• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Roastbeef i ovn - den perfekte opskrift med stegetid

Roastbeef i ovn - den perfekte opskrift med stegetid

billederesultat for roastbeef i ovn
4.7 fra 115 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
311
SHARES
FacebookMessenger311PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. maj 2024 - Udgivet:  21. april 2023

Roastbeef i ovn er dejlig mad til både hverdag og fest. Og ved at stege den ved lav temperatur i ovnen, er du sikker på en mør og lækker roastbeef.

Her er min nemme opskrift på roastbeef i ovn, og den slår altså aldrig fejl.

Faktisk er ovnstegning en god måde at tilberede stegen på, og du skal blot holde øje med kernetemperaturen via dit stegetermometer. Så er du sikker på et perfekt resultat hver gang.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

Langtidsstegt roastbeef

Grydestegt roastbeef

Roastbeef sous vide

Roastbeef i airfryer

Opskrift på roastbeef

billederesultat for roastbeef i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Roastbeef - nem og lækker opskrift

4.74 fra 115 stemmer
Roastbeef i ovn er dejlig mad til både hverdag og fest. Og ved at stege den ved lav temperatur i ovnen, er du sikker på en mør og lækker roastbeef.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 345
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg roastbeef - af god kvalitet
  • 25 g smør - smeltet
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen på 125 grader almindelig over- og undervarme - du skal langtidsstege vores roastbeef i ovn, og det gør man altså ved 125 grader.
  2. Læg så kødet i et ildfast fad, og pensl den med det smeltede smør. Giv kødet en god tur hele vejen rundt.
  3. Krydr så med salt og friskkværnet peber. Jeg giver den ikke andre krydderier, da kødet er meget smagfuldt i sig selv. Men du kan selvfølgelig sagtens vælge at bruge et grillkrydderi eller andre krydderier.
  4. Så sætter du et stegetermometer i din steg - husk altid at sætte spidsen i den tykkeste del af kødet!
  5. Stil så fadet med kødet ind i ovnen - gerne på nederste rille, og så skal den ellers bare stå der og hygge sig.
  6. Stegetiden er omkring 90 minutter/halvanden time, men det afhænger af hvor rødt du ønsker kødet.
  7. Når stegetermomteret viser en kernetemperatur på 55 grader er kødet rødt på din roastbeef i ovn, 60 grader er medium/rosa, mens roastbeefen er gennemstegt ved en kernetemperatur på 70 grader.
  8. Jeg vil anbefale en rosa steg og en kernetemperatur på 60 grader.
  9. Tag så kødet ud af ovnen, og lad det hvile i et kvarter.
  10. Du kan godt lægge et rent viskestykke over, men du må IKKE pakke kødet ind i sølvpapir/alufolie! Så koger kødet nemlig videre.

Næringsindhold

Kalorier: 345kcalKulhydrater: 1gProtein: 54gFedt: 14gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 156mgNatrium: 4384mgKalium: 702mgSukker: 0.003gVitamin A: 156IUVitamin C: 113mgCalcium: 702mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Stegetid på ovnstegt roastbeef

Stegetid: 125 grader i ovn i cirka 90 minutter/halvanden time.

Roastbeef i grill

Kan man så også lave sin roastbeef i grillen? Ja, det kan du sagtens. Stegetiden er den samme, men den svære kunst er, at holde temperaturen nede på de 125 grader.

Og det gælder både i kuglegrill og gasgrill.

Hvis du griller roastbeefen ved en højere temperatur vil stegetiden blive forkortet. Så hold godt øje med dit stegetermometer.

Tilbehør

Anret så ved at skære kødet i tynde skiver, og du kan eventuelt servere roastbeefen med bagte kartofler og hjemmelavet persillesmør.

Hvad er roastbeef?

Udtrykket og navnet kommer selvfølgelig fra engelsk, og betyder stegt kød. Det er den simple forklaring.

Roastbeef laves af flere forskellige udskæringer, men den mest almindelige er en udskæring af inderlår fra oksen.

Men vil du have den endnu bedre (og dyrere), skal du bede slagteren om en roastbeef af oksefilet.

Det dejlige ved roastbeefen er, at den kan nydes både varm og kold.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    maj 02, 2024 at 11:06 am

    Er det ved varmluft, og ændrer stegetiden i ovn sog, hvis man laver 3 på én gang?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 02, 2024 at 11:11 am

      Hej Anne
      Det står i punkt 1 🙂 Det er over- og undervarme, og ikke varmluft. Stegetiden kan godt forlænges en smule med 3 roastbeef i ovnen samtidig, men nok ikke ret meget.
      God fornøjelse - det bliver godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Camilla

    september 10, 2023 at 5:02 pm

    Kan jeg fryse steget ned efter tilberedning?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2023 at 5:27 pm

      Hej Camilla
      Jep, du kan sagtens fryse en stegt roastbeef ned.
      Er det til pålæg kan den jo skæres i skiver inden 🙂
      Holdbarhed på frost er ca. 5-6 måneder.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jolanda

    juli 20, 2023 at 1:53 pm

    Hvordan får du din roastbeef så brun? Det lykkedes ikke for mig.

    Svar
  4. Thorkild Kristensen

    februar 13, 2023 at 3:20 pm

    kan man stege 2 stege på en gang og tiden ændre sig ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 13, 2023 at 5:35 pm

      Hej Thorkild
      Nej, som udgangspunkt vil stegetiden være den samme.
      Men brug gerne et stegetermometer, så er du helt sikker.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Annemette Mærsk Christensen

    november 29, 2022 at 9:42 am

    Lige den opskrift jeg mangler! Tak for en fantastisk blog 😁
    Kan man bruge en roastbeef der har været på frost i ca 4 måneder??
    Mvh Annemette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 29, 2022 at 10:10 am

      Hej Annemette
      Selv tak - godt at høre. Jo, det er der ikke noget problem. Hele stykker oksekød kan sagtens holde sig op til et år på frost, så det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse med det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Oskar Emil

    januar 20, 2021 at 7:12 pm

    Super nem at lave og den blev mør og lækker, spar dog ikke på saltet.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required