• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Viden om mad › Rejeost fra Buko – hvad indeholder den?

Rejeost fra Buko – hvad indeholder den?

Rejeost fra Buko
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. august 2021 - Udgivet: 10. august 2021

Rejeost er en elsket klassiker, der indeholder både rejer og ost. Men hvor mange rejer er der i og hvad med tilsætningsstoffer?

Rejeost fra Buko produceres i dag af Arla Foods. Med en historie der går tilbage til 1932, har smelteosten med rejer været en klassiker i de danske hjem igennem generationer.

Hvordan man fandt på at komme rejer i en smøreost er lidt af et mysterium, men faktum er at danskerne har elsket kombinationen lige siden den så dagens lys.

Men hvor mange rejer er der egentligt i rejeosten, og hvad består den ellers af?

Er der rejer i rejeost?

Skulle du være i tvivl, så er der rent faktisk rejer i rejeosten.

Indholdet af kogte rejer i Buko rejeost er 10%.

Selvom rejerne kan se lidt små og gnallede ud, så skulle det efter sigende være hele rejer, der anvendes i osten, i hvert fald når de kommes i ostemassen.

Hos Arla kommes de hele rejer i kogende ost, og den proces kan godt ændre lidt på rejens udseende, så de ikke ligner almindelige optøede rejer samtidig med, at de kan tabe lidt af deres vægt til osten.

Ingredienser i rejeost

I rejeost fra Buko er hovedingrediensen ost, hvorefter rejer er den ingrediens, der er næstmest af.

Osten hakkes og smeltes og blandes derefter med blandt andet smeltesalt, der forhindrer osten i at blive fast ved afkøling. Dette gøres ved at smeltesaltet opløser calcium i osten, der ellers sørger for at osten er fast.

Ud over ost, rejer og smeltesalt er der tilsat smør, vallepermeatpulver, skummetmælkspulver og surhedsregulerende middel til rejeost.

Selvom rejeost umiddelbart kan virke som et lidt kunstigt produkt, så finder du altså hverken stabilisatorer, konserveringsmidler, aroma eller farvestoffer i produktet.

Se den fulde liste over ingredienser i Buko rejeost her:

Ingredienser:
Ost, vand, kogte rejer 10% (rejer, salt), smør, smeltesalt (E339), vallepermeatpulver (mælk), skummetmælkspulver, surhedsregulerende middel (E330).

Færre kalorier end skiveost

Indholdet af kalorier i rejeost er 229 kcal per 100 gram.

Sammenligner man dette med kalorieindholdet i en almindelig skiveost eller fast ost, er der faktisk lidt kalorier at spare i rejeosten.

En skiveost indeholder nemlig typisk omkring 320 kcal, altså 100 kcal mere per 100 gram ost.

Man skal selvfølgelig være opmærksom på mængden af ost, man kommer på brødet. Kommer du et ordenligt lag rejeost på brødet i forhold til en tynd skive fast ost, så er der ingen kalorier sparret.

Light udgave med færre kalorier og rejer

Vil du spare på kalorierne, er der også kommet en rejeost i light-udgave med 8% fedt i stedet for 17% fedt i originalen.

Men hvor mange kalorier sparer man egentligt?

I light udgaven er der 165 kcal per 100 gram, altså 64 kcal mindre per 100 gram rejeost.

Der er dog ikke kun sparet på kalorierne i light-udgaven, men også på mængden af rejer. Light-udgaven indeholder nemlig kun 8% rejer.

Desuden er rejerne her også grofthakkede i modsætning til de hele rejer i original-udgaven.

Bortset fra de færre rejer indeholder de to udgaver af rejeost, de samme ingredienser om end mængden kan være justeret en smule.

Se næringsindhold for Buko rejeost orginal og light her:

Næringsindhold 100 gramBuko rejeostBuko rejeost light
Energi, kcal229165
Fedt, gram178
- heraf mættet fedt, gram114,9
Kulhydrat, gram2,43,9
- heraf sukkerarter, gram2,33,8
Protein, gram1618
Salt, gram33,1

Kilder: arla.dk

Få mere viden om fødevarer i disse artikler:

  • Hvad indeholder frys selv is? Og sådan laver du isen selv!
  • Frysere - 5 tips til afrimning, temperatur og orden
  • Kan dåsemad være luksusmad?
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her