Sauterede majs er lækkert tilbehør til mange kødretter. Lav dem af friske majs, og sauter dem med friske tomater og persille.
Til skønne sauterede majs til fire personer skal du bruge:
2 hele majskolber
12-14 friske San Marzano tomater
1 bundt persille
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du de sauterede majs med tomater:
Det er i virkeligheden noget af det nemmeste tilbehør, som du overhovedet kan lave.
Pil bladene af majskolberne, og skær majskernerne fri af kolberne.
Kom lidt olie på en varm pande (cirka middel varme), og løg majsene på.
Ryst panden lidt rundt.
Skyl og tør tomaterne, og del dem i halve. Har du ikke San Marzano tomater i huset, kan du selvfølgelig sagtens bruge andre slags. Men skær dem så ud i mundrette stykker.
Kom også tomaterne på panden, og sauter nu i 2-3 minutter, så det hele bliver godt varmet igennem.
Hak persille groft, og vend den i majs og tomater.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og server straks. Tilbehøret passer både til laksebøffer i ovn og en grillet entrecote.
Note: Jeg har her anvendt friske majskolber, da jeg synes disse smager langt bedre end majs på dåse. Men du kan selvfølgelig sagtens i stedet bruge dåsemajs.

Lækre og sauterede majs, der laves af friske majskolber. Sauter majs i lidt olie sammen med friske tomater og hakket persille. Krydr med salt og friskkværnet peber, og tilbehøret er klar på få minutter. Foto: Guffeliguf.dk.
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.