Rødbedegazpacho er en skøn og forfriskende kold suppe fyldt med sunde og lækre grøntsager. Den spanske ret kan bruges som både forret og hovedret.
Rødbedegazpacho er en fantastisk lækker og læskende ret på en varm sommerdag, og så er den sprængfyldt med sunde grøntsager.
Jeg smagte første gang rødbedegazpacho i Spanien i 2019, da jeg gik på den spanske Camino – og jeg var solgt fra første mundfuld!
Indtil da, var jeg kun stødt på den traditionelle gazpacho, men rødbeden giver en ekstra dimension til smagen og en flot dyb farve.
I denne udgave får peberfrugt, løg, hvidløg en tur i ovnen med rødbederne. Det giver nogle flere smagsnuancerne og skaber en sødere og mere rund smag fra løgene.
Se også andre gode opskrifter på suppe:
Opskrift på rødbedegazpacho
Rødbedegazpacho
Ingredienser
- 350 g rødbede - rå
- 2 røde peberfrugter
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 8 tomater - modne
- 0,5 agurk
- 0,5 dl olivenolie
- 1-2 spsk æblecidereddike
- salt og friskkværnet peber
Croutoner
- 2 skiver surdejsbrød
- 2 spsk olivenolie
- salt
Topping
- 2 æbler
- 0,5 citron - saften
- 2 spsk krydderurter - mynte, purløg eller basilikum
Fremgangsmåde
- Pak rødbederne til rødbedegazpacho ind i alufolie og bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 1 time, eller til de er møre afhængigt af størrelse.
- Skyl peberfrugterne, skær dem i halve og fjern kernerne.
- Pil rødløg og hvidløg og skær rødløg i kvarte.
- Vend peberfrugt, løg og hvidløg i olivenolie i en skål og fordel det i et ovnfast fad. Kom fadet i ovnen til rødbederne og bag med i cirka 30 minutter.
- Skyl tomater og skær dem i mindre stykker.
- Skræl agurken og skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker.
- Når rødbederne er møre: Tag dem ud af alufolien og gnid skindet af dem, når de er afkølet en smule. Brug gerne engangshandsker, da de farver en del. Skær rødbederne i tern.
- Kom rødbeder, tomater, agurk, peberfrugt, løg, hvidløg og olivenolie i en blender, og blend det hele til en glat creme.
- Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
- Sæt den færdige rødbedegazpacho på køl.
Topping
- Skær brødet ud i tern og rist dem i olivenolie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde. Drys med havsalt.
- Skyl æblerne og skær dem i små tern. Vend dem med saften fra ½ citron.
- Skyl krydderurten og hak den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Er du vild med den lidt skarpere smag af rå løg, kan du også sagtens nøjes med at bage rødbederne og blende de andre grøntsager rå.
Server rødbedegazpacho i små skåle toppet op med æbletern, sprøde brødcroutoner og frisk krydderurt.
Den kan både bruges til forret, hovedret med en dejlig skive brød til eller som del af en brunch.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: