Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Rejeost fra Buko – hvad indeholder den?

Rejeost fra Buko – hvad indeholder den?

Rejeost fra Buko
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS
Opdateret: 11. august 2021 - Udgivet: 10. august 2021

Rejeost er en elsket klassiker, der indeholder både rejer og ost. Men hvor mange rejer er der i og hvad med tilsætningsstoffer?

Rejeost fra Buko produceres i dag af Arla Foods. Med en historie der går tilbage til 1932, har smelteosten med rejer været en klassiker i de danske hjem igennem generationer.

Hvordan man fandt på at komme rejer i en smøreost er lidt af et mysterium, men faktum er at danskerne har elsket kombinationen lige siden den så dagens lys.

Men hvor mange rejer er der egentligt i rejeosten, og hvad består den ellers af?

Er der rejer i rejeost?

Skulle du være i tvivl, så er der rent faktisk rejer i rejeosten.

Indholdet af kogte rejer i Buko rejeost er 10%.

Selvom rejerne kan se lidt små og gnallede ud, så skulle det efter sigende være hele rejer, der anvendes i osten, i hvert fald når de kommes i ostemassen.

Hos Arla kommes de hele rejer i kogende ost, og den proces kan godt ændre lidt på rejens udseende, så de ikke ligner almindelige optøede rejer samtidig med, at de kan tabe lidt af deres vægt til osten.

Ingredienser i rejeost

I rejeost fra Buko er hovedingrediensen ost, hvorefter rejer er den ingrediens, der er næstmest af.

Osten hakkes og smeltes og blandes derefter med blandt andet smeltesalt, der forhindrer osten i at blive fast ved afkøling. Dette gøres ved at smeltesaltet opløser calcium i osten, der ellers sørger for at osten er fast.

Ud over ost, rejer og smeltesalt er der tilsat smør, vallepermeatpulver, skummetmælkspulver og surhedsregulerende middel til rejeost.

Selvom rejeost umiddelbart kan virke som et lidt kunstigt produkt, så finder du altså hverken stabilisatorer, konserveringsmidler, aroma eller farvestoffer i produktet.

Se den fulde liste over ingredienser i Buko rejeost her:

Ingredienser:
Ost, vand, kogte rejer 10% (rejer, salt), smør, smeltesalt (E339), vallepermeatpulver (mælk), skummetmælkspulver, surhedsregulerende middel (E330).

Færre kalorier end skiveost

Indholdet af kalorier i rejeost er 229 kcal per 100 gram.

Sammenligner man dette med kalorieindholdet i en almindelig skiveost eller fast ost, er der faktisk lidt kalorier at spare i rejeosten.

En skiveost indeholder nemlig typisk omkring 320 kcal, altså 100 kcal mere per 100 gram ost.

Man skal selvfølgelig være opmærksom på mængden af ost, man kommer på brødet. Kommer du et ordenligt lag rejeost på brødet i forhold til en tynd skive fast ost, så er der ingen kalorier sparret.

Light udgave med færre kalorier og rejer

Vil du spare på kalorierne, er der også kommet en rejeost i light-udgave med 8% fedt i stedet for 17% fedt i originalen.

Men hvor mange kalorier sparer man egentligt?

I light udgaven er der 165 kcal per 100 gram, altså 64 kcal mindre per 100 gram rejeost.

Der er dog ikke kun sparet på kalorierne i light-udgaven, men også på mængden af rejer. Light-udgaven indeholder nemlig kun 8% rejer.

Desuden er rejerne her også grofthakkede i modsætning til de hele rejer i original-udgaven.

Bortset fra de færre rejer indeholder de to udgaver af rejeost, de samme ingredienser om end mængden kan være justeret en smule.

Se næringsindhold for Buko rejeost orginal og light her:

Næringsindhold 100 gramBuko rejeostBuko rejeost light
Energi, kcal229165
Fedt, gram178
- heraf mættet fedt, gram114,9
Kulhydrat, gram2,43,9
- heraf sukkerarter, gram2,33,8
Protein, gram1618
Salt, gram33,1

Kilder: arla.dk

Få mere viden om fødevarer i disse artikler:

  • Hvad indeholder frys selv is? Og sådan laver du isen selv!
  • Frysere - 5 tips til afrimning, temperatur og orden
  • Kan dåsemad være luksusmad?
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Kromann skriver

    september 07, 2025 at 9:59 am

    Hvordan får man rejer til at holde sig i en rejeost, de er jo let fordærvelige

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.