Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Rengøring af grillrist - sådan får du den ren og pæn

Rengøring af grillrist - sådan får du den ren og pæn

Rengøring af grillrist
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMS

Rengøring af grillrist er en vigtig detalje, ellers kan vi få både rust og sod i maden. Her kan du se, hvordan det gøres effektivt.

Rengøring af grillrist er et nødvendigt onde, hvis vi vil have mad uden rust, sod og gammel fedt fra tidligere grillaftener.

Hvis du er typen, der gør grilleristen ren hver eneste gang, du har grillet, er du en supergriller.

De fleste af os får ikke gjort det lige efter grilltid, men kommer først i tanke om det, næste gang vi skal grille.

Og det er brandirriterende, for så forsinker vi middagen, da vi skal i gang med vores rengøring af grillrist først.

Se flere artikler:

  • Hvor længe holder en flaske gas til gasgrill?
  • Rengøring af bradepander så de bliver som nye
  • Sådan rengør du en gryde hvis maden er brændt på
  • Karklude - fem gode råd om brug og vask af kludene

Hvordan gør du grillristen ren

Det hele afhænger naturligvis af, hvor beskidt og nusset risten er. Hvis du vil gøre dig selv en tjeneste, gør du dette, hver gang du har grillet:

Fyr helt op for grillen, hvis du har en gasgrill, og lad flammerne brænde snavset af. Her kan du så skrubbe med en messing - eller stålbørste.

Når du har skrubbet resterne af risten, smører du den ind i rapsolie, så den er klar til næste grillaften.

Hvad når grillristen er meget snavset

Har du glemt alt om rengøring af grillrist, så den er ved at samle godt med rester og fedt, kan du lægge den i blød som et stykke snavset tøj.

Du smører den ind i brun sæbe, lægger den i en affaldssæk, som skal lukkes helt. Herefter lader du den ligge natten over, så sæben får løsnet snavset.

Skyl grillristen rigtig godt og så er den klar til brug. Nogle anvender salmiakspiritus til denne proces, men personligt synes jeg, at det er for barskt et middel.

Hvordan fjernes rust på grillristen

Er man uheldig, og har glemt at behandle sin støbejernsrist godt, begynder den at ruste. Og denne rust er mildest talt væmmelig at få i munden sammen med sin grillkotelet eller steak.

Hvis ikke risten er for rusten, så den skal skiftes, kan du prøve at komme den til livs ved at skrubbe godt med messingbørsten.

Bauhaus anbefaler, at du derefter kommer den i en balje eller et kar med almindelig klar eddike i en time eller to.

Nu vasker du den godt af med en svamp, tørrer den og smører den ind i rapsolie.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.