Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Rosinboller

Rosinboller (verdens bedste med masser af rosiner)

billederesultat for rosinboller
4.8 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
388
SHARES
FacebookMessenger388PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste rosinboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rosinboller
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Verdens bedste rosinboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 46 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Hævetid samlet: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 30 minutter min
Nemme og luftige rosinboller. Få min opskrift på de bedste boller med masser af rosiner, der smager så englene synger. Fryseegnet.
Antal: 12
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g rørsukker (ell. alm. sukker)
  • 50 g smør (meget blødt, ikke smeltet)
  • 100 g rosiner
  • 1 æg (til pensling af rosinbollerne)

Fremgangsmåde

  1. Hæld 3 dl vand i skålen til røremaskinen, og smuldr 25 g gær i. Rør gæren ud i vandet.
  2. Ælt så 2 æg i et ad gangen.
  3. Bland 550 g hvedemel med 1 tsk salt og 50 g rørsukker, og ælt det ind i bolledejen på samme tid. Ælt dejen godt sammen.
  4. Kom 50 g smør i, og ælt videre indtil dejen igen er samlet.
  5. Til sidst ælter du 100 g rosiner med, og ælt nu i yderligere fem minutter ved middel hastighed.
  6. Beklæd skålen med husholdningsfilm, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.
  7. Slå dejen ud på et meldrysset bord, men dejen skal ikke æltes. Del dejen i 12 stykker, og form til boller.
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt bollerne på. Husk at holde lidt afstand mellem bollerne.
  9. Læg et viskestykke over, og nu skal bollerne hæve til cirka dobbelt størrelse, og det tager endnu en times tid.
  10. Pensl så rosinbollerne med 1 æg (sammenpisket).
  11. Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor de skal bages omkring 10 minutter. Pas på de ikke bliver sorte.

Næringsindhold

Kalorier256kcalKulhydrater46gProtein7gFedt5gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol50mgNatrium240mgKalium140mgKostfibre2gSukker9gVitamin A164IUVitamin C0.3mgCalcium20mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rosinboller

Se her hvordan du nemt bager verdens bedste rosinboller, der både er luftige og nemme at gå til.

Mængden af rosiner kan varieres efter smag og behag, så er du ikke fuldstændig vild med dem, ja så kan mængden nemt sættes lidt ned.

Hævetiden er 2 timer, men her passer dejen jo sig selv, så det er faktisk en nem opskrift, der giver 12 rosinboller. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmebagte boller
  • Kærnemælksboller
  • Fødselsdagsboller

Tips

Køl de færdigbagte rosinboller af på en rist, hvorefter de er klar til at blive spist.

Du kan i øvrigt sagtens bruge dejen som en grundopskrift til andre slags boller, og her kan der eksempelvis tilsættes hakket chokolade, revet gulerod og andre gode sager.

FAQ

Kan man fryse rosinboller?

Ja, rosinbollerne kan sagtens fryses ned i en pose. kan blot tøs op ved stuetemperatur eller lunes i ovnen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nuunu Eli skriver

    juli 01, 2025 at 6:10 pm

    Hvor er det bare smagt så godt og fantastisk blød og luftig.. Jeg har aldrig bagt boller så luftig før nu.. tusind tak for opskriften.. Jeg fik 22 boller. Mums.. lækre lækre…😘😋✨

    Svar
  2. Stephanie Juul Vigeholm skriver

    september 04, 2024 at 5:47 pm

    Nemme at lave, jeg kom dog lidt mere mel i. De smager super.

    Svar
  3. Perier skriver

    december 11, 2023 at 8:57 pm

    Helt skonne boller. De bedste jeg har bagt indtil nu.
    Mange tak for opskriften ! Dejlig blod og laekker dejg der svulmer op i ovnen.
    Allé tiders !

    Svar
  4. Karen skriver

    december 05, 2022 at 11:06 pm

    Må tilslutte mig de øvrige, der skal en del mere mel i end der står.
    Måske fordi jeg rør i hånden og bruger billig hvedemel fra Rema?
    Hvem ved - Men det er nogle gode boller og så er de kæmpe store.

    Svar
  5. Anna-Grethe Skjødt skriver

    september 25, 2022 at 10:35 am

    Hvorfor bliver dejen meget blød, skal bruge en ske for at komme dem på pladen, ellers rigtig gode boller

    Svar
  6. Jørgen Jørgensen skriver

    august 25, 2022 at 11:29 pm

    Hej det er nogle fine rosin Boller 10

    Svar
  7. ove skriver

    december 20, 2021 at 7:06 pm

    Kan kun anbefale den opskrift hold op en god bolle, jeg havde kun tørgær, men det blev til 5 stjerner hos konen

    Svar
  8. Anette skriver

    september 23, 2021 at 1:46 pm

    Lavede dobbelt portion og fulgte opskriften nøjagtigt. ALT FOR LIND… måtte tage det tilbage i skålen og putte pænt meget mere mel i….MEGA ØV OPLEVELSE.. Nu er jeg spændt på om de smager godt i det mindste 🥺

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 23, 2021 at 4:52 pm

      Hej Anette
      Dejligt du deler din erfaring med opskriften, men jeg ved ikke lige helt hvad der er gået galt for dig her.
      For jeg synes da at mængderne plejer at passe - selvom det kan ske man skal justere en smule på melmængden, da mel og andre ingredienser ikke altid er ens.
      Generelt skal dejen helst netop slippe siden af røreskålen, og her tilføjes blot mel indtil det sker.
      Håber de smagte godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Pia skriver

    april 11, 2021 at 2:51 pm

    Dejen er så våd, at man ikke kan forme den til boller. 12 stk blev kæmpe store.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 13, 2021 at 2:31 pm

      Hej Pia
      Nogle gange skal der bare lidt mere mel i 🙂
      Ja, det er rosinboller af en ordentlig størrelse, men man kan selvfølgelig også lave lidt flere ud af opskriften.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Anja skriver

    oktober 17, 2017 at 1:17 pm

    Kan de fryses?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      oktober 17, 2017 at 1:23 pm

      Hej Anja
      Det kan de 🙂
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  11. Brita skriver

    januar 28, 2017 at 5:07 pm

    De bedste boller jeg nogensinde har bagt og smagt

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      januar 29, 2017 at 9:45 am

      Hej Brita
      Mange tak - det er nemlig rigtig gode rosinboller 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required