Se her hvordan du laver ratatouille i ovn, hvor grøntsagerne bages i et fad. Opskriften er nem at gå til, og tilberedningstiden er cirka 45 minutter.
Ratatouille i ovn er grøntsager, der bages i et fad, og de passer virkelig godt som tilbehør til forskellige slags oksestege, bøffer og meget andet kød.
Mængden på de forskellige ingredienser kan være svær at angive, fordi det afhænger af hvor store de enkelte grøntsager er.
Så tag det vejledende mål, og fyld et fad i den størrelse, som du synes passer til din ret.
Råd om tilberedning
Du skal ikke overdække din ratatouille i ovn, for efter 45 minutter inde i ovnen har den en perfekt farve.
Ved at overdække fadet, kan retten begynde at koge mere end stege.
Opskriften er til fire personer. Se også den traditionelle opskrift på ratatouille.
Opskrift på ratatouille i ovn
Ratatouille i ovn (opskrift på den franske klassiker)
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 3 store tomater
- 1 rød peberfrugt
- olivenolie
- timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Aubergine, squash, løg, hvidløg og tomater skæres i tynde skiver. Peberfrugt i tynde strimler. Du kan vælge at hakke hvidløgsfed fint, hvis du hellere vil have det, men jeg synes det fungerer fint blot at skære dem i skiver.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie.
- Skær et par klodser af squashen, og læg dem i den ene ende af fadet. Nu kan de første skiver "læne" sig op af disse, og det er muligt for dig at lægge skiverne på skrå. Som du kan se på billedet.
- Start med et lag aubergine, derefter squash, peberfrugt, løg, hvidløg og tomat. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Fortsæt indtil dit fad er fyldt ud. Dryp med en god sjat olivenolie (spar ikke for meget på den), og drys med timian. Du kan også bruge frisk timian.
- Stil fadet med din ratatouille ind i en forvarmet ovn ved 190 grader, og her skal det have 45 minutter. Det passer helt sig selv.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag fadet ud og server det straks som tilbehør til en langtidsstegt oksefilet eller langtidsstegt okseculotte.
Det smager super godt.
Hvad er ratatouille?
Ratatouille er en gammel ret fra Frankrig, nærmere bestemt Provence, der ligger i den sydøstlige del af landet.
Retten laves på mange forskellige måder, men hovedingredienserne er altid som i denne opskrift.
Til gengæld kan den tilberedes forskelligt, hvor de traditionelle opskrifter på ratatouille ofte er med grøntsager, der svitses i lidt olie.
Her steges retten typisk i pande eller gryde, men du kan altså sagtens også lave en virkelig lækker ratatouille i ovn.
Se også her hvordan du laver verdens bedste bouillonkartofler eller en skøn ratatouilletærte med fuldkornsbund.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: