Kan man koge æg i airfryer? Ja, det kan du sagtens, og her kan du se grader og tid på henholdsvis blødkogte og hårdkogte æg.
Det er blevet populært at tilberede æg i airfryer, og det kan du også sagtens gøre.
Her får du min guide til at tilberede såvel blødkogt som smilende og hårdkogt æg i airfryeren.
Resultatet bliver ganske fint, men jeg vil også være ærlig og sige, at jeg personligt foretrækker at koge blødkogt æg på traditionel vis i en gryde.
Selvom æggene bliver fine i en airfryer, så kan hviden i ægget have en tendens til at blive lidt gummiagtig, men kan du leve med det, så skal du endelig bare gå i gang. Det er i hvert fald super nemt.
Se også mine opskrifter på:
Tid på æg i airfryer
Tilberedningstiderne kan variere, hvilket afhænger af modellen på airfryeren - og hvor meget og hurtigt den varmer. Men de generelle tilberedningstider på æg størrelse M/L er følgende:
- Blødkogt æg: 9 minutter
- Smilende æg: 10 minutter
- Hårdkogt æg: 12 minutter
Sådan tilbereder du æg i airfryer
Æg i airfryer
Ingredienser
- 4 æg
Fremgangsmåde
- Læg æg på risten i din airfryer. Du behøver ikke gøre andet.
- Indstil airfryeren på 160 grader.
- Tilbered æggene i 9 minutter, og så har du lavet blødkogt æg. Husk, at tiden kan variere lidt afhængig af modellen på din airfryer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigkogte æg i airfryer lægges gerne i koldt vand, hvorefter de kan pilles.
Husk som sagt, at kogetiderne kan variere lidt afhængig af model og størrelse på æg, så tiderne er vejledende.
Har du prøvet at koge æg i din airfryer? Del det med os i kommentarfeltet herunder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Inge Jensen
Ja jeg har nu prøvet to gange, men de er næsten ikke til at pille, nogen der har forslag til hvad jeg gør forkert, skal der prikkes hul i begge ender, jeg har prøvet i den ene ende, og slet ikke gøre det:
Kirsten
Æggene er svært at pille men ellers er vi glade for airfryer
Ole
Det skal så også siges, at selvom en Airfryer er forholdsvis billig i brug, så bruger den stadigvæk mere strøm da det tager længere tid end i en gryde...
De fleste fylder også gryden med vand så Æggene er dækket, hvilket er den største grund til 99.99% af verdens befolkningen har svært ved at pille deres kogte Æg 😉
I stedet, nøjes med at fylde 1 cm vand i, så damper Æggene i stedet, og skallen falder nærmest af af sig selv, og du sparer både strøm, tid, vand og dermed penge 🙂
Ditte
Jeg har ikke prøvet det. Har kun haft airfryer et par uger, og har undret mig over, hvad fordelen skulle være ifht en gryde. Muligvis skal det afprøves, men hvis hviden bliver mere gummiagtig, tror jeg, at jeg holder mig til den gammeldags metode.
Holger Rørby Madsen
Hej Ditte
Smag og behag er jo forskellig, og man KAN godt tilberede æg i en airfryer - men personligt foretrækker jeg en gryde 🙂
Der er dog en del airfryer-ejere, der ønsker at prøve tingene af i den, og det er fint med mig.
Alt det bedste
Holger
Sven Gladov
Skal Airfryeren forvarmes før du lægger æg i?
Holger Rørby Madsen
Hej Sven
Nej, du lægger bare æggene direkte på risten og tænder airfryeren. Den varmer meget hurtigt op.
Alt det bedste
Holger