• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter

Marokkansk gulerodssalat
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 28. august 2021

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og den lækreste tahindressing samt friske granatæblekerner er virkelig velsmagende tilbehør.

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter er en virkelig frisk og lækker salat, som indeholder både sødme, syre og et spark af krydderier. Den sender dig direkte ned til den mellemøstlige sol og sommer.

Superstjernen i opskriften må dog være kikærterne, som steges i lidt olie, spidskommen og gurkemeje.

Dermed får den lækreste sprøde skorpe og fungerer de som en sund form for croutoner.

Man spiser selvfølgelig også med øjnene, og denne opskrift mætter enhver æstetiker, da den er så smuk at kigge på. De mange farver, synes jeg, vækker ens appetit endnu mere.

Opskrift på marokkansk gulerodssalat med kikærter

Marokkansk gulerodssalat
Rakel Seneca

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter

5 fra 6 stemmer
Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og den lækreste tahindressing samt friske granatæblekerner er virkelig velsmagende tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk gurkemeje - stødt
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk tahin
  • 0,5 dl citronsaft
  • 500 g gulerødder
  • 1 hel granatæble
  • 1 dl mynte - frisk

Fremgangsmåde
 

  1. Start med hælde alle kikærterne i en si for at fjerne vandet. Tag nu en pande og tilføj en smule olivenolie. Når olien er varm, kommer du kikærterne på panden.
  2. Tilføj nu stødt spidskommen, stødt gurkemeje og salt til kikærterne. Bland det godt sammen. Lad dem nu stege i cirka fem til ti minutter, så de bliver sprøde. Husk at røre rundt i dem en gang i mellem, imens de steger,
  3. Tag nu gulerødderne og riv dem på den grove side at et rivejern. Placer dem i serveringsskålen. Udhul granatæblet og put alle kernerne i skålen sammen med gulerødderne.
  4. Snit myntebladene fint og tilføj dem til resten af grønsagerne.
  5. Tag en lille skål og bland citronsaft og tahin sammen. Hæld nu dressingen henover grønsagerne.
  6. Tilføj nu de sprøde kikærter og pynt med mynteblade. Så er der serveret.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens lave en dobbeltportion af kikærterne, da de fungerer perfekt som en lille, sund snack, der sagtens kan blive spist på alle tider af døgnet.

En lille plastikboks med sprøde kikærter er også en dejlig overraskelse i børnenes madpakker.

Se også vores andre opskrifter på salater, for eksempel gedeostsalat med valnødder, æbler og vinaigrette eller en frisk jordbærsalat med bolsjebeder.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required