• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Salat med bøf af oksetyksteg og bagte tomater

Salat med bøf af oksetyksteg og bagte tomater

En meget velsmagende salat med bøf af oksetyksteg og bagte tomater. I salaten er der også rucola og andre lækre råvarer. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. november 2019 - Udgivet:  17. oktober 2017

Prøv at lave denne salat med bøf af oksetyksteg, for det er en virkelig smagsoplevelse, der samtidig er hyggemad anrettet på fad.

Salat med bøf er en fremragende måde at servere en tykstegsbøf på. I god kombination med bagte tomater og andet lækkert grønt.

Brug gerne de angivne mængder som vejledende, for du kan jo sammensætte retten son du selv synes.

Det hele anrettes på et stort fad, hvor der så tages fra når det sættes på bordet. Det er en hyggelig hovedret, som serveres med et godt stykke brød til.

Og her vil jeg anbefale at du prøver mine nemme ciabattabrød, som blot røres sammen om morgenen, og bager lige før spisetid.

Brødene skal hverken æltes eller andet besværligt, og de smager super godt til retten her.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til salat med bøf

2 tykstegsbøffer på cirka 200 gram stykket
2-3 gode håndfulde rucola
3 forårsløg
1 lille rødløg
200 gram små tomater
4 jordskokker
Timian
Olivenolie
Oregano
Sherryeddike
Balsamico
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle tomaterne, hvorefter de deles i halve. Kommes i et ildfast fad, hvor de dryppes med lidt olivenolie og balsamico, krydres med oregano og salt.
  2. Jordskokkerne vaskes og deles i mundrette stykker, som vendes med lidt olie, frisk timian og salt. Kommes i et ildfast fad.
  3. Tomater og jordskokker bages ved 200 grader varmluft og de skal begge have 20 minutter.
  4. Salt oksetykstegsbøfferne grundigt, og det kan du faktisk med fordel gøre en halv time før de steges.
  5. Varm en pande godt op ved høj varme, og panden skal være gennemvarm. Kom lidt olie på, og læg bøfferne på panden. Kom også lidt olie på bøfferne, og steg dem i to minutter.
  6. Vend rundt og hæld igen olie over, og steg bøfferne færdige i endnu to minutter. Hvis du har tykke bøffer, skal de måske have et minut mere på hver side, men de må ikke gennemsteges, da de så bliver for tørre. Og lad bøfferne ligge på panden mens de steges, ikke noget med at rode rundt med dem.
  7. Krydr bøfferne med en god peberblanding, og lad dem hvile ti minutter mens du gør fadet klart.
  8. Skyl rucolaen og slyng den tør, inden den fordeles i bunden af fadet. Rødløg skæres i helt tynde skiver og kommes ved salaten.
  9. Dryp lidt sherryeddike og olivenolie over.
  10. Fordel nu også de bagte tomater og jordskokker over salaten, sammen med snittede forårsløg.
  11. Bøfferne skæres i tynde skiver, hvor du skærer dem lidt på skrå. Hold kniven lidt skæv, og skråt ned når du skærer skiverne ud. Fordel også kødskiverne pænt på fadet.
  12. Kom lidt mere olie over fadet, og krydr også med lidt friskkværnet peber.

Serveres med nybagt ciabattabrød, som du finder opskriften på i linket lidt længere oppe.

Se også mine opskrifter på:

Thai Beef Salad

Steak sandwich

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her