Sådan bager du lækre scones i airfryer. De nemme kageboller kan laves med eller uden chokolade, og dejen skal jo ikke hæves. Bagetid: 12 min.
Scones i airfryer er nemt bagværk, der nærmest kan beskrives som kageboller, altså en krydsning af kage og klassiske boller.
Fordelen her er dog, at de ikke laves med gær, men i stedet med bagepulver, og derfor skal dejen ikke hæve.
Se også: Nem chokoladekage i airfryer
De engelske scones er nemme og hurtige at bage i en airfryer, og du kan lave dem med eller uden chokolade.
Du får 6 kager/boller ud af denne opskrift, og de er klar lige om lidt.
Kalorieindhold: En enkelt af disse scones inderholder ca. 200 kalorier.
Opskrift på scones i arifryer
Scones i airfryer (med eller uden chokolade)
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 10 g sukker
- 1 tsk bagepulver - med top
- 0,5 tsk salt
- 75 g smør - koldt, i mindre tern
- 125 g mælk
Fremgangsmåde
- Til scones i airfryer starter du med, at veje 200 g hvedemel af i en skål sammen med 10 g sukker, 1 tsk bagepulver og 0,5 tsk salt. Vend det godt sammen.
- Tilsæt så 75 g smør (koldt smør i tern), og smuldr smørret ud i melblandingen, så det kommer til at ligne revet ost. Ønskes chokolade i kagebollerne kan du tilsætte den hakkede chokolade nu. Du skal bruge ca. 40 gram mørk chokolade.
- Hæld 125 g mælk ved og saml dejen. Brug en grydeske til det. Dejen skal ikke æltes yderligere.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og rul den forsigtigt ud til en firkant på ca. 20 gange 10 centimeter.
- Skær 6 scones ud, og læg dem på bagepapir på risten i din airfryer.
- Bag dem i ca. 10 minutter ved 180 grader, hvorefter de vendes og får 2 minutter mere på den anden side.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte scones i airfryer køles en smule af, men serveres lune, hvor de smager bedst.
Gemmer du alligevel et par stykker, kan de "genopfriskes" ved at varme dem på en brødrister eller i airfryeren.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: