Her får du min opskrift på salat med confiteret andelår. En lækker salat med and, grønkål, spidskål og en skøn sennepsdressing. Nem at lave.
Salat med confiteret andelår er en både lækker og nem ret, der smager himmelsk godt.
Du kan enten købe de confiterede andelår på dåse i supermarkedet, eller måske hos din lokale slagter, hvor en del sælger dem i tiden op mod jul. Salaten er god i perioden op mod jul, men den kan selvfølgelig nydes året rundt.
Andelårede steges af i ovnen, og det møre andekød blandes med blandt andet broccoli og grønkål i en perfekt andesalat, der er tilsat lidt sennepsdressing.
Andesalaten er ikke en tung omgang aftensmad, og den serveres gerne med et stykke brød til. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på salat med confiteret andelår
Salat med confiteret andelår og kål
Ingredienser
- 4 confiterede andelår - evt. fra dåse
- 1 lille broccoli - i små buketter
- 60 gram grønkål - snittet
- 1 lille rødløg - halveret og skåret i tynde skiver
- 2 æbler - i tern
- 40 gram mandler - hakkede
Sennepsvinaigrette
- 30 gram olie
- 20 gram appelsinsaft - friskpresset
- 10 gram sennep - svarende til c. 1 teskefuld
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til salat med confiteret andelår starter du med, at lægge de confiterede andelår på bageplade med bageplade, hvorefter de skal have 20 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen.
- Imens kan du klargøre kål og øvrige ingredienser til andesalaten, som kommes i en skål.
- Rør også ingredienserne til sennepsdressingen til, og smag godt til med salt og peber. Kom lidt mere sennep i, hvis du er til det.
- Kom sennepsdressingen ned til broccoli, grønkål, rødløg og æbler, og vend det godt sammen.
- Pil kødet af de stegte andelår. Pluk andekødet i mundrette stykker.
- Byg salaten op med broccoli, grønkål, rødløg og lidt æbler i små tern. Derpå en del af andekødet.
- Så fordeles resten af salaten, og øverst lægges resten af kødet fra andelårene. Slut af med hakkede mandler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den lækre salat med confiteret andelår og kål serveres straks. Gerne sammen med et godt stykke brød, og her kan det eventuelt være mit grydebrød. Velbekomme.
Se også mine andre opskrifter med and:
Del dine ideer og tanker med os andre her: