• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Røget sild med bagt kartoffel og cremefraiche

Røget sild med bagt kartoffel og cremefraiche

Røget sild med bagt kartoffel
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. marts 2023 - Udgivet:  24. februar 2021

Røget sild kan andet end blot kommes på rugbrød. Her får du en opskrift med bagt kartoffel, syltede rødløg, purløg og creme fraiche.

Røget sild bliver ofte spist med røræg eller æggeblomme. Men hvad med at prøve noget nyt og nyde den med en bagekartoffel og creme fraiche.

Vi har måske en lidt forudfattet mening om sild her i Danmark. Den skal på rugbrød og spises på en bestemt måde.

Men den sunde, fede fisk kan sagtens indgå i en masse andre retter. Det sætter Sildebranchen og Landbrug og Fødevarer spot på i kampagnen 'Vild med Sild'.

Vi har fået lov at dele denne opskrift. Når man tænker på, at silden er den mest bæredygtige fisk, vi kan spise herhjemme, er det en win-win situation at spise den.

Fede fisk som silden er generelt utrolig sunde og bugner af D-vitaminer samt Omega-3 fedtsyrer.

Opskrift på røget sild med bagekartoffel

Røget sild med bagt kartoffel
Karen SenecaKaren Seneca

Røget sild med bagt kartoffel og syltet rødløg

5 fra 1 stemme
Røget sild kan andet end blot kommes på rugbrød. Her får du en opskrift med bagt kartoffel, rødløg, purløg og creme fraiche. Lækkert og sundt.
Forb. tid 10 minutter min
Bagetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 103
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 store bagekartofler
  • 2 stk røgede sild
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 stk rødløg
  • ½ dl æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vask kartoflerne og læg dem i et ildfast fad, drys med lidt salt og kom dem i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader til de er møre.
  2. Mens kartoflerne bager, ordnes de røgede sild, ved at pille så mange ben som muligt ud og holde silden i pæne store stykker.
  3. Tag kartoflerne ud af ovnen, skær et kryds i dem og giv et lille tryk, så de åbner sig.
  4. Kom kartoflerne på en tallerken og anret med cremefraiche, røgede sildestykker, syltet rødløg og fintskåret purløg på toppen. Server med det samme, så kartoflen er varm og det hele ”smelter” lidt sammen.
Syltet rødløg
  1. Pil rødløgene, halvér dem og snit dem fint. Kom de snittede rødløg op i en skål, drys med lidt salt og eddike, vend det godt rundt godt rundt og lad dem trække min. 20-25 minutter inden brug. Gerne længere.

Næringsindhold

Kalorier: 103kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 10gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 30mgNatrium: 598mgKalium: 78mgKostfibre: 0.03gSukker: 2gVitamin A: 312IUVitamin C: 1mgCalcium: 52mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Røget sild kan også bruges som topping sammen med hakkede rødløg på en lækker kartoffelmad.

Vil du lave andre retter med sild, har vi opskrifter til inspiration her, dels på en lækker servering med karrysild dels klassiske, stegte sild.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required