• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Sådan koger du ærter perfekt - med kogetid og et trick

Sådan koger du ærter perfekt - med kogetid og et trick

Billede resultat for ærter
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. november 2021 - Udgivet:  21. april 2016

Indhold

  1. Dine ærter skal blot koges et minut, men derefter kan du gøre en simpel ting, så ærterne bevarer både deres fine smag og konsistens.
  2. Vitaminer i ærter
  3. Frosne ærter
  4. Sæson
  5. Holdbarhed
  6. Sådan koges ærter
  7. Sådan koger du ærter
  8. Tips

Dine ærter skal blot koges et minut, men derefter kan du gøre en simpel ting, så ærterne bevarer både deres fine smag og konsistens.

Små og fine ærter er en af de grøntsager, som vi danskere spiser allerflest af. Og ikke uden grund.

Vitaminer i ærter

Dels er de sunde, de fleste haveejere dyrker dem, ærterne smager fantastisk og passer til mange retter - og så er de nemme at tilberede.

Ikke mange fødevarer er så tilgængelige som ærterne. De kan både spises rå og kogte, og passer til alt fra fisk til oksekød.

Ærter indeholder både A, B, og C-vitamin - og en hel del kostfibre. Faktisk næsten seks gram kostfibre pr. 100 gram.

Ærterne smager fantastisk når de er friskplukkede fra haven, men også på frost er de faktisk sunde.

Frosne ærter

For de frosne ærter er plukket kort tid før nedfrysningen, og derfor bevarer de stort set al deres indhold af både vitaminer og mineraler.

Dermed er frosne ærter næsten lige så sunde som de friske - selvom de sidstnævnte selvfølgelig smager lidt bedre.

Sæson

I Danmark er sæsonen for ærter i sommerperioden fra juni til august, hvor ærterne frodigt kaster af sig. Her spiser vi de umodne bær, der findes i forskellige varianter.

Holdbarhed

Og hvis du opbevarer de friske ærter i køleskabet, kan de sagtens holde sig i mindst tre dage.

Og ellers kan du nemt fryse dem ned, så du har ærter til senere brug.

Sådan koges ærter

Nå, vi skal til hvordan du bedst koger ærterne - og det der med den rigtige kogetid.

Se også disse opskrifter:

  • Kogetid på blomkål - hele eller i buketter
  • Broccoli kogetid - sådan damper du den perfekt
  • Kogetid for rosenkål - nem og præcis opskrift
Billede resultat for ærter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sådan koger du ærter

4.79 fra 19 stemmer
Dine ærter skal blot koges et minut, men derefter kan du gøre en simpel ting, så ærterne bevarer både deres fine smag og konsistens.
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 1 minute min
Trækketid 3 minutter min
Samlet tid 6 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 101
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g ærter
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom ærterne op i en gryde, og hæld koldt vand ved, så ærterne lige nøjagtigt er dækket. Ikke mere.
  2. Kom så en smule salt ved, og kog vandet op. Når det koger, skal ærterne blot have ét minut - ikke længere.
  3. Og her kommer så det gode og hemmelige trick: Nær ærterne har kogt et minut, kommer du straks et stort glas koldt vand i gryden, tager den af blusset og lægger låg på.
  4. Lad nu ærterne trække i tre minutter, og servér straks.

Næringsindhold

Kalorier: 101kcalKulhydrater: 18gProtein: 7gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.04gNatrium: 6mgKalium: 305mgKostfibre: 7gSukker: 7gVitamin A: 956IUVitamin C: 50mgCalcium: 31mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

På den måde bevarer du mest mulig smag i ærterne - og samtidig undgår du rynkede ærter. det er meget simpelt - men det virker.

God fornøjelse med ærterne - du kan blandt andet bruge dem i risotto - eller til en skøn ærtesuppe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja Tausen Nielsen

    marts 26, 2024 at 5:03 pm

    Jeg hælder bare kogende vand over de frosne ærter(fine) og lader dem stå, til jeg skal bruge dem. Når vandet er kølet ned af de frosne ærter, er de efter min mening perfekte - f.eks i salater.

    Svar
  2. Lotte

    februar 16, 2024 at 5:48 am

    Jeg synes de fleste ærter købt på frost af alle typer mærker bliver kedelige og er melede. Vi er faktisk holdt helt op med at spise ærter som tilbehør af samme grund.
    Nu prøver jeg denne tilberedning og så må vi se, om det giver en bedre oplevelse.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required