Her får du min opskrift på salat med edamamebønner, der er en både sund og mættende salat. I salaten er der også spidskål og æbler samt en nem dressing.
Salat med edamamebønner er med masser af de grønne sojabønner, og de passer perfekt i salatskålen.
Edamamebønner indeholder gode mængder protein, og de mætter altså ret godt.
Du kan købe dem hele i bælg eller pillede, og jeg synes sidstnævnte er det nemmeste. Så derfor skal du bruge 300 gram pillede edamamebønner til denne salat.
Du køber dem på frost, og giver sojabønnerne et let opkog.
Opskriften er beregner som salat til fire personer.
Se mere om kogning af edamamebønner her.
Opskrift på salat med edamamebønner
Salat med edamamebønner, spidskål og æbler
Ingredienser
- 300 g edamamebønner
- 1 lille spidskål
- 2 æbler
- 1 bundt persille
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 1 citron - ca. saften fra en halv citron
- 1 tsk sukker
- 1 tsk sennep
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at komme de frosne edamamebønner i en lille gryde, og hæld vand over så det netop dækker sojabønnerne.
- Kog op og kog i blot 30 sekunder, hvorefter du kommer koldt vand i gryden for at standse kogningen øjeblikkeligt. Lad stå et minut og hæld så vandet fra.
- Fjern det yderste blad på spidskålen del kålen i kvarte og snit derefter kålen i helt tynde strimler. Undgå stokken.
- Kom den snittede spidskål i en salatskål.
- Del æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre tern, som kommes ned til spidskålen. Kom også de afdryppede edamamebønner i.
- Til en god salat med edamamebønner hører selvfølgelig også en god dressing, og den laver du ved at blande olie sammen med citronsaft, lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
- Rør dressingen sammen så den er helt blank, og hæld den derefter over salaten.
- Hak persille helt fint, kom den ned i salatskålen og vend din salat med edamamebønner godt sammen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Salat med edamamebønner er god som tilbehør til mange slags kød, men også fisk og kylling.
Da salaten er meget nærende og mættende, er det måske slet ikke nødvendigt med yderligere tilbehør. Men det afhænger selvfølgelig af din sult.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Allan Dyhr Thomsen
Hej Holger! Meget inspirerende madplaner og Godt komponeret.
Men du bruger ofte sukker som ikke er godt for vores helbred. Jeg bruger altid honning hvilket gavner vores helbred og er antiinflamatorisk. De flest dansker får alt for meget sukker i det de spiser og drikker.
Hilsen Allan😊 Pensionist Ærø
Holger Rørby Madsen
Hej Allan
Tak for indspark, og jeg er helt enig. Vi spiser generelt for meget sukker, og det er bedre at bruge honning, når det giver mening.
Jeg er faktisk begyndt at bruge mindre fedt og sukker i opskrifterne, så det vil du synes om 🙂
Alt det bedste til dig på Ærø
Holger
Grith Kristensen
Stort hit ved sammenskudsgilde
Holger Rørby Madsen
Hej Grith
Mange tak - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Gitte
Den er god😀