Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Salsa verde opskrift med kapers og krydderurter

Salsa verde opskrift med kapers og krydderurter

Salsa verde er en klassisk italiensk sovs, der serveres til stegt kød eller fisk.. Eller hvad du synes. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 8. april 2018

Her kan du se hvordan du nemt laver en salsa verde. Det er en klassisk italiensk sauce med masser af krydderurter, og salsa verde betyder da også "grøn sauce". Brug den til kød, kartofler, fisk og alt muligt andet. Den laves med eller uden ansjoser.

Opskrift på salsa verde

1,5 deciliter olivenolie
3 spiseskefulde kapers
1 hvidløgsfed
1 lille håndfuld finthakket persille
1 lille håndfuld finthakket mynte
1 citron
1 teskefuld sennep
Salt og peber

Sådan laver du salsa verde

  1. Kapers skylles og dryppes af.
  2. Hvidløgsfed hakkes groft, og persille og mynte hakkes fint.
  3. Halver citronen - du skal blot bruge saften fra en halv citron.
  4. Kom olie i en blender sammen med de afdryppedes kapers, hvidløg, persille, mynte, citronsaft af en halv citron, lidt sennep og salt.
  5. Blend sovsen, men ikke nødvendigvis til en fin pure. Den kan sagtens være lidt grov i konsistensen, men det er op til dig.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt hvidvinseddike.

Salsa verde er italiensk, og det betyder i virkeligheden blot en grøn sovs. Og det er lige hvad det er.

Salsa verde er at servere til mange forskellige slags kød eller fisk, men bestemt også blot som dyppelse til kartofler og grøntsager.

Den er især fremragende til kød, som du lige tager af grillen.

TIP: Prøv også at tilsætte 5-6 ansjosfileter til din salsa verde - det gør den kun endnu bedre.

Den grønne farve og smag kommer selvfølgelig af krydderurterne, og her kan du også anvende basilikum eller kørvel.

Du kan faktisk blot prøve dig frem, indtil du rammer din egen favorit. Eller blot anvende denne nemme opskrift.

Her er salsa verden blendet, men du kan også blot hakke det hele fint, og så røre den sammen. En blender er altså ikke absolut nødvendig.

Opskriften passer til fire personer.

Har du noget til rest, kan det sagtens opbevares i køleskabet i op til en uge. Du kan eventuelt hælde en smule olivenolie på salsaen som et lille "låg" - husk dog stadig at lægge et rigtigt låg på også.

Se også hvordan du laver en rigtig guacamole. Eller den bedste opskrift på pasta bolognese.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.