Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Røget sild med bagt kartoffel og cremefraiche

Røget sild med bagt kartoffel og cremefraiche

Røget sild med bagt kartoffel
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
9
DELINGER
Facebook9PinterestSMSEmailMessenger

Røget sild kan andet end blot kommes på rugbrød. Her får du en opskrift med bagt kartoffel, syltede rødløg, purløg og creme fraiche.

Røget sild bliver ofte spist med røræg eller æggeblomme. Men hvad med at prøve noget nyt og nyde den med en bagekartoffel og creme fraiche.

Vi har måske en lidt forudfattet mening om sild her i Danmark. Den skal på rugbrød og spises på en bestemt måde.

Men den sunde, fede fisk kan sagtens indgå i en masse andre retter. Det sætter Sildebranchen og Landbrug og Fødevarer spot på i kampagnen 'Vild med Sild'.

Vi har fået lov at dele denne opskrift. Når man tænker på, at silden er den mest bæredygtige fisk, vi kan spise herhjemme, er det en win-win situation at spise den.

Fede fisk som silden er generelt utrolig sunde og bugner af D-vitaminer samt Omega-3 fedtsyrer.

Opskrift på røget sild med bagekartoffel

Røget sild med bagt kartoffel og syltet rødløg

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Bagetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Røget sild kan andet end blot kommes på rugbrød. Her får du en opskrift med bagt kartoffel, rødløg, purløg og creme fraiche. Lækkert og sundt.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • 2 stk røgede sild
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 stk rødløg
  • ½ dl æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Vask kartoflerne og læg dem i et ildfast fad, drys med lidt salt og kom dem i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader til de er møre.
  2. Mens kartoflerne bager, ordnes de røgede sild, ved at pille så mange ben som muligt ud og holde silden i pæne store stykker.
  3. Tag kartoflerne ud af ovnen, skær et kryds i dem og giv et lille tryk, så de åbner sig.
  4. Kom kartoflerne på en tallerken og anret med cremefraiche, røgede sildestykker, syltet rødløg og fintskåret purløg på toppen. Server med det samme, så kartoflen er varm og det hele "smelter" lidt sammen.
Syltet rødløg
  1. Pil rødløgene, halvér dem og snit dem fint. Kom de snittede rødløg op i en skål, drys med lidt salt og eddike, vend det godt rundt godt rundt og lad dem trække min. 20-25 minutter inden brug. Gerne længere.

Næringsindhold

Kalorier103kcalKulhydrater3gProtein1gFedt10gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gKolesterol30mgNatrium598mgKalium78mgKostfibre0.03gSukker2gVitamin A312IUVitamin C1mgCalcium52mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Røget sild kan også bruges som topping sammen med hakkede rødløg på en lækker kartoffelmad.

Vil du lave andre retter med sild, har vi opskrifter til inspiration her, dels på en lækker servering med karrysild dels klassiske, stegte sild.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required