Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Salviekartofler med brunet smør a la hasselback

Salviekartofler med brunet smør a la hasselback

billederesultat for salviekartofler
4 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMS

Salviekartofler med lækkert salviesmør er perfekt tilbehør til mange slags kødretter.

Kartoflerne skæres som de velkendte hasselback kartofler, hvorefter de bages med brunet salviesmør, der smager fantastisk.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor jeg har lavet to mellemstore kartofler pr. person.

Men brug den mængde kartofler, som du tror I kan spise.

Opskrift

Salviekartofler med brunet smør a la hasselback

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Sådan laver du lækre salviekartofler med brunet smør. Det er skønne kartofler a la hasselback med salviesmør, og de bruges som tilbehør til kødretter.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 kartofler mellemstore, med skræl
  • 50 g smør
  • 20 blade salvie
  • flagesalt eller alm. salt

Fremgangsmåde

  1. Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft.
  2. Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
  3. Vask kartofler grundigt så de er fri for jord - men du behøver ikke at skrælle dem. Det kan du dog godt gøre, hvis du synes det er bedst.
  4. Skær det nederste af kartofler af, så den står jævnt. Læg kartoflerne mellem to grydeskeer af træ, og med en skarp kniv skæres kartoflen i tynde skiver - men altså uden at skære helt igennem!! Det hindrer trægrydeskeerne.
  5. Fortsæt på samme måde med alle kartoflerne, som sættes i bradepanden og bages i 15 minutter.
  6. Imens laver du brunet salvie smør ved at smelte smørret i en gryde under omrøring. Når smørret netop er brunet og begynder at lugte lidt nøddeagtigt, tilsættes de friske salvieblade.
  7. Rør rundt og tag det brunede salviesmør af kogepladen.
  8. Kartoflerne tages som sagt ud af ovnen efter et kvarter, hvor de nu har åbnet sig en smule. Fordel salviesmørret over kartoflerne og drys med lidt flagesalt.
  9. Stil dine salviekartofler tilbage i ovnen, og nu skal de bages færdige i yderligere ca. 40-45 minutter. Skru lidt ned for varmen hvis kartoflerne begynder at blive for mørke.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdige salviekartofler med brunet smør kan anvendes som tilbehør til mange kødretter.

Ved anretningen kan der pyntes med friske salvieblade.

Se også disse kartoffelopskrifter:

Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon
Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.
Se opskriften her
Billederesultat for kartofler med bacon
Kartoffelroser
Så nemt kan du lave flotte kartoffelroser i ovnen, der formes af tynde kartoffelskiver, som pensles med smør og drysses med timian.
Se opskriften her
billederesultater for kartoffelroser
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required