Indhold
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser
Ingredienser
- 650 g kartofler (gerne nye danske eller små udenlandske)
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt radiser
- 1 bundt forårsløg
- 200 g ærter (evt. fra frost)
- 1 håndfuld persille
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk sennep
- 1 spsk honning
- 1 spsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
- citronsaft (friskpresset)
Fremgangsmåde
- Kartofler vaskes og koges møre i saltet vand. Du kan anvende både de nye, danske kartofler - eller de små og nemme kartofler. Du behøver ikke skrælle kartoflerne. Køles helt af og deles derefter i halve.
- Knæk roden af de grønne asparges, og damp aspargesene i et minuts tid. Eller giv dem en tur på grillen ved direkte varme i et par minutter. Skæres derefter i mundrette stykker.
- Forårsløg skæres i tynde skiver - her kan du også hurtigt grille dem, hvilket kun får dem til at smage endnu bedre.
- Ærter klargøres. Er det frosne ærter, skal de have et hurtigt opkog i letsaltet vand.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den godt til med salt, peber, honning og citron.
- I en stor skål vendes den lækre salat med kartofler sammen med de øvrige grøntsager. Kom også dressingen ved sammen med finthakket persille.
- Vend kartoffelsalaten sammen og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på salat med kogte kartofler
Sådan en salat med kogte kartofler, sprøde asparges og smukke radiser er en kartoffelsalat, der i den grad fører tankerne hen på sommer.
Salaten er perfekt som tilbehør til de fleste retter med kød og kylling, og den passer helt perfekt til mad fra grillen. Ja, her er den faktisk næsten uundværlig.
Opskriften er beregnet til fire personer, men de enkelte ingredienser kan du justere til som du nu lige synes.
Se også mine opskrifter på:
- Kartoffelsalat med creme fraiche og krydderurter
- Kartoffelsalat med grillede peberfrugter og eddike
- Kartoffelsalat med karry (klassisk og nem opskrift)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Inger Pilgaard skriver
En rigtig dejlig kartoffelsalat, har lavet den flere gange, alle synes godt om den.
Serverer dertil sprøde kuvertbrød med kærnemælk.
Er rigtig glad for bogen
Madens verden, der har jeg fundet flere gode opskrifter.
Venlig hilsen Inger P.