Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Rullemargarine - hvad er det og hvordan anvendes det?

Rullemargarine - hvad er det og hvordan anvendes det?

billederesultat for rullemargarine
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Hvad er rullemargarine og hvordan bruger man det til bagning? Her kan du læse mere om rullemargarinen og hvad det indeholder.

Måske har du hørt om rullemargarine, og studset over hvad det præcist er.

Her får du svaret, og du kan også læse hvad rullemargarinen er lavet af og hvordan det bruges.

Hvad er rullemargarine?

Rullemargarine er en særlig slags margarine, man kan kalde det et specialprodukt.

Typisk er det bagerne, der anvender rullemargarinen, og det kan være svært at købe den særlige margarine i almindelige butikker.

Du kan dog købe det i diverse specialbutikker på nettet, men det er altså ikke noget man bare lige putter i indkøbskurven i det lokale supermarked.

Og der er altså forskel på rullemargarinen og den almindelige margarine.

Rullemargarinen har den fordel, at den er nem at arbejde med og nem at rulle ud i eks. wienerbrød - deraf navnet.

Hvad er det lavet af?

Rullemargarine fremstilles typisk af palmeolie, rapsolie, salt, emulgator, noget surhedsregulerende middel og naturlig aroma.

Det er altså vegetabilsk fremstillet, modsat smør, der fremstilles animalsk.

Anvendelse

Rullemargarinen anvendes til bagning af blandt andet wienerbrød, croissant, butterdej og den slags bagværk.

Som sagt er rullemargarinen nem at rulle ud i lag mellem dejen til eks. wienerbrød, og der skal jo mange lag til når man laver den slags bagværk.

Og her kommer specialmargarinen altså til sin ret.

Det er de tynde lag fedtstof, der får en wienerdej til at hæve, da dampen skaber hullerne og den sprøde dej.

Det hedder faktisk en lamineret dej.

Rullemargarine eller smør?

Og så vil du spørge om smør eller rullemargarine er bedst?

Svaret er, at det kommer an på hvad du er til.

Rullemargarinen anvendes i mange bagerier, hvor bagere foretrækker det frem for smør. Og dem har jeg mødt nogle stykker af.

Men jeg har også mødt mange bagere, der synes rullemargarine ikke hører hjemme i en spandauer eller lignende, og derfor sværger til smør. Og aldrig kunne finde på at bruge den specielle margarine.

Så meningerne er delte, og derfor er det op til dig.

Personligt kan jeg godt se fidusen i at anvende rullemargarine, da den er nem at håndtere, men jeg synes samtidig også, at smørret giver en bedre smag i det færdige bagværk.

Anvender du smør til wienerdej, skal det kolde smør have nogle klask, så det blødgøres og får næsten samme konsistens som din dej.

Derefter kan det rulles ud.

Kan man fryse rullemargarine?

Ja, rullemargarinen kan sagtens fryses ned.

Det er jo praktisk, hvis man køber et større parti på nettet, og så har du altid noget på lager, når lysten til en nybagt croissant melder sig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Vestrup skriver

    oktober 31, 2023 at 9:37 am

    Hej
    Smør-margarine, ja det er en smag sag. Her i huset bryder vi os ikke om bagværk med smør, det har en smag a la harskhed.
    Men det er vi jo vokset op med. I mit barndomshjem bagte min mor meget og der var ikke råd til at bruge smør. Jeg tror heller ikke, at det var så udbredt at bruge smør i bagværk. Det værste er at få smørbagte vaniljekranse 😬.
    Men heldigvis er vi ikke ens alle sammen.
    Venlig hilsen
    Jane

    Svar
  2. Nicolai skriver

    september 28, 2020 at 1:00 pm

    Smag vil altid være subjektivt. Husk nu på at margarine indeholder mange flerumættede fedtsyrer, som lagres i dine celler på en unaturlig måde. Ved højt indtag over længer tid kan føre til forstyrrelser i stofskifte og i værste fald sukkersyge og andre livsstilssygdomme.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.