Oversigt over indhold
Verdens bedste rosinboller
Ingredienser
- 3 dl vand - lunkent
- 25 g gær
- 2 æg
- 550 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 50 g rørsukker - ell. alm. sukker
- 50 g smør - meget blødt, ikke smeltet
- 100 g rosiner
- 1 æg - til pensling af rosinbollerne
Fremgangsmåde
- Hæld det lunkne vand i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet.
- Ælt så æggene i et ad gangen.
- Bland hvedemelet med salt og rørsukker, og ælt det ind i bolledejen på samme tid. Ælte dejen godt sammen.
- Kom det bløde smør i, og ælt videre indtil dejen igen er samlet.
- Til sidst ælter du rosinerne med, og ælt nu i yderligere fem minutter ved middel hastighed.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord, men dejen skal ikke æltes. Del dejen i 12 stykker, og form til boller.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt bollerne på. Husk at holde lidt afstand mellem bollerne.
- Læg et viskestykke over, og nu skal bollerne hæve til cirka dobbelt størrelse, og det tager endnu en times tid.
- Pensl så rosinbollerne med et sammenpisket æg.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor de skal bages omkring 10 minutter. Pas på de ikke bliver sorte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på rosinboller
Se her hvordan du nemt bager verdens bedste rosinboller, der både er luftige og nemme at gå til.
Mængden af rosiner kan varieres efter smag og behag, så er du ikke fuldstændig vild med dem, ja så kan mængden nemt sættes lidt ned.
Hævetiden er 2 timer, men her passer dejen jo sig selv, så det er faktisk en nem opskrift, der giver 12 rosinboller. God bagelyst.
Se også disse opskrifter:
Tips
Køl de færdigbagte rosinboller af på en rist, hvorefter de er klar til at blive spist.
Fryseegnet: Rosinbollerne kan sagtens fryses ned.
Du kan i øvrigt sagtens bruge dejen som en grundopskrift til andre slags boller, og her kan der eksempelvis tilsættes hakket chokolade, revet gulerod og andre gode sager.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Nuunu Eli skriver
Hvor er det bare smagt så godt og fantastisk blød og luftig.. Jeg har aldrig bagt boller så luftig før nu.. tusind tak for opskriften.. Jeg fik 22 boller. Mums.. lækre lækre…😘😋✨