• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Rødbedechips

Rødbedechips

Sprøde og hjemmelavede rødbedechips, der er super nemme at lave. Fyld en bageplade med tynder skive af rødbede, og bag de lækre chips sprøde i ovnen. Foto: iStock.com/HandmadePictures.

Opdateret:  2. februar 2022 - Udgivet:  2. februar 2022

Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En nem og god opskrift på rødbedechips, hvor du bager tynde skiver af rødbede i ovnen. De sprøde chips af rødbede anvendes som snacks eller tilbehør.
  2. Opskrift på rødbedechips
  3. Rødbedechips
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

En nem og god opskrift på rødbedechips, hvor du bager tynde skiver af rødbede i ovnen. De sprøde chips af rødbede anvendes som snacks eller tilbehør.

Rødbedechips er super nemme at lave selv, og så smager de fantastisk godt. Samtidig er rødbeden jo sund at spise.

Jeg plejer at bruge 2-3 små rødbeder til en plade, men du kan sagtens også anvende større rødbeder, og dermed lave større chips.

Bagetiden er den samme, men husk at skære rødbedeskiverne meget tynde, da de ellers er sværere at bage helt sprøde.

Og ikke to ovne varmer ens, derfor er bagetiden vejledende. Kig til dem efter 20 minutter, og følg dem derefter indtil de er sprøde. De må ikke blive for mørke.

Opskriften giver en bageplade med chips af rødbede.

Opskrift på rødbedechips

Rødbedechips

En nem og god opskrift på rødbedechips, hvor du bager tynde skiver af rødbede i ovnen. De sprøde chips af rødbede anvendes som snacks eller tilbehør.
Bedømmelse
5 fra 5 stemmer
RetSnack
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2-3 små rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk balsamico - eller eddike
  • 1 tsk timian - tørret
  • flagesalt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den når at blive gennemvarm.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Skræl rødbederne og skær dem derefter i tynde skiver til rødbedechips. Du kan med fordel anvende et mandolinjern. Vær OBS på, at rødbederne jo farver meget, så pas på du ikke får rødbedefarve et sted du ikke ønsker!
  • Kom rødbedeskiverne i en skål.
  • Tilsæt olivenolie, honning, balsamico (eller en eddike), timian og flagesalt eller groft salt.
  • Vend det hele godt rundt, så smagsstofferne fordeles.
  • Læg rødbedeskiverne på bagepladen. Har du mere end til en bageplade, fordeles resten selvfølgelig bare på en anden bageplade. Og da du anvender varmluft, kan du godt lave to plader rødbedechips ad gangen.
  • Stil pladen med rødbedeskiverne ind i ovnen, og nu skal de have cirka 25 minutter, men pas på de ikke bliver for mørke. Og du kan med fordel vende skiverne ca. halvvejs.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte og sprøde rødbedeskiver kan serveres straks.

Du kan evt. drysse dem med lidt ekstra flagesalt.

Se også mine opskrifter på:

Hasselbach rødbeder

Syltede rødbeder

Ovnbagte rødbeder

Pariserbøf med rødbede

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Deichmann

    maj 21, 2024 at 8:01 pm

    kan de holde sprøde til dagen efter

    Svar
  2. Tk

    november 08, 2022 at 2:18 pm

    Bliver de for slattene til at spise dem dagen efter ?:)

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required