Ostebrud med cheddar er helt fantastiske lækre med en blød midte og sprød skorpe med det smeltede ost som give en dejlig smag.
Ostebrud med cheddar smager skønt og så har de den lækreste tekstur som passe perfekt som både et madbrød eller til at lave sandwich med. De har en god smag af rød cheddarost som giver en god kant.
Jeg vil også mene at denne opskrift er rigtig god til at lave som madpakkeboller. De smager nemlig lækkert i sig selv, selv uden nogen form for pålæg, og så er de jo nemme lige at gå og gnave i sig.
Du kan godt vælge andre slags oste, men jeg anbefaler at bruge en ost med en god stærk smag, da ostens smag ellers kan blive "væk" i smagen af brød.
Opskrift på ostebrud med cheddar
Ostebrud med cheddar
Ingredienser
- 25 gram smør
- 2,5 dl mælk
- 6 gram tørgær
- 1 tsk salt
- 200 gram hvedemel
- 100 gram fuldkornsmel
- 1 stk æg
- 100 gram cheddarost - revet
Sådan gør du
- Start med at smelte smørret, tag det nu af varmen og tilføj mælk. Tilføj derefter tørgær, og rør det sammen.
- Tilføj smør og hvedemelet, ælt det sammen og tilføj fulkornsmel. Ælt dejen godt sammen med dejkroge eller røremaskine i mindst fem minutter, den skal være klistret og have en god elasticitet. Dæk den nu til med et viskestykke og lad den hæve i 30 minutter.
- Drys et rent køkkenbord med mel og hæld dejen ud på bordet. Tilføj nu æg og det revet cheddarost.
- Brug dine hænder eller en dejspartel til at "hakke" dejen sammen. Lige i starten ligner det lidt noget rod, men det er meningen. Fold og hak dejen sammen, indtil osten er nogenlunde jævnt fordelt.
- Tag en bageplade med bagepapir og skær otte rustikke boller ud, placer dem på bagepladen. De skal ikke formes eller rettes til, lad dem bare være rustikke.
- Dæk bollerne til med et viskestykke og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm nu ovnen til 200 grader.
- Bag ostebrud i cirka 15 minutter, eller indtil de er gyldne og hævet flot.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagens koldhæve dejen. Put bare halvdelen af gæret i, og lad den hæve i køleskabet henover natten.
Vælger du at bruge 25 gram.
Se også vores andre madbrød her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: