• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Salttørrede æggeblommer som giver umami til maden

billede med salttørrede æggeblommer
Salttørrede æggeblommer giver en helt fantastisk smag til for eksempel pastaretter og risotto. Nemt at lave, lækkert at bruge. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. juni 2022 - Udgivet:  10. juni 2022

Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.
  2. Opskrift på salttørrede æggeblommer
  3. Salttørrede æggeblommer
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.

Salttørrede æggeblommer er faktisk ret nemme at lave, selvom det lige tager et par dages ventetid.

Men det er hele ventetiden værd. De smager nemlig så dejligt og giver den lækreste umami til alle retter.

De tørrede æggeblommer har en ret kraftig smag, derfor skal der helst bruges lidt af gangen, og de skal rives for at få det bedste resultat.

Da jeg lavede dem, kom min mand forbi, og tog en hel i munden. Det kan altså ikke anbefales.

Opskrift på salttørrede æggeblommer

billede med salttørrede æggeblommer

Salttørrede æggeblommer

Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 3 days days 2 timer timer 5 minutter minutter
Antal 6 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 400 g salt
  • 6 stk æggeblommer

Fremgangsmåde

  • Start med at tage en bøtte, der er stor nok til ingredienserne. Jeg brugte selv en kageform på 20 centimeter.
  • Hæld sukker og salt i bøtten og rør det sammen. Tag nu en skål og tilføj lidt over halvdelen af saltblandingen.
  • Brug et æg til at lave seks fordybninger med mellemrum i bøtten med saltblanding.
  • Kom æggeblommerne i hver deres fordybning. Tag nu resten af salt og sukkerblandingen og hæld forsigtigt over æggene.
  • Stil skålen i køleskabet og lad den trække i tre dage.
  • Varm derefter ovnen op til 65 grader. Fjern saltblandingen forsigtigt og tag en æggeblomme af gangen. Vask den med koldt vand for at fjerne overskydende salt. Forsæt med dem alle sammen.
  • Put æggeblommerne på en stykke bagepapir og kom dem nu ovnen. Lad dem bage i cirka to timer, og vend dem efter en time.
  • Så er de salttørrede æggeblommer klar til brug. Opbevar dem i en lufttæt bøtte i køleskabet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
320
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Når først salttørrede æggeblommer er færdiglavet, kan de holde sig i køleskabet i en lufttæt beholder i op til fem dage.

Hvis din ovn ikke kan skrues helt ned til 65 grader, så kan du godt tørre æggeblommerne i en slukket ovn i to døgn i stedet. Det tager lidt længere tid, men det fungerer.

Se også opskrifter på hjemmelavet snacks her:

Løgringe med bacon - nem opskrift på sprøde snacks

Ostebrud

Stegte rejer - lynhurtige rejer som snack

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente humlund Svendsen

    januar 19, 2023 at 11:40 am

    Hvad bruger i dem til

    Svar
  2. Isabella Olsen

    juni 10, 2022 at 10:35 pm

    Ville de kunne fryses, når de færdige...Så man har lægere tid at bruge det over?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2022 at 7:05 am

      Hej Isabella
      Det er ikke afprøvet, men det ville jeg da ikke være bange for at give et forsøg. Og ellers kan du holde sig i op til 4 uger uden frost, så måske kan du nå at bruge dem.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required