• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Sellerisuppe (suppe med knoldselleri)

Sellerisuppe (suppe med knoldselleri)

billederesultat for sellerisuppe
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
459
SHARES
FacebookMessenger459PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  16. februar 2017

Opskrift på sellerisuppe, der laves med knoldselleri og kartofler. Sellerisuppen koges med løg og hvidløg, og legeres med en smule fløde.

Sellerisuppe er en klassisk suppe, der både kan nydes som forret og hovedret.

Her er sellerisuppen lavet som forret, men lav gerne en større portion, og server den med friskbagt brød og lidt salat, så er den glimrende som et hovedmåltid.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på sellerisuppe

billederesultat for sellerisuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sellerisuppe (suppe med knoldselleri)

4.75 fra 24 stemmer
Opskrift på sellerisuppe, der laves med knoldselleri og kartofler. Sellerisuppen koges med løg og hvidløg, og legeres med en smule fløde.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille knoldselleri
  • 4-5 kartofler
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber
Pynt
  • 4 skiver bacon
  • 1 håndfuld purløg

Fremgangsmåde
 

  1. Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint, og svitses i lidt olie ved middel varme uden at tage farve.
  2. Knoldselleri gøres klar, og skæres i små tern. Kartoflerne skrælles og skæres ligeledes i mindre tern, som svitses i gryden sammen med knoldselleri, løg og hvidløg. Giv dem 4-5 minutter.
  3. Boullion hældes ved sammen med lidt timian og sukker, og grøntsagerne koges møre. Det tager cirka 20 minutter.
  4. Find stavblenderen frem, og blend sellerisuppen helt glat.
  5. Tilsæt lidt fløde, og varm op.
  6. Smag suppen til med friskkværnet peber.
  7. Baconskiverne steges sprøde, og sellerisuppen anrettes med brækkede stykker bacon og finthakket purløg.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige sellerisuppe serveres straks - som sagt gerne med et stykke brød til.

Se også mine suppeopskrifter på:

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

4.6 fra 61 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Gå til opskrift
billede med græskarsuppe i tallerken

Gulerodssuppe

4.7 fra 46 stemmer
En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.
Gå til opskrift
gulerodssuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    april 05, 2021 at 11:59 am

    Endnu et👍 til din sellerisuppe. Meget velsmagende og fyldig. Smagte super med bacon,creme fraiche og flutes😋

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required