Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner

Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner

salat med bagte tomater
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
92
SHARES
FacebookMessenger92PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på salat med ovnbagte tomater. En nem og meget lækker tomatsalat med tomater i ovn, rucola, spinat og ristede pinjekerner.

Salat med ovnbagte tomater emmer tydeligt af det italienske køkken, og det er da også en salat, der går fint til blandt andet pastaretter.

Tomatsalaten er nem at lave, og det er en de salater, som alle godt kan lide.

Mængden af blandt andet rucola og babyspinat kan du jo justere til som du synes, så du behøver ikke følge mængderne slavisk.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på salat med ovnbagte tomater

Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er min opskrift på salat med ovnbagte tomater. En nem og meget lækker tomatsalat med tomater i ovn, rucola, spinat og ristede pinjekerner.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g tomater (helst små)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 50 g babyspinat
  • 75 g rucola
  • 30 g pinjekerner (svarende til en pose)
Dressing
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 citron (saften af citronen)
  • 1 tsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. De små tomater kommes hele i et ildfast fad. Er det lidt større tomater (eks. cherrytomater) skæres de over i halve.
  3. Hæld lidt olivenolie over, og krydr med oregano, salt og friskkværnet peber. Vend det rundt så smagsstofferne fordeles.
  4. Stil fadet med tomaterne i ovnen, og giv dem ca. 20 minutter.
  5. Pinjekerner ristes af på en tør pande, men pas på de ikke branker!
  6. Babyspinat og rucola vendes sammen i en salatskål eller i et fad.
  7. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
  8. Hæld dressingen over spinat og rucola, og vend salaten sammen.
  9. Fordel de ovnbagte tomater på salaten, og drys de ristede pinjekerner over. Vupti, så er din salat med ovnbagte tomater klar.

Næringsindhold

Kalorier90kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Den færdige salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner serveres straks.

Jeg bruger både tomatsalaten til pasta og kødretter.

Se også mine opskrifter på:

Bønnesalat med tomat

Salat med vindruer og tomat

Tomat- og avocadosalat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inga Christensen skriver

    august 10, 2022 at 3:06 pm

    Hej. Kan der bruges en anden salat en rucola?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required