• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Sabayonne - nem opskrift på italiensk dessert sauce

Sabayonne - nem opskrift på italiensk dessert sauce

sabayonne opskrift
Sabayonne er nem og meget lækker italiensk dessert sauce, der blandt andet kan laves af enten en marsala eller moscato. Her er den serveret med friske hindbær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  26. august 2019

Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailRedditSMS

Sabayonne er en italiensk dessert sauce, der smager helt fantastisk til blandt andet friske bær. Her er opskrift med enten marsala eller en sød moscato.

Her er min opskrift på sabayonne, der er en lækker og cremet italiensk dessert sauce, som passer perfekt til friske bær.

Server saucen til hindbær (som du kan se på billedet), jordbær eller andre bær.

Laver du sabayonnesaucen af marsala bliver den mere mørk og lidt mere bitter i smagen, mens den lyse udgave med moscato er mere hvid og sødere. Jeg synes begge er lækre, så det er op til dig.

Opskriften på sabayonne er beregnet som dessert til fire personer.

Ingredienser til sabayonne

4 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
100 gram flormelis
75 gram marsala eller moscato

Fremgangsmåde

  1. Der er to måder at lave sabayonne på - enten over et vandbad eller direkte i en lille gryde. Jeg gør det sidste, og det er nemt, hvis blot du holder varmen på middel eller lidt under. Men vælg den metode, som du synes bedst om.
  2. Kom de pasteuriserede æggeblommer i gryden (eller skål over vandbad) sammen med flormelis og marsala eller moscato.
  3. Nu skal du piske grundigt med et piskeris, mens du varmer saucen op. Det skummer noget, og det skal det også, og efter nogle minutter begynder din sabayonne at tykne og creme ind.
  4. Her er det så vigtigt, at du ikke varmer saucen for meget op, da den så risikerer at begynde at skille. Ikke over 65 grader. Så når cremen har en passende konsistens tages gryden straks af varmen.
  5. Anret friske bær med nogle skefulde dessert sauce. God appetit.

Du kan anrette bør og sabayonne-saucen i høje glas, eller blot anvende små skåle eller tallerkner.

Du kan i øvrigt også lige brune dessertsaucen med en bunsenbrænder for at give et brændt udseende.

Se også mine dessert opskrifter på

Galette med fersken

Rødgrød med fløde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene L. Petersen

    februar 29, 2024 at 10:51 am

    Det er godt nok ringe, at I efter 3 år stadig ikke har fået rettet opskriften på jeres Sabayonne -
    æggehvider skal være æggeblommer !!!!

    Svar
  2. AR

    oktober 21, 2022 at 7:26 pm

    Hej Holger
    Dejlig nem opskrift. Du bør nok lige rette det til “pasteuriserede æggeblommer” istedet for hvider:-)

    Svar
  3. poul erik andersen

    februar 20, 2021 at 3:10 pm

    Hej i sabayonne dessert skriver du i opskriften anvend æggehvider i fremgangs måde æggeblommer, du mener sikker æggeblommer
    hilsen
    Poul Erik

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her