Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift

Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift

sellerigryde
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på sellerigryde, der er en skøn gryderet med knoldselleri, svinemørbrad og spinat. Kan laves på en times tid.

Sellerigryde er en skøn gryderet til aftensmad, som du blandt andet laver med tern af knoldselleri, svinemørbrad og frisk spinat.

Gryderetten er rimelig simpel at gå til, og den samlede arbejdstid er ca. en time.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Se flere opskrifter på nemme gryderetter:

  • Bistrogryde
  • Mørbradgryde
  • Amagergryde

Opskrift på sellerigryde

Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på sellerigryde, der er en skøn gryderet med knoldselleri, svinemørbrad og spinat. Kan laves på en times tid.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (afpudset, skæres i tern)
  • smør (til stegning)
  • 1 stort rødløg (i tynde både)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl bouillon (svampe - eller hønsebouillon)
  • 3 dl mælk
  • 1 lille knoldselleri (skåres i tern)
  • 1 citron
  • 100 g spinat (frisk)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Bed evt. din slagter om at gøre det. Skær derefter mørbraden i mindre tern. Se mere i min video med fremgangsmåde.
  2. Brun kødet godt af i lidt smør i en gryde, og krydr med salt og peber.
  3. Kom rødløg ved, og lad løget svitse med i minuts tid.
  4. Drys et par spiseskefulde hvedemel over kød og løg, og vend det rundt.
  5. Hæld varm bouillon ved, og jeg plejer at bruge en svampebouillon, som jeg laver af en terning bouillon og to deciliter kogende vand. Rør det rundt.
  6. Derefter tilsættes gradvist ca. 3 deciliter mælk, så sovsen får en passende konsistens. Lad den tykne. Måske skal der bruges lidt mindre eller mere mælk.
  7. Lad det koge op, og pres også saften af en halv citron i gryden, inden du tilsætter knoldselleri i tern.
  8. Rør rundt, læg låg på gryden og lad nu din sellerigryde simre i ca. 30 minutter, så både mørbrad og selleri er kogt mør.
  9. Tag låget af og rør rundt. Tilsæt derefter 100 gram frisk spinat til gryderetten, og lad spinaten falde sammen i retten. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier335kcalKulhydrater28gProtein38gFedt9gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol107mgNatrium1042mgKalium1411mgKostfibre5gSukker8gVitamin A2475IUVitamin C36mgCalcium210mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Sellerigryde kan du servere sammen med kogte ris, og evt. en lækker salat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben Petersen skriver

    marts 23, 2022 at 9:02 pm

    Hej, Holger
    Kan man tilsætte kartofler de sidste ti-tolv minutter af de tredive minutters kogetid i Sellerigryden !! ?
    Det ville jo være perfekt med all-in-one, ikk' 😉
    Mvh Torben

    Svar
  2. Tina skriver

    marts 14, 2022 at 7:52 pm

    I opskriften har i glemt et afsnit hvor knoldselleri kommer i retten…

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 15, 2022 at 6:08 am

      Hej Tina
      Tak for det, og jeg nåede lige at blive nervøs 🙂
      Men det står i punkt 7.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required