• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Ribsgrød - nem opskrift på lækker grød med friske ribs

Ribsgrød - nem opskrift på lækker grød med friske ribs

billede med ribsgrød
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. juli 2023 - Udgivet:  18. juli 2023

Min opskrift på en lækker ribsgrød, der er super let at lave. De friske ribs indeholder masser af sunde næringsstoffer, og ribsgrøden laves på under 10 min.

Ribsgrød er måske ikke en af de desserter man laver så ofte, men de smukke og røde bær kan nemt trylles om til en forrygende sommerdessert.

De sunde ribs koges i blot fem minutter med vand, sukker og vaniljesukker, hvorefter grøden jævnes.

Ribsgrød kan serveres som den er, og i godt selskab med lidt mælk eller fløde.

Eller prøv at anrette den lækre rødgrød med en kugle hjemmelavet vaniljeis.

Opskrift på ribsgrød

billede med ribsgrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ribsgrød - nem opskrift på lækker grød med friske ribs

4.86 fra 7 stemmer
Min opskrift på en lækker ribsgrød, der er super let at lave. De friske ribs indeholder masser af sunde næringsstoffer, og ribsgrøden laves på under 10 min.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g ribs - friske eller fra frost
  • 200 g vand
  • 175 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kartoffelmel - røres ud i lidt koldt vand

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand og rørsukker i en gryde. Har du ikke rørsukker, kan du anvende samme mængde almindeligt sukker.
  2. Skyl de smukke ribs i koldt vand, og pil bærrene af stilkene. Kom dem i gryden.
  3. Kom også vaniljesukker i og kog op.
  4. Lad derefter din ribskoge koge i ca. 5 minutter ved svag til middel varme. Rør lidt rundt undervejs.
  5. Rør et par teskefulde kartoffelmel ud i en smule koldt vand.
  6. Tag gryden af varmen, og jævn ribsgrøden med kartoffelmel. Efter at kartoffelmelet er tilsat, er det vigtigt at grøden ikke længere koger!!
  7. Jævn din ribsgrød til passende konsistens, og smag eventuelt til med sukker, så den får en sødme, der netop passer til dine smagsløg.
  8. Drys lidt ekstra rørsukker/sukker over ribsgrøden og stil på køl indtil den skal bruges.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den afkølede ribsgrød kan som sagt serveres med mælk eller fløde - eller en god kugle is.

Ribsgrød af frosne ribs

Du kan naturligvis også nemt lave grød med frosne ribs.

Her anvendes samme mængde ribs, men kogetiden er lige en anelse længere.

Frosne ribs kan være en fin løsning, hvis du ikke kan nå at spise alle dine ribs i sæsonen.

Se også disse lækre opskrifter på grød:

Stikkelsbærgrød - nem opskrift

4.7 fra 15 stemmer
Sådan laver du en lækker og hjemmelavet stikkelsbærgrød. Grød med stikkelsbær er både sundt og nemt, og den jævnes med lidt kartoffelmel udrørt i vand.
Gå til opskrift
billede med stikkelsbær til stikkelsbærgrød

Jordbærgrød - nem opskrift

4.7 fra 40 stemmer
Min opskrift på jordbærgrød. En nem opskrift på grød, der laves med friske eller frosne jordbær. Derfor kan jordbærgrøden laves året rundt.
Gå til opskrift
billede med jordbærgrød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Niels Bundgaard‐Klausen

    juli 04, 2024 at 9:48 am

    Dejlig måde at bruge ribs på

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required