Her er den bedste opskrift på rødgrød med fløde, hvor rødgrøden koges med jordbær og rabarber, hvorefter den jævnes med kartoffelmel.
Rødgrød med fløde er ikke kun en drillende sprogtest for udlændige, det er også opskriften på Danmarks nationalret. I hvert fald når vi taler dessert.
Se også: Jordbærgrød med friske eller frosne jordbær
Rødgrød har gennem generationer været en særdeles populær spise, og især selvfølgelig om sommeren, hvor rødgrøden kan laves med friske jordbær og rabarber.
Opskriften er beregnet som dessert til fire personer.
Opskrift på rødgrød med fløde
Rødgrød med fløde
Ingredienser
- 400 g jordbær
- 300 g rabarber
- 100 g sukker
- 2 spsk Maizena
- 4 spsk vand
- fløde
Fremgangsmåde
- Jordbær skylles i koldt vand, og nippes. Husk altid at skylle jordbær før du nipper dem, så de ikke suger mere vand end højst nødvendigt. Del derefter bærrene i halve.
- Rabarber skylles ligeledes, hvorefter stænglerne skæres i tynde skiver på cirka en centimeters tykkelse.
- Kom jordbær og rabarber i en gryde.
- Tilsæt sukker, og tænd for blusset.
- Lad nu rødgrøden småkoge i cirka 20 minutter indtil jordbær og rabarber er kogt næsten møre, uden at være helt udsmattede.
- Rør Maizena og vand sammen i en lille skål, og rør det derefter ind i rødgrøden.
- Jævn grøden et minuts tid og tag den derefter af blusset.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige rødgrød kan serveres både varm og kold, og den anrettes midt på en dyb tallerken, hvorefter der hældes frisk fløde ved.
Pynt eventuelt også med lidt citronmelisse.
Det her er min bedste opskrift på denne klassiker, som jeg synes fungerer bedst med en blanding af jordbær og rabarber, hvor sidstnævnte giver en god syrlig smag til rødgrøden.
Rødgrød kan dog laves af andre typer bær også, så der findes som sådan ikke en fast og regelret opskrift på nationaldesserten.
Du kan også anvende blandt andet ribs, hindbær, solbær eller kirsebær til den.
Ofte anvendes der også saft til grøden, så du kan roligt bare prøve dig frem.
Historien om rødgrød med fløde
Rødgrød kom for alvor frem omkring år 1900, hvor både jordbær, sukker og mælk var blevet tilgængelig for en større del af den danske befolkning.
Her kom også fløden til, som blev serveret både som ren fløde eller en pisket flødeskum.
Gennem årtier var rødgrøden en populær favorit på de danske middagsborde som dessert (eller biret), men op gennem 1960erne forsvandt den lidt ud af køkkenet igen, og pladsen blev overtaget af andre typer dessert.
De seneste år er rødgrød med fløde dog heldigvis vendt tilbage igen, og selv mange kendte restauranter har taget rødgrøden til sig.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: