Salsiccia ragù er en hurtig, italiensk gryderet med krydrede, italienske pølser, som får saucen til at smage fantastisk. Server med pasta.
Salsiccia ragù er en dejlig, nem ret, som er baseret på de italienske, krydrede pølser, som er fuld af smag.
Derfor behøver du heller ikke bekymre dig så meget om at krydre retten, da pølserne giver en god smag.
Jeg bruger løg, hvidløg auberginetern og friske tomater i ragùen, derudover skal den lige have en glas hvidvin og tomatpure, så får du en italiensk ret, der vikler sig perfekt om pastaen.
Opskrift på Salsiccia ragù
Salsiccia ragù med italiensk pølse, pasta og aubergine
Ingredienser
- 500 g pasta - for eks. tagliatelle
- 1-2 spsk olivenolie
- 0,5 stk aubergine - i tern
- 1 mellem løg - små tern
- 2 fed hvidløg - i tynde skiver
- 400 g salsiccia - tag kødet ud af tarmene
- 1,5 dl hvidvin
- 3 store tomater - store tern
- 1 dåse tomatpure - lille dåse, ca. 120 gram
- 1,5 dl pastavand - evt. mere
- 1 håndfuld basilikumblade - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Begynd med at skære grøntsagerne: Auberginer i tern, løg i små tern, hvidløg i tynde skiver og tomater i grove tern.
- Varm olivenolie op i en stegegryde eller en stor pande. Rist aubergineternene, så de bliver gyldenbrune.
- I mens de er på panden, kan du skære en flænge i hver pølse, så du kan flå kødet ud af tarmene. Smid tarmene ud og smuldr kødet lidt mellem fingrene.
- Når auberginerne er færdige, kan du hælde dem ned i en skål og fortsætte med at svitse løg på stegepanden. Hæld mere olivenolie på panden og svits dem, til de ser fine og bløde ud. Derefter kommer du hvidløg i panden og svitser et minuts tid.
- Hæld nu pølsekødet på panden og spred det godt ud, så der ikke er for store klumper. Lad det stege, til det får farve.
- Sæt imens pastaen over og kog i godt saltet vand 8-9 minutter, hvis det er tagliatelle. Husk, at du skal bruge pastavand til retten.
- Når kødet har fået farve, hælder du halvanden deciliter hvidvin på panden og lader den fordampe til halvdelen. Så rører du tomaterne og tomatpureen i og steger et par minutter. Kom en slat vand i og lad retten simre i 15-20 minutter.
- Når pastaen er færdigkogt, tilsætter du pastavand, så kødsaucen har en struktur, du kan lide. Smag til med salt og peber, drys basilikum i retten, og vend nu pastaen i din salsiccia ragù.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Salsiccia ragù har selvfølgelig fået navnet efter de korte, tykke pølser, som kan købes med forskellige smage.
Fennikel er en af de mest populære, men du kan også købe nogle stærke chilipølser, så vær opmærksom på, hvilke smag du ønsker, retten skal have, før du køber dem.
Se også vores opskrift på italiensk kødgryde med himmelsk sauce eller prøv vores skønne ret med kylling og chorizo.
Se andre opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: