Rengøring af grillrist er en vigtig detalje, ellers kan vi få både rust og sod i maden. Her kan du se, hvordan det gøres effektivt.
Rengøring af grillrist er et nødvendigt onde, hvis vi vil have mad uden rust, sod og gammel fedt fra tidligere grillaftener.
Hvis du er typen, der gør grilleristen ren hver eneste gang, du har grillet, er du en supergriller.
De fleste af os får ikke gjort det lige efter grilltid, men kommer først i tanke om det, næste gang vi skal grille.
Og det er brandirriterende, for så forsinker vi middagen, da vi skal i gang med vores rengøring af grillrist først.
Se flere artikler:
Hvordan gør du grillristen ren
Det hele afhænger naturligvis af, hvor beskidt og nusset risten er. Hvis du vil gøre dig selv en tjeneste, gør du dette, hver gang du har grillet:
Fyr helt op for grillen, hvis du har en gasgrill, og lad flammerne brænde snavset af. Her kan du så skrubbe med en messing - eller stålbørste.
Når du har skrubbet resterne af risten, smører du den ind i rapsolie, så den er klar til næste grillaften.
Hvad når grillristen er meget snavset
Har du glemt alt om rengøring af grillrist, så den er ved at samle godt med rester og fedt, kan du lægge den i blød som et stykke snavset tøj.
Du smører den ind i brun sæbe, lægger den i en affaldssæk, som skal lukkes helt. Herefter lader du den ligge natten over, så sæben får løsnet snavset.
Skyl grillristen rigtig godt og så er den klar til brug. Nogle anvender salmiakspiritus til denne proces, men personligt synes jeg, at det er for barskt et middel.
Hvordan fjernes rust på grillristen
Er man uheldig, og har glemt at behandle sin støbejernsrist godt, begynder den at ruste. Og denne rust er mildest talt væmmelig at få i munden sammen med sin grillkotelet eller steak.
Hvis ikke risten er for rusten, så den skal skiftes, kan du prøve at komme den til livs ved at skrubbe godt med messingbørsten.
Bauhaus anbefaler, at du derefter kommer den i en balje eller et kar med almindelig klar eddike i en time eller to.
Nu vasker du den godt af med en svamp, tørrer den og smører den ind i rapsolie.
Del dine ideer og tanker med os andre her: