Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Sandkage med hvid chokolade

Sandkage med hvid chokolade og citron

sandkage med hvid chokolade og citron
4.6 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
205
SHARES
FacebookMessenger205PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sandkage med hvid chokolade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sandkage med hvid chokolade
  • Note
  • Kommentarer

Sandkage med hvid chokolade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Den bedste opskrift på lækker sandkage med hvid chokolade og citron. En skøn og nem skærekage, der overtrækkes med citronglasur.
Antal: 8 pers.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør (blødt)
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk citronskal (revet)
  • 4 æg (strl. M)
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk citronsaft
  • 4 spsk piskefløde
  • 100 g hvid chokolade (hakkes)
Glasur
  • 150 g flormelis
  • citronsaft (friskpresset)

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Beklæd en brødform med bagepapir. Opskriften passer til en form med en størrelse på 1,5 liter.
  2. Kom 200 g smør (blødt) i en skål sammen med 150 g sukker, 1 tsk vaniljesukker og 2 spsk citronskal. Piskes luftigt.
  3. Derefter piskes 4 æg i et ad gangen, så du har en luftig masse til din sandkage med hvid chokolade og citron.
  4. I en anden skål blandes 200 g hvedemel sammen med 1 tsk bagepulver. Det er vigtigt at få vendt det grundigt sammen, så du får en hævn bageevne.
  5. Kom hvedemelsblandingen ned til æggemassen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Tilsæt også 4 spsk citronsaft, 4 spsk piskefløde og 100 g hvid chokolade.
    dej til sandkage med hvid chokolade vendes forsigtigt sammen
  6. Fordel dejen i formen, der er beklædt med bagepapir. Glat dejen lidt ud.
    dejen til snadkagen fordeles jævnt i en 1,5 liters form
  7. Sandkage med hvid chokolade bages nu på næstnederste rille i ca. 45 minutter. Efter afkøling kan pyntes med glasur, som du laver af 150 g flormelis og citronsaft.
    den færdigbagte sandkage med hvid chokolae og citron

Næringsindhold

Kalorier544kcalKulhydrater66gProtein7gFedt29gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol147mgNatrium343mgKalium117mgKostfibre1gSukker46gVitamin A859IUVitamin C5mgCalcium55mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sandkage med hvid chokolade

Sandkage med hvid chokolade og citron er en fantastisk lækker skærekage, der er nem at bage.

Her får du en velsmagende og svampet sandkage med smag fra både citron og den hvide chokolade, og de går altså fint hånd i hånd sammen.

Kagen bages i en 1,5 liter form, som du enten kan beklæde med bagepapir - eller blot smøre. Det er op til dig.

Følger du opskriften herunder, får du en sandkage med en tydelig smag af citrus, men du kan tilsætte lidt mindre citronskal og citronsaft, og så bliver citrussmagen selvfølgelig også lidt mere afdæmpet.

Ekstra tip: Husk at tage både smør og æg ud af køleskabet mindst en halv time før du går i gang med sandkagen.

Se flere lækre kageopskrifter

  • Nem sandkage - hurtig sandkage
  • Hjemmebagt marmorkage
  • Mazarinkage

Note

Den færdigbagte sandkage med hvid chokolade og citron køles af.

Overtrækkes derefter med citronglasur, som du laver ved at røre flormelis sammen med friskpresset citronsaft.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ann skriver

    december 05, 2024 at 6:14 am

    Kan man lave dobbelt portion og fordele dejen i 2 forme uden det går ud over hæveevnen?

    Svar
  2. Dorrit skriver

    september 12, 2024 at 7:01 am

    Kan kagen fryses

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 12, 2024 at 8:33 am

      Hej Dorrit
      Ja, du kan sagtens fryse den ned.
      BH Holger

      Svar
  3. Maja skriver

    september 16, 2023 at 2:19 pm

    Skal den hvide chokolade bare hakkes og puttes i? Der står nemlig ik noget i opskriften.

    Svar
    • Karin Hartvig skriver

      november 14, 2023 at 3:50 pm

      Der står de skal hakkes 🌟

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required