Hvad er rullemargarine og hvordan bruger man det til bagning? Her kan du lรฆse mere om rullemargarinen og hvad det indeholder.
Mรฅske har du hรธrt om rullemargarine, og studset over hvad det prรฆcist er.
Her fรฅr du svaret, og du kan ogsรฅ lรฆse hvad rullemargarinen er lavet af og hvordan det bruges.
Hvad er rullemargarine?
Rullemargarine er en sรฆrlig slags margarine, man kan kalde det et specialprodukt.
Typisk er det bagerne, der anvender rullemargarinen, og det kan vรฆre svรฆrt at kรธbe den sรฆrlige margarine i almindelige butikker.
Du kan dog kรธbe det i diverse specialbutikker pรฅ nettet, men det er altsรฅ ikke noget man bare lige putter i indkรธbskurven i det lokale supermarked.
Og der er altsรฅ forskel pรฅ rullemargarinen og den almindelige margarine.
Rullemargarinen har den fordel, at den er nem at arbejde med og nem at rulle ud i eks. wienerbrรธd - deraf navnet.
Hvad er det lavet af?
Rullemargarine fremstilles typisk af palmeolie, rapsolie, salt, emulgator, noget surhedsregulerende middel og naturlig aroma.
Det er altsรฅ vegetabilsk fremstillet, modsat smรธr, der fremstilles animalsk.
Anvendelse
Rullemargarinen anvendes til bagning af blandt andet wienerbrรธd, croissant, butterdej og den slags bagvรฆrk.
Som sagt er rullemargarinen nem at rulle ud i lag mellem dejen til eks. wienerbrรธd, og der skal jo mange lag til nรฅr man laver den slags bagvรฆrk.
Og her kommer specialmargarinen altsรฅ til sin ret.
Det er de tynde lag fedtstof, der fรฅr en wienerdej til at hรฆve, da dampen skaber hullerne og den sprรธde dej.
Det hedder faktisk en lamineret dej.
Rullemargarine eller smรธr?
Og sรฅ vil du spรธrge om smรธr eller rullemargarine er bedst?
Svaret er, at det kommer an pรฅ hvad du er til.
Rullemargarinen anvendes i mange bagerier, hvor bagere foretrรฆkker det frem for smรธr. Og dem har jeg mรธdt nogle stykker af.
Men jeg har ogsรฅ mรธdt mange bagere, der synes rullemargarine ikke hรธrer hjemme i en spandauer eller lignende, og derfor svรฆrger til smรธr. Og aldrig kunne finde pรฅ at bruge den specielle margarine.
Sรฅ meningerne er delte, og derfor er det op til dig.
Personligt kan jeg godt se fidusen i at anvende rullemargarine, da den er nem at hรฅndtere, men jeg synes samtidig ogsรฅ, at smรธrret giver en bedre smag i det fรฆrdige bagvรฆrk.
Anvender du smรธr til wienerdej, skal det kolde smรธr have nogle klask, sรฅ det blรธdgรธres og fรฅr nรฆsten samme konsistens som din dej.
Derefter kan det rulles ud.
Kan man fryse rullemargarine?
Ja, rullemargarinen kan sagtens fryses ned.
Det er jo praktisk, hvis man kรธber et stรธrre parti pรฅ nettet, og sรฅ har du altid noget pรฅ lager, nรฅr lysten til en nybagt croissant melder sig.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Jane Vestrup
Hej
Smรธr-margarine, ja det er en smag sag. Her i huset bryder vi os ikke om bagvรฆrk med smรธr, det har en smag a la harskhed.
Men det er vi jo vokset op med. I mit barndomshjem bagte min mor meget og der var ikke rรฅd til at bruge smรธr. Jeg tror heller ikke, at det var sรฅ udbredt at bruge smรธr i bagvรฆrk. Det vรฆrste er at fรฅ smรธrbagte vaniljekranse ๐ฌ.
Men heldigvis er vi ikke ens alle sammen.
Venlig hilsen
Jane
Nicolai
Smag vil altid vรฆre subjektivt. Husk nu pรฅ at margarine indeholder mange flerumรฆttede fedtsyrer, som lagres i dine celler pรฅ en unaturlig mรฅde. Ved hรธjt indtag over lรฆnger tid kan fรธre til forstyrrelser i stofskifte og i vรฆrste fald sukkersyge og andre livsstilssygdomme.