Den bedste opskrift på lækker sandkage med hvid chokolade og citron. En skøn og nem skærekage, der overtrækkes med citronglasur.
Sandkage med hvid chokolade og citron er en fantastisk lækker skærekage, der er nem at bage.
Her får du en velsmagende og svampet sandkage med smag fra både citron og den hvide chokolade, og de går altså fint hånd i hånd sammen.
Kagen bages i en 1,5 liter form, som du enten kan beklæde med bagepapir - eller blot smøre. Det er op til dig.
Følger du opskriften herunder, får du en sandkage med en tydelig smag af citrus, men du kan tilsætte lidt mindre citronskal og citronsaft, og så bliver citrussmagen selvfølgelig også lidt mere afdæmpet.
Ekstra tip: Husk at tage både smør og æg ud af køleskabet mindst en halv time før du går i gang med sandkagen.
Se flere lækre kageopskrifter
Opskrift på sandkage med hvid chokolade
Sandkage med hvid chokolade og citron
Ingredienser
- 200 g smør - blødt
- 150 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 citron - skræl
- 4 æg - strl. M
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 spsk citronsaft
- 4 spsk piskefløde
- 100 g hvid chokolade - hakkes
Glasur
- 150 g flormelis
- Lidt citronsaft - friskpresset
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Beklæd en brødform med bagepapir. Opskriften passer til en form med en størrelse på 1,5 liter.
- Kom blødt smør i en skål sammen med sukker, vaniljesukker og revet citronskal. Jeg plejer at bruge hvad der svarer til skallen fra en alm. økologisk citron. Piskes luftigt.
- Derefter piskes æggene i et ad gangen, så du har en luftig masse til din sandkage med hvid chokolade og citron.
- I en anden skål blandes hvedemel sammen med bagepulver. Det er vigtigt at få vendt det grundigt sammen, så du får en hævn bageevne.
- Kom hvedemelsblandingen ned til æggemassen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Tilsæt også citronsaft (4 spiseskefulde passer nogenlunde med saften fra en hel citron), fløde og hvid chokolade.
- Fordel dejen i formen, der er beklædt med bagepapir. Glat dejen lidt ud.
- Sandkage med hvid chokolade og citron bages nu på næstnederste rille i ca. 45 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdigbagte sandkage med hvid chokolade og citron køles af.
Overtrækkes derefter med citronglasur, som du laver ved at røre flormelis sammen med friskpresset citronsaft.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ann
Kan man lave dobbelt portion og fordele dejen i 2 forme uden det går ud over hæveevnen?
Dorrit
Kan kagen fryses
Holger Rørby Madsen
Hej Dorrit
Ja, du kan sagtens fryse den ned.
BH Holger
Maja
Skal den hvide chokolade bare hakkes og puttes i? Der står nemlig ik noget i opskriften.
Karin Hartvig
Der står de skal hakkes 🌟