Her er opskriften på en skøn salat med kalvekoteletter, broccoli, asparges og ovnbagte kartofler, hvor det hele samles smukt i fad.
Salat med kalvekoteletter, broccoli, asparges og ovnbagte kartofler. Lyder det ikke lækkert?
Og tro mig, det smager fantastisk godt, og retten kan bruges både som hverdagsmad og til mere festlige lejligheder, hvor du eventuelt kan servere den med friskbagte flutes.
Opskriften er til fire personer, men du kan uden problemer regulere lidt på ingredienser, så du får lige præcis den salat, du selv synes. Altså tilføre mere eller mindre af de enkelte ingredienser.
Opskrift på salat med broccoli og kalvekoteletter
Salat med kalvekoteletter og ovnbagte kartofler
Ingredienser
- 4 kalvekoteletter
- 400 g kartofler - små
- 200 g gulerødder
- 75 g babysalatmix
- 1 broccoli
- 1 bundt grønne asparges
- 100 g tomater - små
- 1 håndfuld ristede peanuts
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk sennep
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk balsamico
- salt
Fremgangsmåde
- De små kartofler skæres i kvarte, mens gulerødderne snittes i tynde, skrå skiver på en centimeters tykkelse, og kommes i en skål med lidt olivenolie og rosmarin. Krydr med lidt salt, og vend det godt rundt.
- Bred det ud i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag 35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Salaten skylles i koldt vand og slynges tør. Bredes ud i et stort serveringsfad.
- Broccoli deles i mundrette buketter (ikke for store), og dampes to minutter. Broccolien må gerne have lidt bid. Fordeles over salaten.
- Asparges klargøres. Enderne brækkes af og kasseres, mens de grønne asparges deles i 3-4 stykker. Dampes et minut og kommes ved salaten.
- De små tomater deles i halve og lægges også over salaten.
- Kalvekoteletterne steges i lidt smør på en meget varm pande, hvor de skal have to minutter på hver side. Krydr kalvekoteletterne med salt og dit yndlings grillkrydderi, og læg dem til side i fem minutter.
- De ovnbagte kartofler og gulerødder tages ud af ovnen, og kommes ligeledes i salaten.
- Derefter skæres kalvekoteletterne i strimler på cirka en centimeter på tværs af kødet - altså på den korte led. Fordel kalvestrimerne over salaten, og slut af med en håndfuld ristede peanuts.
- Dressingen røres godt sammen, og dryppes over. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringstips og inspiration
Salaten er en rigtig god frokost eller middag. Server med et hjemmebagt brød. Det kan være disse flutes med eller uden birkes:
Til brød skal der en god smør, enten en du køber eller en kryddersmør, du selv laver.
Du kan for eksempel lave din egen kryddersmør efter denne opskrift:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: