• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Rødbedesalat med feta

Rødbedesalat med feta

Rødbedesalat med feta
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Rødbedesalat med feta og valnødder samt rucola og den lækreste honningdressing. Opskriften er så lækker, at man helt glemmer, at den er sund.

Rødbedesalat med feta er både sund og lækker. Efter jeg lavede den for første gang, har jeg virkelig lavet den mange gange siden. Den smager nemlig bare helt vildt godt og får en lyst til at spise mere grønt.

Herhjemme spiser vi salat hver dag, men det kan godt blive lidt kedeligt at spise den samme slags.

Derfor prøver jeg altid at eksperimentere med nye slags lækre salater, og denne her er blevet en favoritterne.

Opskrift på rødbedesalat med feta

Rødbedesalat med feta
Rakel Seneca

Rødbedesalat med feta

5 fra 6 stemmer
Rødbedesalat med feta og valnødder samt rucola og den lækreste honningdressing. Opskriften er så lækker, at man helt glemmer, at den er sund.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 196
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g rødbeder
  • 1 håndfuld rucola
  • 50 g valnødder
  • 50 g feta
  • 1 spsk akaciehonning
  • 0,5 tsk grov sennep
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skylle rødbederne og put dem i en gryde med vand. Sæt dem nu over kog og lad dem koge i cirka 10 minutter. Jeg foretrækker, når de stadig er en smule sprøde, men du kan koge dem længere tid, hvis du ønsker det.
  2. Hæld vandet fra og skræl rødbederne, lad dem nu køle ned.
  3. Tag en stegepande og rist valnødderne over høj varme i et par minutter.
  4. Bland derefter akaciehonning, grov sennep, olivenolie og citronsaft sammen.
  5. Tag en skål og tilføj rucola og tynde skiver rødbede.
  6. Drys med valnødder og brug fingrene til at smuldre feta ud over salaten. Hæld tilsidst dressingen henover den.
  7. Smag til med lidt sort peber, og så er din rødbedesalat med feta klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 196kcalKulhydrater: 14gProtein: 5gFedt: 15gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 11mgNatrium: 210mgKalium: 330mgKostfibre: 3gSukker: 10gVitamin A: 199IUVitamin C: 5mgCalcium: 95mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg har kogt rødbederne i opskriften, da jeg synes, det er hurtigst og lækkert. Men du kan også sagtens bage dem eller en dag bare bruge dem rå, dog skal du så skære dem i mindre stykker.

I stedet for feta kan du bruge gedeost, som du lige vender på panden i et par minutter. Det passer rigtig godt sammen med de søde rødbeder.

Se også disse opskrifter på salat:

Tøm køleskabet-salat

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter

Bulgursalat

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linnea Otterstrøm Hansen

    marts 05, 2023 at 4:42 pm

    Du skriver rucola, men på billedet er det spinat? Nu er jeg i tvivl om hvilken jeg skal bruge, da der jo er ret stor forskel i smagen på de to salater😅

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 06, 2023 at 9:47 am

      Det er sandt, der er forskel, men du kan bruge begge dele. God fornøjelse.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required