Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Rødbedesalat med feta

Rødbedesalat med feta

Rødbedesalat med feta
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Rødbedesalat med feta og valnødder samt rucola og den lækreste honningdressing. Opskriften er så lækker, at man helt glemmer, at den er sund.

Rødbedesalat med feta er både sund og lækker. Efter jeg lavede den for første gang, har jeg virkelig lavet den mange gange siden. Den smager nemlig bare helt vildt godt og får en lyst til at spise mere grønt.

Herhjemme spiser vi salat hver dag, men det kan godt blive lidt kedeligt at spise den samme slags.

Derfor prøver jeg altid at eksperimentere med nye slags lækre salater, og denne her er blevet en favoritterne.

Opskrift på rødbedesalat med feta

Rødbedesalat med feta

Rakel Seneca
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Rødbedesalat med feta og valnødder samt rucola og den lækreste honningdressing. Opskriften er så lækker, at man helt glemmer, at den er sund.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g rødbeder
  • 1 håndfuld rucola
  • 50 g valnødder
  • 50 g feta
  • 1 spsk akaciehonning
  • 0,5 tsk grov sennep
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
  • friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle rødbederne og put dem i en gryde med vand. Sæt dem nu over kog og lad dem koge i cirka 10 minutter. Jeg foretrækker, når de stadig er en smule sprøde, men du kan koge dem længere tid, hvis du ønsker det.
  2. Hæld vandet fra og skræl rødbederne, lad dem nu køle ned.
  3. Tag en stegepande og rist valnødderne over høj varme i et par minutter.
  4. Bland derefter akaciehonning, grov sennep, olivenolie og citronsaft sammen.
  5. Tag en skål og tilføj rucola og tynde skiver rødbede.
  6. Drys med valnødder og brug fingrene til at smuldre feta ud over salaten. Hæld tilsidst dressingen henover den.
  7. Smag til med lidt sort peber, og så er din rødbedesalat med feta klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier196kcalKulhydrater14gProtein5gFedt15gMættet fedt3gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt4gKolesterol11mgNatrium210mgKalium330mgKostfibre3gSukker10gVitamin A199IUVitamin C5mgCalcium95mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Jeg har kogt rødbederne i opskriften, da jeg synes, det er hurtigst og lækkert. Men du kan også sagtens bage dem eller en dag bare bruge dem rå, dog skal du så skære dem i mindre stykker.

I stedet for feta kan du bruge gedeost, som du lige vender på panden i et par minutter. Det passer rigtig godt sammen med de søde rødbeder.

Se også disse opskrifter på salat:

Tøm køleskabet-salat

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter

Bulgursalat

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linnea Otterstrøm Hansen skriver

    marts 05, 2023 at 4:42 pm

    Du skriver rucola, men på billedet er det spinat? Nu er jeg i tvivl om hvilken jeg skal bruge, da der jo er ret stor forskel i smagen på de to salater😅

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      marts 06, 2023 at 9:47 am

      Det er sandt, der er forskel, men du kan bruge begge dele. God fornøjelse.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required