Her får du en lækker opskrift på salat med spelt og selleri. Sunde og mættende speltkerner, der vendes med ovnbagt selleri og krydderurter.
Salat med spelt og selleri er en god og mættende speltsalat, der samtidig er ret nem at lave.
Her koges spelten mør i lidt bouillon, mens knoldselleri skæres i tern og bages mør i ovnen.
Derefter er det blot at vende speltsalaten sammen med lidt krydderurter, og så er den klar. En sund omgang.
Brug din salat med spelt til eks. frikadeller, koteletter eller en pandestegt mørbrad.
Opskrift på salat med spelt
Salat med spelt og knoldselleri (sund speltsalat)
Ingredienser
- 1 lille knoldselleri - skåret i tern
- 200 g speltkerner - jeg bruger parboiled spelt
- 1 bouillonterning - klar bouillon
- Lidt olivenolie
- 1 citron
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld purløg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Knoldselleri skæres i ca. 2 centimeter tykke skiver, skrællen skæres fra og kasseres, men sellerien derefter snittes i tern.
- Kom selleritern i et ildfast fad og vend med lidt olivenolie og friskpresset citronsaft. Krydres med salt og peber, hvorefter selleriternene bages ca. 15 minutter i ovnen indtil de er møre.
- Imens koges speltkerner som anvist på pakken. Skyl kernerne først og tilsæt en bouillonterning til vandet.
- Salat med spelt og selleri laves nu færdig ved at vende den kogte spelt sammen med de ovnbagte selleritern. Tilsæt også lidt hakket persille og purløg, og smag til med salt, peber og lidt mere citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige salat med spelt og selleri kan serveres straks.
Men speltsalaten er faktisk også fin at spise, når den er blevet kold.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: