Rissalat med kylling og spidskål er en sund og mættende opskrift, som heller ikke tager lang tid at lave. En nem ret til aftensmad med ris, kylling og grønt.
Rissalat med kylling og spidskål er et sundt bud på lækker aftensmad, hvor maden heller ikke tager så lang tid at lave.
Det er en velsmagende salat med ris, stegt kyllingebryst, spidskål, peberfrugt og andre lækre sager, og rissalaten er meget mættende.
Mængden af de enkelte ingredienser kan du variere efter smag og behag, og der kan også sagtens tilsættes lidt finthakket persille til retten.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på rissalat med kylling
Rissalat med kylling og spidskål - komplet hovedret
Ingredienser
- 200 g ris - koges som anvist på pakken
- 500 g kyllingebryst - i små tern
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 rødløg - halveret, snittet i tynde skiver
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 1 grøn peberfrugt - i mindre tern
- 400 g spinat - frossen, optøet
- 0,5 spidskål - snittet fint
- 1 citron - saften fra citronen
Fremgangsmåde
- Start med at gøre alle ingredienserne til din rissalat med kylling og spidskål klar. Det er det nemmeste.
- Kog ris i letsaltet vand som anvist på pakken. Kogetiderne for ris kan variere en del.
- Kyllingekødet steges mør i lidt olie på en pande ved god varme. Skal gennemsteges og lægges derefter til side. Bemærk, at der skal anvendes en stor pande til opskriften.
- Kom en sjat olie mere på panden, og sauter nu rødløg og hvidløg kort.
- Kom derefter peberfrugterne ved, og sauter videre et minuts tid.
- Derefter tilsættes den optøede spinat sammen med spidskål, og her giver du retten yderligere ca. 4-5 minutter, så spidskålen netop begynder at blive lidt blød.
- Kom så den stegte kylling tilbage på panden sammen med de kogte ris, og fordel det godt rundt.
- Smag din rissalat med kylling godt til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Jeg plejer også lige at hælde en ekstra sjat olivenolie over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige rissalat med kylling og spidskål serveres straks - gerne sammen med et godt stykke brød.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: