Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.
Salttørrede æggeblommer er faktisk ret nemme at lave, selvom det lige tager et par dages ventetid.
Men det er hele ventetiden værd. De smager nemlig så dejligt og giver den lækreste umami til alle retter.
De tørrede æggeblommer har en ret kraftig smag, derfor skal der helst bruges lidt af gangen, og de skal rives for at få det bedste resultat.
Da jeg lavede dem, kom min mand forbi, og tog en hel i munden. Det kan altså ikke anbefales.
Opskrift på salttørrede æggeblommer
Salttørrede æggeblommer
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 400 gram salt
- 6 stk æggeblommer
Sådan gør du
- Start med at tage en bøtte, der er stor nok til ingredienserne. Jeg brugte selv en kageform på 20 centimeter.
- Hæld sukker og salt i bøtten og rør det sammen. Tag nu en skål og tilføj lidt over halvdelen af saltblandingen.
- Brug et æg til at lave seks fordybninger med mellemrum i bøtten med saltblanding.
- Kom æggeblommerne i hver deres fordybning. Tag nu resten af salt og sukkerblandingen og hæld forsigtigt over æggene.
- Stil skålen i køleskabet og lad den trække i tre dage.
- Varm derefter ovnen op til 65 grader. Fjern saltblandingen forsigtigt og tag en æggeblomme af gangen. Vask den med koldt vand for at fjerne overskydende salt. Forsæt med dem alle sammen.
- Put æggeblommerne på en stykke bagepapir og kom dem nu ovnen. Lad dem bage i cirka to timer, og vend dem efter en time.
- Så er de salttørrede æggeblommer klar til brug. Opbevar dem i en lufttæt bøtte i køleskabet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Når først salttørrede æggeblommer er færdiglavet, kan de holde sig i køleskabet i en lufttæt beholder i op til fem dage.
Hvis din ovn ikke kan skrues helt ned til 65 grader, så kan du godt tørre æggeblommerne i en slukket ovn i to døgn i stedet. Det tager lidt længere tid, men det fungerer.
Se også opskrifter på hjemmelavet snacks her:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Bente humlund Svendsen
Hvad bruger i dem til
Isabella Olsen
Ville de kunne fryses, når de færdige...Så man har lægere tid at bruge det over?
Holger Rørby Madsen
Hej Isabella
Det er ikke afprøvet, men det ville jeg da ikke være bange for at give et forsøg. Og ellers kan du holde sig i op til 4 uger uden frost, så måske kan du nå at bruge dem.
De bedste hilsner
Holger