Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Semlor - opskrift på den svenske fastelavnsbolle semla

Semlor - opskrift på den svenske fastelavnsbolle semla

Semla semlor
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook8PinterestSMSEmailMessenger
8
DELINGER

Semlor er svenske fastelavnsboller med kardemomme, lækker remonce og flødeskum. Semla nydes til fastelavn, eller når du er lækkersulten.

Semlor er virkelig alt, alt for lækre. Bollerne smager af kardemomme og mandler, som er en utrolig lækker kombination.

Semla er Sveriges bud på en fastelavnsbolle, og den er faktisk lige så lækker som de danske.

Traditionelt spiser man faktisk disse semlor i varm mælk. Det har jeg ikke selv prøvet, da jeg synes, de er perfekte, som de er uden mælk. Men hvis man har mod på det, kan man jo give det et forsøg.

Selve mandelfyldet i en semla kan laves på to forskellige måder. Enten bruges marcipan, eller også så kan du sagtens bruge mandelmel, sukker og de resterende ingredienser.

I opskriften er der brugt mandelmel.

Opskrift på semlor

Semlor

Rakel Seneca
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævning: 2 timer t
Samlet tid: 3 timer t 20 minutter min
Semlor er svenske fastelavnsboller med kardemomme, lækker remonce og flødeskum. Semla nydes til fastelavn, eller når du er lækkersulten.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager, Søde sager
Køkken: Svensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kardemommeboller
  • 115 g smør (usaltet)
  • 2,3 dl mælk
  • 2 tsk tørgær
  • 50 g sukker
  • 1 stk æg
  • 1 tsk kardemomme (stødt )
  • 0,5 tsk salt
  • 550 g hvedemel
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 spsk piskefløde
Mandelremonce
  • 180 g mandelmel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1,5 dl mælk
  • brødkrummer (fra bollerne)
Flødeskum
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Dej til semlor: Start med at smelte smørret i en lille gryde. Tag den derefter af varmen og tilføj mælken, så blandingen føles lunken. Tilføj tørgær og sukker, rør det sammen.
  2. Tilføj nu æg, kardemomme og salt. Imens du rører det sammen, tilføjer du hvedemel lidt af gangen. Ælt nu dejen sammen i cirka fem minutter, så den bliver smidig og glat. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i cirka halvanden time.
  3. Når dejen til dine semlor er hævet, tager du den ud på køkkenbordet og deler den i 12 lige store boller. Tag to bageplader med bagepapir og placer bollerne. Dæk dem nu til med viskestykke og lad dem efterhæve i en halv time.
  4. Varm ovnen op til 200 grader, og bland æggeblommen og piskefløden sammen. Pensl det henover alle bollerne og bag dem i cirka 15 minutter, eller indtil de er flot gyldne.
  5. Lad nu bollerne køle ned. I mens kan du lave fyldet. I en blender tilføjer du mandelmel, sukker, vaniljesukker og halvdelen af mælken, blend det let sammen.
  6. Skær nu toppen af alle bollerne og brug en lille ske til forsigtigt at udhule dem. Tilføj brødkrummerne til mandelblandingen og rør det godt sammen, tilføj mælken efterhånden, som der er behov. Fyldet skal føles fast, men cremet.
  7. Put nu en spiseske mandelfyld i hver semla.
  8. I en ren skål piskes piskefløden og flormelis til flødeskum. Tilføj en klat flødeskum i hver semla og put toppen af bollen ovenpå flødeskummet.
  9. Drys nu hver enkelte semla let med flormelis, og så er de svenske fastelavnsboller - eller semlor - klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Noter

Spis din semla, lige så snart den er samlet.

Hvis du ønsker at lave semlor dagen i forvejen, så kan du også gøre det, men så skal du vente med at putte flødeskummet i indtil lige før servering.

Se også andre opskrifter til fastelavn:

Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme

Fastelavnsboller af wienerdej

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    januar 18, 2024 at 6:58 pm

    Dem vil jeg gerne lave, men hvis jeg vil bruge marcipan, er det så 180 gram? Det ville være rart, hvis du skrev det til opskriften, når du nu nævner begge muligheder.
    Tak for jeres mange dejlige opskrifter, som jeg bruger flittig.

    Svar

Mere inspiration

  • Billeder af hindbærsnitter med mandler.
    Hindbærsnitter med mandler (bagt med mandelflager)
  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required