• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager

Saltede mandler - opskrift på nemme saltmandler

billederesultat for saltede mandler saltmandler
De lækre saltede mandler er nemme at lave selv. Hjemmelavede saltmandler laves i ovnen, og er den perfekte snack. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  6. september 2023

Del gerne:
758
SHARES
FacebookMessenger758PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Saltede mandler - nemme saltmandler
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.8 fra 270 stemmer
Gå til opskrift

Uuuuhm, saltede mandler. Jeg vil gerne være ærlig og indrømme, at jeg elsker saltmandler, og især de hjemmelavede.

Saltmandlerne er meget nemme at lave selv, og det tager faktisk ikke så lang tid.

Køb en pose almindelige mandler, og en halv times tid senere har du verdens bedste snack - og så er de hjemmelavede. Mums.

Jeg plejer at lave de saltede mandler med flagesalt, men du kan også bruge almindelig salt. Her skal du så kun bruge ca. 3-4 spiseskefulde salt.

Se også disse opskrifter:

  • Citronmandler
  • Brændte mandler
  • Sojamandler

Opskrift

billederesultat for saltede mandler saltmandler

Saltede mandler - nemme saltmandler

Her får du min opskrift på saltede mandler, der er lækre og tilpas saltede saltmandler. Mandlerne koges først, hvorefter de bages sprøde og lækre i ovnen.
Bedømmelse
4.8 fra 270 stemmer
RetSnack
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g vand
  • 5 spsk flagesalt
  • 200 g mandler

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 150 grader almindelig over- og undervarme.
  • Kom vand og flagesalt i en lille gryde og kog det op.
    en pose mandler til saltmandler
  • Kom mandlerne i og kog et minuts tid.
    mandler koges i vand og salt
  • Hæld de kogte saltmandler i en sigte, og her skal de dryppes godt af.
    de saltkogte mandler dryppes af
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Fordel de afdryppede mandler på bagepladen, men sørg for at de ligger i ét lag. Drys dem eventuelt med en smule ekstra salt.
    mandler med salt på bageplade
  • Bag de saltede mandler i ovnen i cirka 25 minutter.
    de færdigbagte saltede mandler

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
290
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Natrium
 
8724
mg
379
%
Kalium
 
368
mg
11
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Calcium
 
141
mg
14
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige saltede mandler køles af, hvorefter de er klar til at blive spist.

Saltmandlerne er jo blandt andet lækre til et glas øl.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emilie

    marts 04, 2025 at 5:25 pm

    Hvor længe kan de holde sig i en tætlukket beholder? Tak på forhånd!

    Svar
  2. Lis

    marts 04, 2025 at 9:19 am

    Vil gerne prøve din opskrift

    Svar
  3. Heidi Lüders

    december 28, 2024 at 10:22 am

    Dejlig opskrift. Har benyttet mig af den MANGE gange 😅. Kan jeg genanvende saltvandet når, jeg vil lave dobbelt portion eller fordobler jeg opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2024 at 3:22 pm

      Hej Heidi
      Af hensyn til saltindholdet ror jeg det er bedst med en dobbelt portion. Jeg har ikke prøvet at genanvende saltvandet, men for en sikkerheds skyld ville jeg lave en dobbelt omgang 🙂
      Og tak for de pæne ord.
      Alt det bedste - med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
  4. Bent Kamp Jensen

    november 23, 2024 at 12:31 pm

    Hold da magle de er gode, jeg lavede først som opskrift 200g.
    De holdt ikke længe. Så på den igen med lidt større potion 😀👍👏👏

    Svar
  5. Kirsten Jepsrn

    oktober 22, 2024 at 4:50 pm

    De er rigtig gode, men jeg synes ikke saltet hænger fast på mandlerne?

    Svar
  6. Christina Venborg Hansen

    februar 03, 2024 at 1:51 pm

    Mega god opskrift og virkelig lækre saltmandler 🥰🤩🤩🤩🤩🤩🤩.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 03, 2024 at 4:08 pm

      Tusind ta, Christina - dejligt at høre 🙂
      Og man bliver lidt afhængig af saltmandlerne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Dea Dalsgaard Bødtker

        januar 20, 2025 at 7:26 pm

        Jeg forstår ikke fidusen i at bruge (dyrt) flagsalt når det alligevel skal opløses i vand?

  7. Yezan

    januar 05, 2024 at 5:01 pm

    Tænker folk har sat deres ovn på varmluft og ikke almindelig over og under-varme.
    Har sat min tid til ca 17 min. Derefter lytter jeg til dem og når de giver lyd "springer/popper" er det bare med at få dem ud.

    Svar
  8. Annette

    december 28, 2023 at 4:38 pm

    De blev helt sorte og smagen er brændt. Lige til at smide i affaldsspanden.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2023 at 5:12 pm

      Hej Annette
      Det var da træls, men jeg ved ikke lige hvad der er gået galt. Sådan plejer det ikke at gå her, men jeg ved ikke om din ovn varmer meget mere eller hvad der er sket.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Anne Enggaard

    november 22, 2023 at 6:13 pm

    Jeg har lavet dem her mange gange, og opskriften og tiden i ovnen passer perfekt. Tak for mange gode opskrifter, vi bruger rigtig mange af dem.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 22, 2023 at 9:12 pm

      Hej Anne
      Mange tak - det er jeg glad for at høre. Og saltede mandler kan man altid snacke 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Thomas Møller

    september 20, 2023 at 10:22 am

    Fungerer fint med de 25 min

    Svar
  11. Debora Askham Petersen

    marts 30, 2023 at 3:26 pm

    Hold da op, hvor er de bare gode, de salt mandler 😋

    Svar
  12. Tobias

    december 22, 2022 at 9:30 pm

    Kulsorte ved bare 20 minutter, dejligt..

    Svar
  13. Rune

    december 08, 2022 at 2:42 pm

    Skriv dog salt i gram

    Svar
  14. Jens Erik

    juni 02, 2022 at 10:34 pm

    25 min i ovnen er for meget - de skal kun have 15 min på 150 grader

    Svar
    • Tom Zinck Nielsen

      juni 10, 2022 at 3:50 pm

      Jeg vil give Jens Erik ret ! 20 minutter max !

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required