegt lever, var normalt med blød kartoflemos.
    Vi havde nogle svin, og fik hjemmeslagtet, og røget skinker og flæsk... Men de begge døde tidligt... Så lærte ikke de små tricks, elsker lever men den bliver hurtigt tør og gummisko, måske du kan hjælpe med at give nogle gode tips, og få det billige indmad tilbage da det er billige i en dyr tid

    Svar
    • Niels

      oktober 16, 2022 at 4:41 pm

      Vend skiver af lever i mel. Brun kortvarig på panden og læg leveren i et fad. Steg videre i ovn ved 180g i 10 - 15 min.

      Svar
  5. Wilmas far

    marts 10, 2019 at 5:53 pm

    Prøvede for første gang i går d.9 marts. Opskriften var Mørbradbøf med sennepssovs. Smagte fantastisk. Spiste ris til.

    Svar
  6. per larsen

    marts 06, 2019 at 9:21 am

    den lækre senneps mørbrad uden sennep?????

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 06, 2019 at 9:52 am

      Hej Per med flere

      Jo da - en stor tanketorsk herfra, selvfølgelig skal der sennep til en sennepsmørbrad 🙂

      Beklager, den smuttede - men nu er den rette mængde sennep lagt ind.

      Mange tak for hjælpen.

      Med de bedste hilsner

      Holger

      Svar
  7. Ingelise

    marts 06, 2019 at 9:08 am

    Hej du. Tak for gode opskrifter.
    Mener du virkelig, at der ikke skal bruges sennep
    til Sennepsmørbrad?

    Svar
  8. Lotte

    marts 06, 2019 at 8:34 am

    Svinemørbrad i sennepssauce lyder lækkert. Men skal der så ikke sennep på ingredienserne?? 🤪

    Svar
  9. teddy

    marts 05, 2019 at 10:22 pm

    hvor er lige sennepen i opskriften?

    Svar
  10. Lis Heisselberg

    marts 05, 2019 at 10:19 pm

    Hvorfor hedder retten "Sennepsmørbrad", når der ikke indgår sennep i opskriften?

    Svar
  11. Kim Jakobsen

    marts 05, 2019 at 9:47 pm

    Glimrende opskrift - men der skal vel en klat sennep i sovsen?

    Svar
  12. Annika Lippert

    marts 05, 2019 at 5:10 pm

    Er det pga sennepssovsen som kan bruges som tilbehør det hedder senneps mørbrad. For der er intet sennep i opskriften.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required