Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Rispapirruller – lækre vietnamesiske forårsruller

Rispapirruller – lækre vietnamesiske forårsruller

Her er alt, hvad du skal bruge for at lave de lækreste rispapirruller – også kaldet vietnamesiske forårsruller. Spis dem sammen med familie eller venner og nyd at lave jeres helt egne variationer. Foto: Charlotte Mithril
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
287
SHARES
FacebookMessenger287PinterestEmailSMS

Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager.

Rispapirruller med kylling og masser af sprøde grøntsager er et fantastisk lækkert måltid.

De stammer oprindeligt fra Vietnam og kaldes derfor også vietnamesiske forårsruller - og er et frisk og lækkert alternativ til de mere tunge og ofte friturestegte traditionelle forårsruller.

Indhold
  • Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager.
  • Rispapirruller - lækre vietnamesiske forårsruller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Hvad er rispapirruller?
  • Dip er vigtig
  • Gode at spise sammen
  • Super sunde
  • Kommentarer

Rispapirruller - lækre vietnamesiske forårsruller

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.8 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Vietnamesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 12-16 ark rispapir
Stegt kylling
  • 400 g kylling (filet eller inderfilet)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær (frisk)
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk olivenolie (til stegning)
Grøntsager
  • ¼ spidskål
  • 4 gulerødder
  • 1 agurk
  • 2 avocado
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1 æble
  • 125 g peanuts
  • 1 potte frisk koriander
Dip
  • sweet chilisauce
  • soja eller soja-ingefær sauce (se opskrift)
Evt. soja-ingefær sauce
  • 1 dl soja
  • 1 spsk ingefær (frisk)
  • ½ citron
  • 1 nip sukker

Fremgangsmåde

Stegt kylling
  1. Hak hvidløg fint. Skræl og riv ingefær fint.
  2. Skær kylling i mundrette strimler.
  3. Varm olien op på en pande og tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det svitse 30 sekunder og tilføj kyllingestrimlerne. Steg kyllingestrimlerne så de får en brun overflade.
  4. Tilsæt soja til den varme pande og lad det stege færdigt.
Klargør alle grøntsager og kom dem i små skåle
  1. Fjern stokken og skær spidskål i fine strimler, skyl evt.
  2. Skyl og skær gulerødder og agurk i fine strimler.
  3. Skær avocadoerne i tynde skiver.
  4. Skyl bønnespirer.
  5. Skyl, fjern kernehus og skær æbler i meget tynde både.
  6. Hak peanuts fint.
  7. Skyl koriander.
  8. Lav en super nem soja-ingefær sauce eller brug blot en god soja til dine rispapirruller.
  9. Anret det hele på spisebordet i små skåle. Sæt en tallerken med rispapir-ark på spisebordet sammen med en flad, rund skål med lunkent vand til at blødgøre dem i.
  10. Server med sweet chilisauce og soja/soja-ingefær sauce.
Soja-ingefær sauce
  1. Skræl ingefær og riv eller hak den fint.
  2. Bland den med soja og saften fra ½ citron.
  3. Smag til med et nip sukker.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Hvad er rispapirruller?

Rispapirruller laves af tynde, runde ark af rispapir. Rispapir laves typisk af rismel, tapiokastivelse, salt og vand.

De tynde og tørre ark af rispapir, skal blot lægges i blød i lunkent vand, til de er bløde og gennemsigtige. Derefter er det bare at fylde dem med alle dine yndlingsingredienser, rulle dem sammen og spise med en god dip.

De er altså utroligt lette at lave - du skal bare snitte en masse grøntsager, stege noget kylling og sørge for, at der er noget at dyppe dem i.

Dip er vigtig

Sørg for, at der er dip til dine rispapirruller - det giver smag og fylde til de friske grøntsager.

Du kan for eksempel lave en let soja-ingefær sauce selv, eller blot bruge soja fra flasken.

Det samme gælder en sweet chilisauce, der også kan laves selv eller købes færdiglavet på flaske.

Se hvordan du laver hjemmelavet sweet chilisauce her:

Sød chilisauce - opskrift på hjemmelavet chilisauce

Men du kan altså sagtens blot købe sojasauce og sweet chilisauce på flaske og behøver ikke lave det selv.

Gode at spise sammen

Rispapirruller er en utrolig hyggelig måde at spise sammen på med familie eller venner.

Rispapiret blødgøres direkte ved spisebordet i en skål eller et fad, og så er det bare at sidde og samle dem som man lyster. Børn elsker at lave deres rispapirruller selv, hvor de kan bestemme præcist, hvad de vil have i.

Man kunne kalde rispapirruller vor tids raclette eller fondue, hvor man kan sidde sammen omkring bordet og lave sin egen lille ret - blot i en friskere og sundere udgave.

Super sunde

Rispapirruller er en utrolig god måde at få spist en masse sunde grøntsager.

De fyldes med mager kylling og masser af friske og sprøde grøntsager, der er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre - og derfor er en del af de officielle kostråd.

Du kan selv vælge, hvilke grøntsager du vil have i.

Ofte anvendes gulerødder, agurk, spirer, kål og friske krydderurter. Avokado giver et lækkert cremet og blødt element og nødder giver en dejlig sprødhed og lidt at tygge i.

Her har jeg valgt lidt mere utraditionelt at komme æbler og spidskål i. Vores nordiske råvarer, giver en rigtig dejlig sprødhed og syrlig og frisk smag til rispapirrullerne.

Jeg kommer desuden friske koriander i, da jeg elsker dem! Friske koriander er dog én af de råvarer, man enten elsker eller hader. Hører du til sidstnævnte, kan du sagtens bruge andre friske krydderurter som mynte eller persille.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bodil Charlotte Jørgensen skriver

    april 27, 2025 at 6:10 pm

    Jeg kan ikke lade være med at tænke, at jeg købte en pose Ch*ken Style Chunks, en slags fake kylling baseret på soya. Det kunne være vældig godt som erstatning for kylling for vegetarer, dem der vil drosle lidt ned på kød eller bare være mere klimabevidste og lære deres børn noget om fremtidens mad.
    Så det vil jeg helt klart prøve.

    Svar
  2. Nellie skriver

    marts 13, 2024 at 7:40 am

    Jeg har lavet dem, med stor succes. Nem og meget velsmagende opskrift.

    Svar
  3. tina/mormormedstiletter skriver

    november 25, 2020 at 7:32 pm

    Ihhh, nu er jeg så mega heldig at have en vietnamesisk svigerdatter, som laver de meste fantastiske forårsruller. Hun bruger f.eks. kæmperejer og noget specielt marineret, langtidssteget svinekød, som smager utroligt godt i rullerne.
    Jeg forsøger ind imellem selv at efterligne hende, men min mand er aldrig helt 'over the moon' over mit forsøg;-)

    Svar
    • Charlotte Mithril skriver

      november 26, 2020 at 11:01 am

      Hej Tina

      Tak for din besked, hvor er du heldig at kunne få ægte og autentisk vietnamesisk mad!
      Det dejlige ved rispapirrullerne er netop, at du kan komme lige det fyld i, som du har lyst til. Rejer og svinekød er begge skønne muligheder - kun fantasien sætter grænser 🙂
      Fortsat god fornøjelse med maden.

      De bedste hilsner
      Charlotte

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required