Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sennepskoteletter med kartofler og broccoli

Sennepskoteletter med kartofler og broccoli

sennepskoteletter med kartofler og broccoli
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS

Min opskrift på sennepskoteletter med kartofler og broccoli. Nem og simpel ret med koteletter og lækkert tilbehør, der smager godt.

Sennepskoteletter med kartofler og broccoli er en nem middagsret, der ikke tager så lang tid.

Koteletterne serveres med en lækker sennepssauce, der blandt andet er lavet med løg, hvidløg og madlavningsfløde. Du kan også bruge en almindelig piskefløde, hvis ikke du er bange for kalorierne.

Du skal bruge en kotelet pr. person, og det må gerne være lidt tykke koteletter - og gerne uden ben i dette tilfælde.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du skal også prøve min opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager.

Opskrift på sennepskoteletter

Sennepskoteletter med kartofler og broccoli

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Min opskrift på sennepskoteletter med kartofler og broccoli. Nem og simpel ret med koteletter og lækkert tilbehør, der smager godt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 koteletter (på 150 gram/stk.)
  • olivenolie (til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 dl vand (kogende)
  • 1 bouillonterning (gerne svinebouillon)
  • 2,5 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 3 tsk sennep
  • citronsaft (frikspresset)
  • 1 håndfuld persille
  • 800 g kartofler (koges møre)
  • 1 broccoli (i buketter, dampes)

Fremgangsmåde

  1. Til sennepskoteletter starter du med at skære 800 g kartofler i mundrette stykker, hvorefter de kommes i en gryde. Hæld koldt vand ved så det netop dækker kartoflerne. Tilsæt lidt salt og kog kartoflerne møre under låg. Det tager typisk omkring 8-10 minutter. Hæld vandet fra.
  2. 1 broccoli skæres i mindre buketter, hvorefter de dampes i et minuts tid i lidt letsaltet vand.
  3. 4 koteletter brunes på begge sider på en pande ved høj varme. Vent med at tilsætte olie indtil de brunet godt af, hvilket tager et. minuts tid på hver side. Skru lidt ned for varmen og kom lidt olivenolie ved. Steges nu i yderligere 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på koteletterne. Tages til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  4. Stil panden tilbage på kogepladen ved middel varme, og svits hurtigt 1 løg og 2 fed hvidløg. Hæld 1 dl vand ved, og det må gerne være kogende. Smuldr 1 bouillonterning ved, og tilsæt også 2,5 dl madlavningsfløde sammen med 3 tsk sennep.
  5. Lad det koge op, og skru derefter ned for varmen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Eventuelt også med lidt mere sennep, hvis dette ønskes. Vend 1 håndfuld persille i sovsen lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier526kcalKulhydrater51gProtein43gFedt17gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol108mgNatrium372mgKalium2033mgKostfibre9gSukker8gVitamin A1146IUVitamin C179mgCalcium196mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Sennepskoteletter serveres straks sammen med den lækre sovs, kogte kartofler og broccoli. Velbekomme.

Se også mine populære opskrifter på:

Lækre italienske koteletter med peberfrugter

Gammeldags koteletter i fad (opskrift med flødesovs)

Koteletter med spinat og broccoli

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 28, 2024 at 10:32 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift, og jeg vil blive glad for din bedømmelse af retten.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required