• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Salttørrede æggeblommer som giver umami til maden

Salttørrede æggeblommer som giver umami til maden

billede med salttørrede æggeblommer
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. juni 2022 - Udgivet: 10. juni 2022

Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.

Salttørrede æggeblommer er faktisk ret nemme at lave, selvom det lige tager et par dages ventetid.

Men det er hele ventetiden værd. De smager nemlig så dejligt og giver den lækreste umami til alle retter.

De tørrede æggeblommer har en ret kraftig smag, derfor skal der helst bruges lidt af gangen, og de skal rives for at få det bedste resultat.

Da jeg lavede dem, kom min mand forbi, og tog en hel i munden. Det kan altså ikke anbefales.

Opskrift på salttørrede æggeblommer

billede med salttørrede æggeblommer
Rakel Seneca

Salttørrede æggeblommer

5 fra 3 stemmer
Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
salttørring 3 days d
Samlet tid 3 days d 2 timer t 5 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 320
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sukker
  • 400 g salt
  • 6 stk æggeblommer

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en bøtte, der er stor nok til ingredienserne. Jeg brugte selv en kageform på 20 centimeter.
  2. Hæld sukker og salt i bøtten og rør det sammen. Tag nu en skål og tilføj lidt over halvdelen af saltblandingen.
  3. Brug et æg til at lave seks fordybninger med mellemrum i bøtten med saltblanding.
  4. Kom æggeblommerne i hver deres fordybning. Tag nu resten af salt og sukkerblandingen og hæld forsigtigt over æggene.
  5. Stil skålen i køleskabet og lad den trække i tre dage.
  6. Varm derefter ovnen op til 65 grader. Fjern saltblandingen forsigtigt og tag en æggeblomme af gangen. Vask den med koldt vand for at fjerne overskydende salt. Forsæt med dem alle sammen.
  7. Put æggeblommerne på en stykke bagepapir og kom dem nu ovnen. Lad dem bage i cirka to timer, og vend dem efter en time.
  8. Så er de salttørrede æggeblommer klar til brug. Opbevar dem i en lufttæt bøtte i køleskabet.

Næringsindhold

Kalorier: 320kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Når først salttørrede æggeblommer er færdiglavet, kan de holde sig i køleskabet i en lufttæt beholder i op til fem dage.

Hvis din ovn ikke kan skrues helt ned til 65 grader, så kan du godt tørre æggeblommerne i en slukket ovn i to døgn i stedet. Det tager lidt længere tid, men det fungerer.

Se også opskrifter på hjemmelavet snacks her:

Løgringe med bacon - nem opskrift på sprøde snacks

Ostebrud

Stegte rejer - lynhurtige rejer som snack

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente humlund Svendsen

    januar 19, 2023 at 11:40 am

    Hvad bruger i dem til

    Svar
  2. Isabella Olsen

    juni 10, 2022 at 10:35 pm

    Ville de kunne fryses, når de færdige...Så man har lægere tid at bruge det over?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2022 at 7:05 am

      Hej Isabella
      Det er ikke afprøvet, men det ville jeg da ikke være bange for at give et forsøg. Og ellers kan du holde sig i op til 4 uger uden frost, så måske kan du nå at bruge dem.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required