Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Salat med hvedekerner

Salat med hvedekerner

salat med hvedekerner
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en sund salat med hvedekerner, der er god som tilbehør. Hvedekernerne koges og vendes bl.a. med persille, pinjekerner og citronsaft.

Opskriften på salat med hvedekerner er beregnet som tilbehør til fire personer.

Anvendes blandt andet til kød og kylling, og er et sundt alternativ.

Husk, at du som altid kan variere de enkelte ingredienser, og eksempelvis komme flere pinjekerner i, hvis du synes det.

Se også disse opskrifter:

  • Hvedekernesalat med asparges og gulerødder
  • Perlespeltsalat med blomkål og jordskokker
  • Bulgursalat med eller uden feta ost

Opskrift på salat med hvedekerner

Salat med hvedekerner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her er min opskrift på en sund salat med hvedekerner, der er god som tilbehør. Hvedekernerne koges og vendes bl.a. med persille, pinjekerner og citronsaft.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g hvedekerner
  • 1 bouillonterning grøntsags-
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld persille
  • 40 g pinjekerner

Fremgangsmåde

  1. Kom 400 gram hvedekerner i en sigte og skyl dem under den kolde hane.
  2. Kog hvedekernerne i vand som anvist på pakken. Kogetiden kan nemlig variere fra mærke til mærke, så kig lige på pakken. Og anvend vand som anvist. Tilsæt også en grøntsagsbouillonterning. Typisk kogetid på hvedekerner er ca. 20 minutter.
  3. Pres saften af citronen i en skål, og rør sukkeret ud i citronsaften. Er der ikke så meget saft i citronen, kan du tilsætte lidt mere saft fra en anden citron.
  4. Kom de kogte hvedekerner i skålen sammen med finthakket persille, og vend det sammen med olivenolie.
  5. Rist pinjekernerne let af på en pande og kom dem ved salaten.
  6. Vend din salat med hvedekerner forsigtigt sammen og servér den straks.

Næringsindhold

Kalorier338kcalKulhydrater58gProtein12gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt3gNatrium171mgKalium98mgKostfibre11gSukker1gVitamin A30IUVitamin C15mgCalcium42mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hvedekerner er fuldkorn og har et højt indhold af kostfibre og protein. De er derfor en rigtig god erstatning for for eksempel pasta eller ris som tilbehør til kød, kylling og fisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    august 30, 2024 at 9:39 am

    Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give opskriften stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required