Prøv at lave denne salat med bøf af oksetyksteg, for det er en virkelig smagsoplevelse, der samtidig er hyggemad anrettet på fad.
Salat med bøf er en fremragende måde at servere en tykstegsbøf på. I god kombination med bagte tomater og andet lækkert grønt.
Brug gerne de angivne mængder som vejledende, for du kan jo sammensætte retten son du selv synes.
Det hele anrettes på et stort fad, hvor der så tages fra når det sættes på bordet. Det er en hyggelig hovedret, som serveres med et godt stykke brød til.
Og her vil jeg anbefale at du prøver mine nemme ciabattabrød, som blot røres sammen om morgenen, og bager lige før spisetid.
Brødene skal hverken æltes eller andet besværligt, og de smager super godt til retten her.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til salat med bøf
2 tykstegsbøffer på cirka 200 gram stykket
2-3 gode håndfulde rucola
3 forårsløg
1 lille rødløg
200 gram små tomater
4 jordskokker
Timian
Olivenolie
Oregano
Sherryeddike
Balsamico
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at skylle tomaterne, hvorefter de deles i halve. Kommes i et ildfast fad, hvor de dryppes med lidt olivenolie og balsamico, krydres med oregano og salt.
- Jordskokkerne vaskes og deles i mundrette stykker, som vendes med lidt olie, frisk timian og salt. Kommes i et ildfast fad.
- Tomater og jordskokker bages ved 200 grader varmluft og de skal begge have 20 minutter.
- Salt oksetykstegsbøfferne grundigt, og det kan du faktisk med fordel gøre en halv time før de steges.
- Varm en pande godt op ved høj varme, og panden skal være gennemvarm. Kom lidt olie på, og læg bøfferne på panden. Kom også lidt olie på bøfferne, og steg dem i to minutter.
- Vend rundt og hæld igen olie over, og steg bøfferne færdige i endnu to minutter. Hvis du har tykke bøffer, skal de måske have et minut mere på hver side, men de må ikke gennemsteges, da de så bliver for tørre. Og lad bøfferne ligge på panden mens de steges, ikke noget med at rode rundt med dem.
- Krydr bøfferne med en god peberblanding, og lad dem hvile ti minutter mens du gør fadet klart.
- Skyl rucolaen og slyng den tør, inden den fordeles i bunden af fadet. Rødløg skæres i helt tynde skiver og kommes ved salaten.
- Dryp lidt sherryeddike og olivenolie over.
- Fordel nu også de bagte tomater og jordskokker over salaten, sammen med snittede forårsløg.
- Bøfferne skæres i tynde skiver, hvor du skærer dem lidt på skrå. Hold kniven lidt skæv, og skråt ned når du skærer skiverne ud. Fordel også kødskiverne pænt på fadet.
- Kom lidt mere olie over fadet, og krydr også med lidt friskkværnet peber.
Serveres med nybagt ciabattabrød, som du finder opskriften på i linket lidt længere oppe.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: