• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Dessert › Rødgrød med fløde - Danmarks nationaldessert

Rødgrød med fløde - Danmarks nationaldessert

billede med rødgrød med fløde i tallerken
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 7. august 2018

Her er den bedste opskrift på rødgrød med fløde, hvor rødgrøden koges med jordbær og rabarber, hvorefter den jævnes med kartoffelmel.

Rødgrød med fløde er ikke kun en drillende sprogtest for udlændige, det er også opskriften på Danmarks nationalret. I hvert fald når vi taler dessert.

Se også: Jordbærgrød med friske eller frosne jordbær

Rødgrød har gennem generationer været en særdeles populær spise, og især selvfølgelig om sommeren, hvor rødgrøden kan laves med friske jordbær og rabarber.

Opskriften er beregnet som dessert til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Her er den bedste opskrift på rødgrød med fløde, hvor rødgrøden koges med jordbær og rabarber, hvorefter den jævnes med kartoffelmel.
  • Rødgrød med fløde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Note
  • Historien om rødgrød med fløde
  • Kommentarer
billede med rødgrød med fløde i tallerken
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rødgrød med fløde

5 fra 2 stemmer
Her er den bedste opskrift på rødgrød med fløde, hvor rødgrøden koges med jordbær og rabarber, hvorefter den jævnes med kartoffelmel.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 159
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g jordbær
  • 300 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 4 spsk vand
  • fløde

Fremgangsmåde
 

  1. Jordbær skylles i koldt vand, og nippes. Husk altid at skylle jordbær før du nipper dem, så de ikke suger mere vand end højst nødvendigt. Del derefter bærrene i halve.
  2. Rabarber skylles ligeledes, hvorefter stænglerne skæres i tynde skiver på cirka en centimeters tykkelse.
  3. Kom jordbær og rabarber i en gryde.
    jordbær og rabarber til rødgrød
  4. Tilsæt sukker, og tænd for blusset.
    kogning af rødgrød med jordbær og rabarber
  5. Lad nu rødgrøden småkoge i cirka 20 minutter indtil jordbær og rabarber er kogt næsten møre, uden at være helt udsmattede.
  6. Rør majsstivelse og vand sammen i en lille skål, og rør det derefter ind i rødgrøden.
    jævning af rødgrød med kartoffelmel
  7. Jævn grøden et minuts tid og tag den derefter af blusset.

Næringsindhold

Kalorier: 159kcalKulhydrater: 40gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 5mgKalium: 370mgKostfibre: 3gSukker: 31gVitamin A: 89IUVitamin C: 65mgCalcium: 81mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdige rødgrød kan serveres både varm og kold, og den anrettes midt på en dyb tallerken, hvorefter der hældes frisk fløde ved.

Pynt eventuelt også med lidt citronmelisse.

Det her er min bedste opskrift på denne klassiker, som jeg synes fungerer bedst med en blanding af jordbær og rabarber, hvor sidstnævnte giver en god syrlig smag til rødgrøden.

Rødgrød kan dog laves af andre typer bær også, så der findes som sådan ikke en fast og regelret opskrift på nationaldesserten.

Du kan også anvende blandt andet ribs, hindbær, solbær eller kirsebær til den.

Ofte anvendes der også saft til grøden, så du kan roligt bare prøve dig frem.

Historien om rødgrød med fløde

Rødgrød kom for alvor frem omkring år 1900, hvor både jordbær, sukker og mælk var blevet tilgængelig for en større del af den danske befolkning.

Her kom også fløden til, som blev serveret både som ren fløde eller en pisket flødeskum.

Gennem årtier var rødgrøden en populær favorit på de danske middagsborde som dessert (eller biret), men op gennem 1960erne forsvandt den lidt ud af køkkenet igen, og pladsen blev overtaget af andre typer dessert.

De seneste år er rødgrød med fløde dog heldigvis vendt tilbage igen, og selv mange kendte restauranter har taget rødgrøden til sig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 35
Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
honningkylling med ferskensalsa
Honningkylling→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af squashsalat af rå squash.
Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede af Axelborg kylling.
Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter→ Se opskriften
billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande
Italienske frikadeller→ Se opskriften
billederesultat for brombærcrumble
Brombærcrumble→ Se opskriften
grillede tomater på stilk
Grillede tomater på stilk - blommetomater i grill→ Se opskriften
Karry
Rist krydderierne så de får mere smag→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required