• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Rødbedegazpacho med æbletern og croutoner

Rødbedegazpacho med æbletern og croutoner

Gazpacho er en spansk klassikker, der smager skønt på en varm sommerdag. Rødbeden i rødbedegazpacho giver både ekstra smag og en smuk farve. Foto: Charlotte Mithril.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. februar 2022 - Udgivet:  15. februar 2022

Rødbedegazpacho er en skøn og forfriskende kold suppe fyldt med sunde og lækre grøntsager. Den spanske ret kan bruges som både forret og hovedret.

Rødbedegazpacho er en fantastisk lækker og læskende ret på en varm sommerdag, og så er den sprængfyldt med sunde grøntsager.

Jeg smagte første gang rødbedegazpacho i Spanien i 2019, da jeg gik på den spanske Camino – og jeg var solgt fra første mundfuld!

Indtil da, var jeg kun stødt på den traditionelle gazpacho, men rødbeden giver en ekstra dimension til smagen og en flot dyb farve.

I denne udgave får peberfrugt, løg, hvidløg en tur i ovnen med rødbederne. Det giver nogle flere smagsnuancerne og skaber en sødere og mere rund smag fra løgene.

Se også andre gode opskrifter på suppe:

  • Tomatsuppe
  • Grøntsagssuppe
  • Gazpacho - kold tomatsuppe fra Spanien

Opskrift på rødbedegazpacho

Gazpacho er en spansk klassikker, der smager skønt på en varm sommerdag. Rødbeden i rødbedegazpacho giver både ekstra smag og en smuk farve. Foto: Charlotte Mithril.
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Rødbedegazpacho

5 fra 1 stemme
Rødbedegazpacho er en skøn, forfriskende kold suppe fyldt med sunde grøntsager. Den spanske ret kan bruges som både forret og hovedret.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 416
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g rødbede - rå
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 8 tomater - modne
  • 0,5 agurk
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1-2 spsk æblecidereddike
  • salt og friskkværnet peber
Croutoner
  • 2 skiver surdejsbrød
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
Topping
  • 2 æbler
  • 0,5 citron - saften
  • 2 spsk krydderurter - mynte, purløg eller basilikum

Fremgangsmåde
 

  1. Pak rødbederne til rødbedegazpacho ind i alufolie og bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 1 time, eller til de er møre afhængigt af størrelse.
  2. Skyl peberfrugterne, skær dem i halve og fjern kernerne.
  3. Pil rødløg og hvidløg og skær rødløg i kvarte.
  4. Vend peberfrugt, løg og hvidløg i olivenolie i en skål og fordel det i et ovnfast fad. Kom fadet i ovnen til rødbederne og bag med i cirka 30 minutter.
  5. Skyl tomater og skær dem i mindre stykker.
  6. Skræl agurken og skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker.
  7. Når rødbederne er møre: Tag dem ud af alufolien og gnid skindet af dem, når de er afkølet en smule. Brug gerne engangshandsker, da de farver en del. Skær rødbederne i tern.
  8. Kom rødbeder, tomater, agurk, peberfrugt, løg, hvidløg og olivenolie i en blender, og blend det hele til en glat creme.
  9. Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
  10. Sæt den færdige rødbedegazpacho på køl.
Topping
  1. Skær brødet ud i tern og rist dem i olivenolie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde. Drys med havsalt.
  2. Skyl æblerne og skær dem i små tern. Vend dem med saften fra ½ citron.
  3. Skyl krydderurten og hak den.

Næringsindhold

Kalorier: 416kcalKulhydrater: 56gProtein: 9gFedt: 20gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gNatrium: 861mgKalium: 1250mgKostfibre: 11gSukker: 28gVitamin A: 4074IUVitamin C: 129mgCalcium: 85mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Er du vild med den lidt skarpere smag af rå løg, kan du også sagtens nøjes med at bage rødbederne og blende de andre grøntsager rå.

Server rødbedegazpacho i små skåle toppet op med æbletern, sprøde brødcroutoner og frisk krydderurt.

Den kan både bruges til forret, hovedret med en dejlig skive brød til eller som del af en brunch.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required