• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Salviekartofler med brunet smør a la hasselback

Salviekartofler med brunet smør a la hasselback

billederesultat for salviekartofler
4 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. februar 2024 - Udgivet: 3. august 2020

Salviekartofler med lækkert salviesmør er perfekt tilbehør til mange slags kødretter.

Kartoflerne skæres som de velkendte hasselback kartofler, hvorefter de bages med brunet salviesmør, der smager fantastisk.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor jeg har lavet to mellemstore kartofler pr. person.

Men brug den mængde kartofler, som du tror I kan spise.

Opskrift

billederesultat for salviekartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Salviekartofler med brunet smør a la hasselback

4 fra 2 stemmer
Sådan laver du lækre salviekartofler med brunet smør. Det er skønne kartofler a la hasselback med salviesmør, og de bruges som tilbehør til kødretter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 kartofler - mellemstore, med skræl
  • 50 g smør
  • 20 blade salvie
  • flagesalt - eller alm. salt

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft.
  2. Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
  3. Vask kartofler grundigt så de er fri for jord - men du behøver ikke at skrælle dem. Det kan du dog godt gøre, hvis du synes det er bedst.
  4. Skær det nederste af kartofler af, så den står jævnt. Læg kartoflerne mellem to grydeskeer af træ, og med en skarp kniv skæres kartoflen i tynde skiver - men altså uden at skære helt igennem!! Det hindrer trægrydeskeerne.
  5. Fortsæt på samme måde med alle kartoflerne, som sættes i bradepanden og bages i 15 minutter.
  6. Imens laver du brunet salvie smør ved at smelte smørret i en gryde under omrøring. Når smørret netop er brunet og begynder at lugte lidt nøddeagtigt, tilsættes de friske salvieblade.
  7. Rør rundt og tag det brunede salviesmør af kogepladen.
  8. Kartoflerne tages som sagt ud af ovnen efter et kvarter, hvor de nu har åbnet sig en smule. Fordel salviesmørret over kartoflerne og drys med lidt flagesalt.
  9. Stil dine salviekartofler tilbage i ovnen, og nu skal de bages færdige i yderligere ca. 40-45 minutter. Skru lidt ned for varmen hvis kartoflerne begynder at blive for mørke.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige salviekartofler med brunet smør kan anvendes som tilbehør til mange kødretter.

Ved anretningen kan der pyntes med friske salvieblade.

Se også disse kartoffelopskrifter:

Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon

4.7 fra 20 stemmer
Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.
Gå til opskrift
Billederesultat for kartofler med bacon

Kartoffelroser

4.8 fra 41 stemmer
Så nemt kan du lave flotte kartoffelroser i ovnen, der formes af tynde kartoffelskiver, som pensles med smør og drysses med timian.
Gå til opskrift
billederesultater for kartoffelroser
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required