Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kogning af ærter

Sådan koger du ærter perfekt (med kogetid og et trick)

Billede resultat for ærter
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sådan koger du ærter
  • Kogte ærter
  • Frosne ærter
  • Sæson
  • Holdbarhed
  • Tips
  • Kommentarer

Sådan koger du ærter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Tilb. tid: 1 minut min
Trækketid: 3 minutter min
Samlet tid: 6 minutter min
Dine ærter skal blot koges et minut, men derefter kan du gøre en simpel ting, så ærterne bevarer både deres fine smag og konsistens.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g ærter
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kom ærterne op i en gryde, og hæld koldt vand ved, så ærterne lige nøjagtigt er dækket. Ikke mere.
  2. Kom så en smule salt ved, og kog vandet op. Når det koger, skal ærterne blot have ét minut - ikke længere.
  3. Og her kommer så det gode og hemmelige trick: Nær ærterne har kogt et minut, kommer du straks et stort glas koldt vand i gryden, tager den af blusset og lægger låg på.
  4. Lad nu ærterne trække i tre minutter, og servér straks.

Næringsindhold

Kalorier101kcalKulhydrater18gProtein7gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.04gNatrium6mgKalium305mgKostfibre7gSukker7gVitamin A956IUVitamin C50mgCalcium31mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Kogte ærter

Små og fine ærter er en af de grøntsager, som vi danskere spiser allerflest af. Og ikke uden grund. Gerne som kogte, da de jo er meget nemme at tilberede.

Dels er de sunde, de fleste haveejere dyrker dem, ærterne smager fantastisk og passer til mange retter.

Ikke mange fødevarer er så tilgængelige som ærterne. De kan både spises rå og kogte, og passer til alt fra fisk til oksekød.

Ærter indeholder både A, B, og C-vitamin - og en hel del kostfibre. Faktisk næsten seks gram kostfibre pr. 100 gram.

Ærterne smager fantastisk når de er friskplukkede fra haven, men også på frost er de faktisk sunde.

Frosne ærter

For de frosne ærter er plukket kort tid før nedfrysningen, og derfor bevarer de stort set al deres indhold af både vitaminer og mineraler.

Dermed er frosne ærter næsten lige så sunde som de friske - selvom de sidstnævnte selvfølgelig smager lidt bedre.

Sæson

I Danmark er sæsonen for ærter i sommerperioden fra juni til august, hvor ærterne frodigt kaster af sig. Her spiser vi de umodne bær, der findes i forskellige varianter.

Holdbarhed

Og hvis du opbevarer de friske ærter i køleskabet, kan de sagtens holde sig i mindst tre dage.

Og ellers kan du nemt fryse dem ned, så du har ærter til senere brug.

Se også disse opskrifter:

  • Kogetid på blomkål - hele eller i buketter
  • Broccoli kogetid - sådan damper du den perfekt
  • Kogetid for rosenkål - nem og præcis opskrift

Tips

På den måde bevarer du mest mulig smag i ærterne - og samtidig undgår du rynkede ærter. det er meget simpelt - men det virker.

God fornøjelse med ærterne - du kan blandt andet bruge dem i risotto - eller til en skøn ærtesuppe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja Tausen Nielsen skriver

    marts 26, 2024 at 5:03 pm

    Jeg hælder bare kogende vand over de frosne ærter(fine) og lader dem stå, til jeg skal bruge dem. Når vandet er kølet ned af de frosne ærter, er de efter min mening perfekte - f.eks i salater.

    Svar
  2. Lotte skriver

    februar 16, 2024 at 5:48 am

    Jeg synes de fleste ærter købt på frost af alle typer mærker bliver kedelige og er melede. Vi er faktisk holdt helt op med at spise ærter som tilbehør af samme grund.
    Nu prøver jeg denne tilberedning og så må vi se, om det giver en bedre oplevelse.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required