Her får du en opskrift på ris med karry og ærter, så du kan peppe de kogte ris lidt op. Risretten er god som tilbehør til bla. kylling.
Ris med karry er en nem ret at lave som tilbehør til kylling og lyst kød, og risene er blandt andet også gode til koteletter og svinemørbrad.
Risene koges først, hvorefter de vendes med karry og ærter, og det tager faktisk ikke mere end 20 minutter at lave det.
Mængden af karry kan du jo selv justere i forhold til hvor stærk du ønsker karryrisene, men jeg synes tre teskefulde passer fint til denne opskrift.
Så smager det tilpas af karry, uden at være for krydret.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ris med karry
Nem opskrift på ris med karry og ærter (som tilbehør)
Ingredienser
- 250 gram ris
- 2 løg
- 1 spiseskefulde smør
- 3 teskefulde karry
- 200 gram ærter
Sådan gør du
- Ris koges som anvist på pakken i letsaltet vand. Husk aldrig at overkoge risene, så de smatter ud.
- Løg hakkes fint, og sauteres i en spiseskefuld smør. Kan enten laves i pande eller gryde.
- Når løgene er blevet blanke efter 4-5 minutter ved middel varme kommes karry ved. Lad det lige brænde af et minuts tid.
- Tilsæt derefter de kogte ris og ærterne, hvorefter det hele vendes rundt.
- Varm dine ris med karry og ærter igennem et par minutter og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ris med karry og ærter smager super godt til blandt andet en helstegt kylling i ovn.
Men prøv også risene til eks. pandestegte koteletter.
Del dine ideer og tanker med os andre her: